Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 195196197198199 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1316
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 12:57
Kako je jesen prekrasna u tvojem vrtu, ili bolje rečeno kako je tvoje cvijeće predivno i u jesen...čarobne boje, oduzima dah!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 22:49
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...lijepi su ti alliumi i baš je to zgodna ideja posaditi ih i označiti reznicama koje će se neke i primiti...2u1...svašta se može od tebe naučiti...prije dvije jeseni sam nakupovala lukovica raznih veličina i boja i nijedna nije niknula pa se ponekad i dana danas zapitam što je mogao biti uzrok tomu?...ova je Heliantemum baš sladak, jel ga orezuješ u proljeće? Kakvij još oj imaš, žutoga možada ili narančastog?...moram pohvaliti papigu za baš romantične jesenske fotkeClap...
Hvala Sara!
Puno reznica mi se tako ožili. Neke grančice budleje, koje sam stavila prošle jeseni, su ove godine i cvjetale.
Helianthemum je trebalo orezati poslije cvjetanja, što ove godine nisam napravila, pa ću mu na proljeće samo vrhove porezati.
Sada imam samo ovaj crveni, a imala sam žuti duplog cvijeta, koji mi je uginuo nakon što sam ga presadila.
Papiga je prava umjetnica, sve boje se dobro vide na njezinim slikama!Big smile
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 23:06
lucy

Mari

temzi

Hvala vam!smile79

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 23:38
Jedna zanimljiva pokrivačica tla kojoj ne znam ime

Ponekad zimi izmrzne, ali u proljeće potjera iz korjena.
Na ovoj slici je jedna koja je preživjela zimu i narasla toliko da sam ju podigla kao penjačicu

Cvjeta sitnim i neuglednim cvjetovima

Danas sam se oduševila kada sam ugledala čahurice sa sjemenom koje izgledaju kao da su napravljene od voska

Na vrh
NinettA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1030
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NinettA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 23:43
Možda Muehlenbeckia? 
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 23:56
Lijepo je prošetati tvojim vrtom i pročitati puno korisnih stvarčica koje Pospanko zapiše, a vrijedna papigica fotografira
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2014 u 23:59
 NinettA, nije "možda", nego 1oo%!
Na vrh
NinettA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NinettA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2014 u 00:03
Hug
Na vrh
rubensica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rubensica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2014 u 11:36
Kod tebe je uvijek vatromet boja..
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2014 u 13:10
Malo sam šetkala, razgledavala i dvila se bojama jeseni kod tebe. Stvarno je ova jesen posebna. Sve pršti od boja i zaostalih cvjetića. smile199
Onaj savjet za lukovice alliuma je odličan, ali kad sam ga pročitala rekla sam ajoj ja do svojih ne mogu ispod grma su i nemoguće ih je iskopati. Znam da će ih svake godine biti sve manje i manje ali što ću im ja.
"Papigica" stvarno pravi fantastične slike. smile79
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2014 u 20:34
Iz knjige "Kći Siene"
               Marina Fiorato

...Jednog je jutra u tim brdima svjedočio nevjerojatnom prizoru.Kada se razdanilo, orao je zakrilio sunce, obrušio se s neba kao kamen i golemim kanđama ugrabio janje iz stada što je paslo na ledini.
Uz lepet divovskih krila koji je raskuštrao dječakovu kosu, vinuo se preko brda i s meketavim plijenom nestao nad ružičastim i zlatnim tornjevima grada kao na kakvoj biblijskoj slici.
Dječak je zurio za njim otvorenih usta, kadli se iz obližnjeg čempresa začuo lepet drugih krila.
Iz čempresa izleti manja ptica i, kao da je budno pratila hvatanje janjeta, spusti se na leđa najvećeg ovna.
Ondje je budalasta ptica lepršala glasno lepećući krilima, poskakujući i lamatajući u pokušaju da podigne ovna.
Ubrzo su joj se kanđe zaplele u ovnovu vunu i više se nije mogla osloboditi.
Smijući se toj predstavi koja se iz tragedije za tren oka prometnula u komediju, mali konjanik sklizne s konja i pritrči ovnu.
Stigao je u isti čas kada i pastir koji je isukao nož i oslobodio pticu iz masne vune.
Vidjevši dječaka kako cupka u blizini, raširi joj i odreže glavna pera te joj tako potkreše krila.
Pruži pticu malom konjaniku...
-Tvoja je-reče pastir teškim sijenskim narječjem.
-Nosi je kući i brini se za nju.
Dječak i ptica odmjere jedno drugo pri čemu su dječakove oči svjetlucale od oduševljenja dok su ptičje oči nalik na perle djelovale istodobno budalasto i nesputano.
-Koja je to ptica?- vikne za pastirom koji je već odmakao niz brdo prema svojem stadu odmahujući glavom zbog izgubljenog janjeta.
-Koliko ja znam, to je čavka,- odvrati- ali žarko bi željela da je zoveš orlom.

Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2014 u 21:02
svašta mi naučimo od tebe a uz to još i dobijemo mnoštvo prekrasnih slikasmile55
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2014 u 07:17
tvoje nocne slike me podizu i oraspoloze jako....uvjek nam nesto ljepo pripremis....vrijedne rucice nase....dobro juto slavuju nas...smile79
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2014 u 18:24
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Lijepo je prošetati tvojim vrtom i pročitati puno korisnih stvarčica koje Pospanko zapiše, a vrijedna papigica fotografira
Baš si ovo lijepo napisala.
Hvala ti moon.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2014 u 18:36
temzi

rubensica

Karli

blue sky

JosipaNu

Hvala vamsmile79
Ovakvu lijepu jesen još nisam doživjela. Prvi puta se dogodilo da još nije bilo mraza i da lišće dobiva prekrasne jesenje boje.
Vrt buja i zeleni se kao da je početak proljeća

Josipa, ovo je tvoja paprat. Vidi koliko se raširila.Heart

drvce viburnuma

i prekrasne boje njegovih listova

ovo je gomolj oxalisa koji mi je ispao dok sam ga presađivala.
danas sam ga pronašla pokraj panja i oduševila se njegovom borbom za preživljavanje

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2014 u 18:49
SlavujHugdraga
Kako je dobra šetnja po mraku
....kao i po danu.Slike su savršene!Mekoću kućne srećice na vlažnom,baršunastom tepihu 
od mahovine,mogu osjetiti ako ju gledam minutu duže,kao i glatkoću onih sjemenki
nepoznate puzavice,premazanih voskom.Boje viburnuma su tako tople i jasne,
a zimski jasmin..

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2014 u 22:35
predivno...dat ces mi pelcer od paprati...ja samo dva listica imam....hahah...ljepa jesen u tvom vrtu....kao i uvjek....smile57
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
NinettA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NinettA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2014 u 00:13
Draga Slavujko, tvoje su snježne grude prekrasne, moje su gole šibe! Ove su godine imale izboje od jednog metra, pa sam ih ne tako davno jače orezala (u protivnom bi ih snijeg polomio). Isto sam napravila i s vajgelijama. Zimski jasmin sam ponovo posadila (ovaj puta malo veći!) pa da vidimo tko je jači (nadam se snijegu a ne ledu kao lani). I sada još da dočekamo proljeće (a još nam ni prava zima nije stigla..).

Djetelina me baca u očaj... Bilo koja vrsta... Ove ukrasne se ne mogu nikako riješiti... a ona crvena "mala, slatka i bezobrazna" je skoro pa svagdje...

Krasno ti je... uživaj!

Hug
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2014 u 07:30
Dobro ti jutro "najljepši vrte"..
prošetam i danju i noću,i svuda vidim tvojih ruku dijelo,prekrasne jesenje boje,u tvom se vrtu svi bore ba budu najnajljepšiClap
Uživam i ostavljam te da i dalje sjajiš!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2014 u 22:02
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

SlavujHugdraga

biseri za tebe Miška

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 195196197198199 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.