Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6162636465 282> |
Korisnik | ||
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ovdje uvijek dođem i punim baterije, koliko god umorna bila tvoj me vrt diže i opušta.
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
irisica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 76 |
|
Kod tebe se probudilo proljeće. Prekrasno je.
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
dobro proviruje kod tebe proljeće
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
![]() |
||
rubensica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
|
Jutarnja fantazija
|
||
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
hvala draga,dugo sam gledala sliku i mislila se jeli krompirov grm ili ruelija ,cvjetici mi bili malo više na ljubicasto pa me zeznili :)
|
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Toliko biljakaaaaa?Ja ih toliko nemam u cijelom vrtu.Zato je kod tebe tako lijepo.
![]() |
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
|
kamenjar, to je krompirov grm.
Mislim da je ruelia osjetljiva na hladnoću i da ne može prezimiti u vrtu. |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
![]() lutam po tvom vrtu ,naisla sam na ovu sliku ,jeli ovo ruelija,u vrt ti je posadita..ja namjeravam moju stavit u vrt ali bi je vadila po zimi ,neznam do koje temp moze izdrazat vani ..u biti mene ne brine toliko temp koliko bura da ju ne sprzi |
||
Vir |
||
![]() |
||
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
|
Svaki put kad zavirim na tvoje stranice imam dojam da sam u botanickom vrtu. Lijepo i pocno.
|
||
zatvori usta, otvori oci
|
||
![]() |
||
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
|
Koliko života u vrtu u ovako rano proljeće! Ovi bijeli i roza kišobrančići su posebni!
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Proljeću se baš nikako ne dolazi, vrt još uvijek drijema i sve jako sporo raste. Malo boja iz pospanog vrta ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
bas me zanima dali ce brugmansia prezivjet ...i ja bi svoje ostavila vani ali se bojim da bi ih bura unistila ,jer nema te zastite koja bi ih sacuvala kad zapuse kod mene,sve nosi pred sobom
|
||
Vir |
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
|
Nije nestala zimu nego ju je moj pas vrijedni gricnuo no pusta izdanke lijepo...nadam se da negrijesim i da je to to...predivan cvijet je...taman uz rub maminog kamenjara da se moze siriti...budem ga poslikala...
![]() |
||
divno je biti nekome nesto....
|
||
![]() |
||
|
blue sky
smrcko Hvala vam! Uvrtu ne radim ništa jedino kada je snijeg i kada je tlo smrznuto. Ovih dana orezujem, kopkam zbijenu zemlju oko biljčica i pomažem izbojima da se lakše probiju. Oko biljaka nasipavam kompost, ali dobro pazim da ga stavim manje oko biljaka koje vole siromašno tlo. Sedume nikada ne gnojim jer u plodnoj zemlji izrastu previsoki i popadaju po tlu. Ovo je dio vrta koji tokom dana ima nekoliko sati sunca. Sada izgleda pusto jer ima malo zimzelenih biljaka a ostale još nisu izašle. ![]() Na prostoru koji se vidi na slici rastu ove biljke: orijentalni mak 2 vrste eonimusa divokozjak clematis "Henry" presličica đurđica 3 vrste heucere kopitnjak vrkuta fizostegija 2 vrste biskupske kapice platicodon brunera 2 vrste ajuge anemona silvestris anemona japonica lysmachia nummularia žuta pupavica lonicera perycliemenum umotana je brugmansija.kada ju odmotam vidjeti ću da li je preživjela. |
||
![]() |
||
|
Ovako je izgledala u 11. mjesecu, i danas kada je počela stvarati cvjetne pupove. ![]() ![]() Visoka je 40 cm, nezahtjevna, dobro podnosi sušu. Razmnožava se sjemenom ili izbojima iz matične biljke. Idealna je i mnogo korištena u suhim aranžmanima ali i kao podloga u svježim buketima. Ovako izgleda kada cvjeta ![]() Još jedana vrsta limoniuma- limonium plathypilum, širokolisna statice. Visoka je do 80 cm, zimzelena, cvjeta dugo-od 6. do 9. mjeseca. Pupoljke formira tokom zime. Kada sam ju tek posadila, mislila sam da od tih smrznutih pupoljaka neće biti ništa, ali se svake godine pretvore u prelijepi cvjetni oblak. ![]() ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6162636465 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |