Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 84> |
Korisnik | ||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pinus
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
Pinus, predivne su ti!
Ja imam ove dvije sa lijeve strane. U mene crassula rupestris v. marnieriana nije ovako fino zelena, nekako vuče na žutosmeđu. Nije mi lijepa kao tvoja, možda zato što mi je na jakom suncu po ljeti a zimi zato što je vanka. Moja crassula morgan's beauty je sva jadna zgužvana, neznam hoće li uopće preživjeti. Ove jeseni, u listopadu, sam je naručila u Bešlića, obavjest o prispjeću pošiljke nisam dobila (zvala me površna poznanica sa pošte, bilo joj čudno da ja ne dolazim po paket). Bila je isuta, golog korjena koji je bio nikakav, smežurana... Ni sad, iako je dosta prošlo vremena, ne vidim neki napredak na njoj. Još je vani. Tretiraš li je kao i ostale krasule? |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
antonija, nadam se da će se tvoja morganica oporaviti...
a i moja baby necklace je žuća od pinusove, ali sigurna sam da i rastu u totalno drugačijim uslovima pa se , na tvom mjestu ne bi brinula ;) |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Ovo ljeto ju
izgrizao skakavac. Dok sam ja skužio što on radi, on se već najeo . . .
![]()
Morganova
ljepotica je osjetljiva na ljetno sunce. Držim ju samo na
jutarnjem suncu a poslije svijetla sjena. Zimsko sunce je u redu, čim više ga je
tim bolje za nju. Prihranjujem često preko
sezone rasta blagom koncentracijom kompleksnog gnojiva siromašnog dušikom
kojemu dodam mikroelemente. Crassula
rupestris - nju držim na punom suncu kroz cijelu godinu. Koliko god ga ima. Kupovao sam
i ja nedavno od Bešlića. Posjetio sam ga prvi puta u Lekeniku. Vratio sam se
više nego zadovoljan sa 20 tak prekrasnih sukulentića. A kupovanje
po pošti je lutrija. Nikada ne znaš što će ti poslati. Kupio sam preko pošte od
Čeha do sada nekoliko puta asterias superkabute
a bolje da nisam. Poštom mi šalju samo onu robu koja je prošla negativnu selekciju.
|
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
Pinus, tvoji savjeti zlata vrijede! ništa nisam kišala u vodi, i sad je jadna! Baš sad sam ih slikala.
Natalija, prava ti je ljepotica!
![]() Malo glumim Pinusa u slikanju ![]() imam i ovu, tu se vidi njena boja ![]() šarenolisna ![]() |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
|
crassula rupestris izgleda lijepo, zdravo. Možda mi je jedino
malo prerijetka. Ako želiš, možeš joj porezati grane bar u jednoj tegli po pola kada zatopli sredinom
proljeća i popikati ih istu teglu. Sve do jedne bi se primile. Do jeseni bi
imala gužvu u tegli. A i Morganova
ljepotica izgleda sasvim u redu, takva je bila i moja tri godine mlađa. |
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
Pinus uživanje je gledati kroz tvoj prozor.Morganica ti je savršena.
Natalija moja je iste veličine,ali ni traga cvijetu. Antonija c.rosularis ti je divna. |
||
![]() |
||
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
|
Danas sam vidjela da crassula ovata ima pupove, opet će kao i lani cvjetati.
|
||
![]() |
||
|
Camellia, hvala, jest to je lijepa i nezahtjevna bičljčica!
Pinus, ko zna zna, jest to je rosularis! Na linku ih ima tako lijepih... Nadam se da će moja Morganova ljepotica, za tri godine, biti barem upola lijepa kao tvoja! Iako ti je bila hrana za skakavce, nije joj naštetilo, prelijepa ti je!
|
||
|
||
![]() |
||
|
macorka, da sad im je vrijeme od pupova!
Moj susjed ima veliku ovatu. Taj cvijet mu stoji na zidu, poprilično odmaknut od kuće, izložen svim vremenskim prilikama i neprilikama, kiša, sunce, jugo, bura... po ljeti mislim da je niko ne zalijeva. Gledam je neki dan puna je pupoljaka!
|
||
|
||
![]() |
||
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
|
Neznam da li cvatnja ovisi o starosti ili uvjetima ili i jedno i drugo. Po ljeti je vani u hladu na balkonu, a zimi na negrijanom istočnom hodniku.
|
||
![]() |
||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Dobila sam lactea-u. Ima li nešto posebno o njoj što trebam znati? Imam jednu veću, koja nema izražene bijele točkice, već su listovi po cijeloj površini posuti kao nekom soli, i mlađu, gdje su listovi tamno zeleni sa lijepim izraženim točkicama. Čitala sam da su te točkice nakupine viška soli. Ima li neki savjet kako postizati lijepe točkice i izbjeći te listove koji nisu zeleni, već cijeli kao posuti nekim prahom?
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
Antonija, da ja imam tako lijepe primjerke bila bih jako zadovoljna, a s Pinusovim se uopće ne želim uspoređivati, haha, ma šalim se, bit će i naše za koju godinu, kada odrastu, poput njegovih
![]() ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
|
17 Prosinac 2011 Nina, nas dva smo prije tri godine nešto malo tipkali o Laktei. Vrijeme leti, ha, |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
moje su vani na terasi, nemaju pupove
|
||
![]() |
||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Pinus, hvala, dakle obično tuširanje...mogla sam se tome i sama dosjetiti! U svakom slučaju, divne su, a posebno to što cvatu sada kad ništa ne cvate.
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Ovo je "obična" C. ovata, ne znam koliko je stara jer smo je dobili već veliku. Bez posebne brige i bez prihrane cvate, evo, već mjesec dana. Nisam ništa znala o uzgoju krasula, no ova me prisilila da je malo bolje proučim. Ispričavam se zbog loše kvalitete slike, kriv je fotić.
![]() ![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Krasuli mi otpadaju listovi. Koji razlog može biti?
|
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |