Astrophytum |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 14> |
Korisnik | |||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Pinus, vidljiv je napredak, slatki su mi ko cukar
![]() Nikako nemogu dokučiti čemu služi ova cijev... |
|||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
![]() |
|||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
||
divni su, vidi se da rastu, mislim da im se polako oblikuju frizure
![]() |
|||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
||
Pinus hvala puno na odgovoru, mislila sam koristiti zeolit kao dio supstrata za sijanje pahića koji ne idu u kiselo (decaryi, ambongense i baronii?), nadam se da će biti ok.
|
|||
![]() |
|||
||
Moja mala prošlogodišnja kaput meduza je riknula zbog nepravilnog zalijevanja.
Sredinom jeseni sam ju prestao zalijevati kao i sve druge kaktuse no za nju je
to bilo previše. Jednostavno se posušila.
Da sam imao
pri ruci zeolit sijao bi u zeolit. Zamiješao sam supstrat kao kombinaciju pumice i dolomitnog pijeska. Za meksičke kaktuse obično
koristim dolomitni pijesak ili zeolit kao komponente supstrata. Zeolit je
vrhunska stvar no moramo znati da je vodna otopina zeolita bazična i da zbog
toga nije univerzalan.
![]() |
|||
![]() |
|||
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
||
Pinus jesu li ovi bijeli kamenčići na površini zeolit i da li ga i inače koristiš kao dio supstrata za sukulente? |
|||
![]() |
|||
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
||
pinus dali oni sijanci caput medusae moraju na kalem ili mogu biti i na svom korjenu
|
|||
![]() |
|||
||
ovi sijanci na gornjoj slicu su me asocirali na bombone, meduze na vanzemaljce, mali zeleni. Sa zanimanjem ću pratiti njihov razvoj.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
||
Prekrasno i čudesno, svaka čast!
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
||
Pinus hvala na odgovoru...nisam baš doma s nazivima kaktusa...
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
@temzi, lijevo i desno su Rovškova i Baljkasova Mammillaria
plumosa. Navodno da plumosa cvjeta preko zime. Zato ih držim na prozorskoj
polici čekajući da procvjetaju. Ali izgleda da niti ove zime kod mene neće
cvjetati
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |