Trišino dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 243> |
Korisnik | |
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.......eeeeeeeeeee pa da je sve u cvatu i bez problema, nebi se zvalo Trisino dvoriste leh trisinRAJ, a ca bi delala da je sve o.k. i super divno i krasno i bajno
![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Triša,margaretama poreži ocvale cvjetne stapke(puno energije troše na stvaranje sjemenja i zato ne cvatu).Znači redovito reži ocvale.
Fuksija je ok,možda da je prihraniš nečim!!?
Mini ružu bi ja posadila u vrt,puno bolje rastu nego u tegli.Meni su sve u teglama bile jadne i na kraju ugunule ako ih nisam posadila u vrt.
Ja se ne zabrinjavam kad mi cvijeće prestane cvasti,ako dobro izgleda.Pa ne može ni ono non-stop cvasti,treba mu odmora.Evo meni se sad odmarali moji ostići nekih 2 tjedna i sad su opet krenuli.Margarete isto tako.Moraju se malo odmoriti
![]() No sve u svemu,večina cvijeća ti je prekrasna
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ok znači, ipak treba poduzeti neke korake, hvala na savjetu, s mini ružom ću u vrt, to nije problem, što je otišlo, gotovo, a fuksiju sam dohranila pred dva tjedna, malo manje, znači, treba opet, pa ćemo vidjeti rezultat.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Ne brini Triša, svi mi imamo ovakvih manje uspješnih pitara al' ih ne pokazujemo!
Već sam negdje napisala da ni moj afrički ljiljan neće cvjetati, a zašto - bo?
Puno cvijeća ti izgleda prekrasno, pa pokloni njemu svu ljubav, a ono što te neće, te neće......
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Triša, tražeći nešto u "Moj lijepi vrt" starim brojevima naišla sam nešto o afričkom ljiljanu, on voli jako tijesno. Na slici su bile prikazane one visoke, ali uske posude za cvijeće. Baš su takve preporučili. Probaj ga presaditi u tako nešto!
![]() Još ću ja toga naći o toj biljci, pa da vidimo! ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Eto di je problem-prihrana!!!
Veliš da si fuksiju prije 2 tjedna prihranila.U sezoni cvatnje je prihranjuj barem 1 tjedno.Ja ih čak i 2 puta tjedno prihranim
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Trisa,ma i meni su propale petunije,i jos po nesto,i ne sekiram se.
Ovo plavo je za 10-tku! ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Gioiaa, ovo plavo je afrički ljiljan i nije moj već od mimar, samo sam ukrala sliku s foruma, jer mi je predivna.
Andrea, imaš pravo, čini mi se da sam to i ja negdje pročitala, pa ću ga lijepo presaditi u manju posudu, a višu, pa ćemo druge godine vidjeti.
Shasha, pa naravno da ću poslušati savjet, a ja dohranjujem svakih 15 dana, no sada idem odmah u akciju, pa ću češće.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Ma sve ti je krasno.
Normalno je da neke biljke i propadnu. Pogotovo jednogodišnje.
Često jednogodišnje biljke završe svoj životni ciklus prije nego smo se nadali. Uzrok tome znaju biti i nesnosni valovi tropskih vrućina nakon kojih naglo zahladi (Baš kao ovih dana). Biljka tada "shvati" da je stigla jesen i odluči da je došlo vrijeme za umiranje
![]() Onaj "trik" sa otkidanjem sasušenih cvjetnih glavica kod većine biljaka produžava cvatnju. Ne samo zbog toga što im uštedi energiju potrebnu za stvaranje sjemena, nego i zbog toga što većina biljaka "nema namjeru umrijeti" ako nije iza sebe ostavila potomke.
Nemoj nikad bacati biljke u smeće ako je živ barem jedan njezin djelić. Odreži sasušene dijelove, prihrani biljku i skloni je negdje u zaklon, dalje od rigoroznih vanjskih uvjeta. Puno puta biljka reagira na poklonjenu pažnju i još koji put zablista u punom sjaju prije svoje prirodne smrti.
Većinom ljudi nemaju za biljke osjećaj da je riječ o živom biću. Ona je jednako živa kao i mi, kao i sve životinje. Jest da ne govori, ne jauče i ne žali se...ali živa je, bori se za opstanak i komunicira s nama na svoj način (sušenjem, flekama, odumiranjem tkiva, smanjenom cvatnjom, mijenjanjem izgleda, boje, forme....) Ne znam kako to opisati, a da ne zvučim malo opaljeno.
![]() Prije sam gledao vrt u cjelini: njegov izgled, dizajn... biljke su bile tu tek da kreiraju sliku. Da tako kažem: one su bile boje, zemlja platno, a ja slikar. Sad na vrt gledam kao na veliku grupu živih jedinki.
Sjednem u vrt i razmišljam o tome i onda spazim suncokret koji klima onom svojom glavurinom prema meni, osjetim miris one male ruže u kutu, vidim prkos kako prkosi kamenu i suši i čini se da želi što prije dopuzati do mojih nogu, osjetim grane breze kako me miluju po obrazu dok sjedim u njezinu hladu....
Neću više, sad već stvarno djelujem opaljeno.
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Pa i ne djeluješ baš toliko.
![]() |
|
![]() |
|
Mali Gogo, da znaš rasplakao si me, ti romantična dušo. Pa naravno da su biljke živa bića, ja isto to znam, ali ponekad me razljute, kao dijete, kao pas, pa čak ih nisam bacila u smeće, doslovce, nego u neki zabačeni kutak vrta, put zemlje, gdje se što ti kažeš može dogoditi čudo.
Opaljen nisi nikako, jer ja sam isto tako. Dugo sam godina živjela sama, razgovor s psima, s mojoj Trišom bio mi je najdraži, a ponekad bih nešto rekla i svojim biljkicama, a često sam razgovarala naglas, ili ako baš hoćeš sa samom sobom, pa što, svi su me oni savršeno razumjeli.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša evo čitam i moram "reagirati" !!!
Cvijeće ti je super i normalno je da ne može sve biti kao u bajci- neko je puno ljepše a neko malo ljepše.
Ovako i ja sam kupila bijelu bacopu ove godine i tako smo se nas dvije mučile da sam mislila odustati...ali sva sreća da nisam!!!
Imala je malo cvjetova i onda stala, počela žutiti...ali ja sam kupila "kemiju" i ne budi mi mrsko par puta posula i eno je sada cvjeta.Nije cvijet do cvijeta ali ima puno cvjetova - slikat ću kada stane kiša.
Moja je bila puna nekih bijelih mušica koje su nakon moje ruke odlepršale...
Također sam imala problema sa verbenama!!!
U početku su bile prelijepe i onda stale "ni vrit ni mimo! čak se počele sušiti a o cvjetanju da ne pričam - totalno jadno.
A ja prašak i počastim i njih mislim ako vi nećete cvasti ja ću vas natjerati... i tako i bi...
Dobile su puno novih grana i listova a također i cvjetaju!!!
Tako da ti preporučim - ne predaji se !!!!!
![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
A joj meni, pa nije mi bila namjera nekog rasplakati.
![]() Drago mi je da ima toliko ljudi koji razmišljaju kao i ja, vesele se i čude životu (u kojem god da se obliku pojavio).
Po tom pitanju sam više dijete, nego romantičar, hehe.
Evo šaljem ti veeeeliki zagrljaj i još veću pusu!
![]() A kraj psa i biljaka čovjek nikada nije sam. Jest da bez ljudskog bića imamo osjećaj da ipak nešto fali, no ipak...
Triša je prava frajla izgleda.
![]() Gleda li tko Christine's garden? Ide na HTV2 subotom oko 08:00 ujutro? Baš mi je zanimljiva ta ženica, njezin vrt, pogled na svijet... Počeo sam snimat sve epizode na kazetu.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Triša Afrički ljiljan ne cvate kad ga se presadi (tu godinu ne cvate) pa ako ga misliš presađivati napravi to na jesen da ga prevariš. I još nešto: ako ti prezimljuje na hladnom i svijetlom mjestu onda cvate u proljeće (4-5mj) a ako u tamnom i hladnom onda cvate u srpnju. Tako da možeš i malo varati za duže cvjetanje
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ma šta kukaš
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Tako je trebali bismo svi staviti slike onog cvijeća koje nije onako lijepo kako smo se nadali...
Vjerujem da svatko od nas ima takav cvjetak!!!
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Ma ima sigurno.Vec sam spomenula moje petunije,i nemezija mi tako otisla,nije ostalo ni N od njih,a na pocetku su bile prekrasne...
|
|
![]() |
|
Gio i ja sam imala ali se nisam dala tako da danas izgledaju jako lijepo ( još uvijek ne mogu reći super ali druge godine će biti super).
Meni se čini da bacope i verbene nisu tako jednostavne za uzgoj ili je to samo slučaj kod mene...
|
|
![]() |
|
Evo malo se situacija u dvorištu popravila, pa recimo da surfinije izgledaju dosta dobro
![]() ![]() Oporavila se i pelargonija i počela cvjetati
![]() Ljubičasta surfinija za kojom sam "plakala", također se pomalo oporavlja
![]() Clematis ima 4 nova pupoljka, baš me razveselio
![]() Andreina cleoma ima jedan cvijet - ali vrijedan
![]() Procvjetala Xenijina mini ruža i to bijela
![]() Lantana koju sam iz vrta presadila u teglu, odrezala joj one bobice, valjda sjeme, puna je predivnih narančastih pupoljaka
![]() Iberis, ne prestaje bacati svoje male bijele cvijetiće, podno ljubičastog puzavca
![]() Slak je potpuno zatvorio balkon, ustvari mi i smeta, jer nisam očekivala da će se tako proširiti, dnavno raste po 20 cm, ali cvatnja mu nije baš raskošna
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I ja isto kod slaka nemam baš puno cvjetova...a raste kao lud. Baš šteta.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |