Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 200201202203204 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2014 u 16:13
...i kad pomisliš da u vrtu ničeg nema, da je sve nezanimljivo... oronulo i sivo, e kod Slavujke nije!

...200 pusa ti šaljem
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2014 u 16:27
Često svratim u tvoj vrt i u tišini uživam u njegovoj raskošnoj ljepoti.Ne ostavljam trag, jer ne želim riječima narušiti  njegov savršeni spokoj. Uostalom čemu riječi, kad tvoje slike govore više od tisuću riječi.

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2014 u 17:25
Slavujčice,ma što reči,nego bogata sam što te znam...što od tebe učim,gledam,slušam....
Hvala ti na svemu ,što nesebično sve dijeliš sa namaHug

Čestitke i od mene,tvoje "miće rožice"!

"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 01:06
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Originalno poslano od člana arčik arčik napisao:

SlavujVk,
jako lep ambijent i mnogo prekrasnih biljaka. Baš me veseli !      ...
Drago mi je arčik, što si često u mom vrtu a isto tako me veseli tvoja tema i slikice kojima nam predstavljaš svoj arčilend.Heart Lijepo je vidjeti da si jedna od malobrojnih kojima forum nije tek usputna stanica do mjesta gdje su otišli.Wink

Nadam se da voliš miris smilja!Big smile

...koja slučajnost...na prvoj gredici koju sam napravila u arčilendu, posadila sam jednu malu sadnicu smilja...

...
ne znam puno o toj biljčici...i ne sećam se da sam je pomirisala......kupljena je na jednom sajmu cveća...pošto ja te sajmove najčešće posećujem ......kupujem male sadnice, koje mogu da stanu u ranac......
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 08:57
melem za oci i srce.....divne sike ako tko zna to znas ti....

divno je biti nekome nesto....
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 12:41
Drago mi je da si zapisala ime slike Broken Heart

Događanja u tvom vrtu su neumorna kao i moje oduševljenje njihovom prezentacijom. Slika geuma uz stazicu načetu mahovinom mi je posebno lijepa smile91
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 20:16
Smilje (helychrysum)
Smilje je ljekovita, začinska, aromatična i ukrasna biljka.
Pripada porodici glavočika (asteraceae) u kojoj ima oko 300 vrsta biljaka.Domovina im je Afrika i Mediteran. Naziv joj potječe od grčkih riječi helios i chrissos, što znači sunce i zlato. Cijela biljka je aromatična i na dodir ispušta slatkasti miris koji podsjeća na začin cury. U ljekovite svrhe se koristi stoljećima. U Homerovo vrijeme se koristila kao lijek za rane a u narodnoj medicini se upotrebljavala kod raznih bolesti unutrašnjih organa ("žuto za zdravu žuč"), i problema sa kožom. U današnje vrijeme se koristi za pomlađivanje kože jer za ovu biljku kažu da nikada ne vene.
Grmići smilja su visoki oko 40 cm, vole sunčane položaje i siromašno rastresito tlo. Razmnožava se vršnim reznicama u proljeće i jesen, sjemenom i korjenovim izbojima. Lagano je treba orezati u proljeće.
Smilje se može koristiti u cvjetnim aranžmanima kao osušena biljka. Za sušenje ju treba brati kada se cvjetovi tek počinju otvarati jer ubrana u to vrijeme zadržava oblik i boju cvjetova.

"Smilje u vaš dom unosi miris Mediterana, energiju sunca i miris ljeta."

helychrysum italicum

helychrysum arenarium

Na vrh
rubensica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rubensica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 20:32
SlavujVk ti ovo sigurno znas. Zanima moju mamu. Koje smilje se koristi ( koristilo) za ukrasavanje tradicionalnih frizura koje se rade i nose uz narodnu nosnju u raznim dijelovima Slavonije? Ona tvrdi da se smilje stavljalo u kosu, a kad joj pokazem fotografije smilja kaze da to nije to.
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 21:01
Rubensica, može biti samo slamnati cvijet, jednogodišnja biljka iz porodice smilja. Koliko se sjećam, ta se biljka uzgajala u slavonskim vrtovima.

helychrysum bracteatum

Na vrh
rubensica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rubensica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 21:12
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Ma ovako nesto zuto kao na ovoj slici
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 21:26
žuto je stolisnik

Na vrh
rubensica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rubensica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 21:35
Ma nije ni to. Kad nadjem neku sliku poslat cu ti.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2014 u 22:22
predivne su i kasnojesenske slike kod tebeClap
 biljka erigeron k. (kako se već zove) slična tratinčici, je posebnaThumbs Up
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 21:21
Retriver Sara
tikvić
Belina
JosipaNu
moon
Mari

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 21:28
Neke od mojih biljkica u kući

streptocarpela

ruelia

tillandsi

Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 22:39
Tvoj vrt nikada ne miruje, u njemu se uvijek nešto događa. U svakoj šetnji nešto me zaustavi i ne da mi dalje. Večeras me zaustavio miris. Miris smilja, miris Mediterana.
Sutra je novi dan.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 23:16
Draga moja lucy, zaustavila si se kod smilja jer je to biljka tvoga zavičaja, a svaki zavičaj ima svoj miris, miris koji te prati cijeli život.
Moj zavičaj je mirisao na bagrem, lipu i pokošeno sijeno. 
Moje Ivankovo, koje je netko predivno uslikao.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2014 u 10:45
Danas jutro hladno. Mraz je opet stvarao umjetnička djela i bojao list po list...i paukovu mrežu...polako, da ne polomi niti...

nešto malo i crveno niknulo

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2014 u 19:50
Od jutros uživam u tvom vrtu,(s prekidima naravno)prekrasnom cvijeću,a ove zadnje slike okupane mrazom su savršene.Cvijeće ti još uvijek lijepo izgleda i uvijek rado čekam nove.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2014 u 23:46
Često sam u tvom vrtu, ali ove mrazovite slike su doista posebne.
Sutra je novi dan.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 200201202203204 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.