Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 195196197198199 282> |
Korisnik | |
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako je jesen prekrasna u tvojem vrtu, ili bolje rečeno kako je tvoje cvijeće predivno i u jesen...čarobne boje, oduzima dah!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Puno reznica mi se tako ožili. Neke grančice budleje, koje sam stavila prošle jeseni, su ove godine i cvjetale. Helianthemum je trebalo orezati poslije cvjetanja, što ove godine nisam napravila, pa ću mu na proljeće samo vrhove porezati. Sada imam samo ovaj crveni, a imala sam žuti duplog cvijeta, koji mi je uginuo nakon što sam ga presadila. Papiga je prava umjetnica, sve boje se dobro vide na njezinim slikama! ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
lucy
Mari temzi Hvala vam! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jedna zanimljiva pokrivačica tla kojoj ne znam ime
![]() Ponekad zimi izmrzne, ali u proljeće potjera iz korjena. Na ovoj slici je jedna koja je preživjela zimu i narasla toliko da sam ju podigla kao penjačicu ![]() Cvjeta sitnim i neuglednim cvjetovima ![]() Danas sam se oduševila kada sam ugledala čahurice sa sjemenom koje izgledaju kao da su napravljene od voska ![]() ![]() |
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Možda Muehlenbeckia?
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Lijepo je prošetati tvojim vrtom i pročitati puno korisnih stvarčica koje Pospanko zapiše, a vrijedna papigica fotografira
|
|
![]() |
|
NinettA, nije "možda", nego 1oo%!
![]() |
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
rubensica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Kod tebe je uvijek vatromet boja..
|
|
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
|
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Malo sam šetkala, razgledavala i dvila se bojama jeseni kod tebe. Stvarno je ova jesen posebna. Sve pršti od boja i zaostalih cvjetića.
![]() Onaj savjet za lukovice alliuma je odličan, ali kad sam ga pročitala rekla sam ajoj ja do svojih ne mogu ispod grma su i nemoguće ih je iskopati. Znam da će ih svake godine biti sve manje i manje ali što ću im ja. "Papigica" stvarno pravi fantastične slike. ![]() |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
Iz knjige "Kći Siene"
Marina Fiorato ...Jednog je jutra u tim brdima svjedočio nevjerojatnom prizoru.Kada se razdanilo, orao je zakrilio sunce, obrušio se s neba kao kamen i golemim kanđama ugrabio janje iz stada što je paslo na ledini. Uz lepet divovskih krila koji je raskuštrao dječakovu kosu, vinuo se preko brda i s meketavim plijenom nestao nad ružičastim i zlatnim tornjevima grada kao na kakvoj biblijskoj slici. Dječak je zurio za njim otvorenih usta, kadli se iz obližnjeg čempresa začuo lepet drugih krila. Iz čempresa izleti manja ptica i, kao da je budno pratila hvatanje janjeta, spusti se na leđa najvećeg ovna. Ondje je budalasta ptica lepršala glasno lepećući krilima, poskakujući i lamatajući u pokušaju da podigne ovna. Ubrzo su joj se kanđe zaplele u ovnovu vunu i više se nije mogla osloboditi. Smijući se toj predstavi koja se iz tragedije za tren oka prometnula u komediju, mali konjanik sklizne s konja i pritrči ovnu. Stigao je u isti čas kada i pastir koji je isukao nož i oslobodio pticu iz masne vune. Vidjevši dječaka kako cupka u blizini, raširi joj i odreže glavna pera te joj tako potkreše krila. Pruži pticu malom konjaniku... -Tvoja je-reče pastir teškim sijenskim narječjem. -Nosi je kući i brini se za nju. Dječak i ptica odmjere jedno drugo pri čemu su dječakove oči svjetlucale od oduševljenja dok su ptičje oči nalik na perle djelovale istodobno budalasto i nesputano. -Koja je to ptica?- vikne za pastirom koji je već odmakao niz brdo prema svojem stadu odmahujući glavom zbog izgubljenog janjeta. -Koliko ja znam, to je čavka,- odvrati- ali žarko bi željela da je zoveš orlom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
svašta mi naučimo od tebe a uz to još i dobijemo mnoštvo prekrasnih slika
![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
tvoje nocne slike me podizu i oraspoloze jako....uvjek nam nesto ljepo pripremis....vrijedne rucice nase....dobro juto slavuju nas...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
Hvala ti moon. ![]() |
|
![]() |
|
temzi
rubensica Karli blue sky JosipaNu Hvala vam ![]() Ovakvu lijepu jesen još nisam doživjela. Prvi puta se dogodilo da još nije bilo mraza i da lišće dobiva prekrasne jesenje boje. Vrt buja i zeleni se kao da je početak proljeća ![]() Josipa, ovo je tvoja paprat. Vidi koliko se raširila. ![]() ![]() drvce viburnuma ![]() i prekrasne boje njegovih listova ![]() ovo je gomolj oxalisa koji mi je ispao dok sam ga presađivala. danas sam ga pronašla pokraj panja i oduševila se njegovom borbom za preživljavanje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Slavuj
![]() Kako je dobra šetnja po mraku ![]() ....kao i po danu.Slike su savršene!Mekoću kućne srećice na vlažnom,baršunastom tepihu od mahovine,mogu osjetiti ako ju gledam minutu duže,kao i glatkoću onih sjemenki nepoznate puzavice,premazanih voskom.Boje viburnuma su tako tople i jasne, a zimski jasmin.. ![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
predivno...dat ces mi pelcer od paprati...ja samo dva listica imam....hahah...ljepa jesen u tvom vrtu....kao i uvjek....
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
Draga Slavujko, tvoje su snježne grude prekrasne, moje su gole šibe! Ove su godine imale izboje od jednog metra, pa sam ih ne tako davno jače orezala (u protivnom bi ih snijeg polomio). Isto sam napravila i s vajgelijama. Zimski jasmin sam ponovo posadila (ovaj puta malo veći!) pa da vidimo tko je jači (nadam se snijegu a ne ledu kao lani). I sada još da dočekamo proljeće (a još nam ni prava zima nije stigla..).
Djetelina me baca u očaj... Bilo koja vrsta... Ove ukrasne se ne mogu nikako riješiti... a ona crvena "mala, slatka i bezobrazna" je skoro pa svagdje... Krasno ti je... uživaj! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Dobro ti jutro "najljepši vrte"..
prošetam i danju i noću,i svuda vidim tvojih ruku dijelo,prekrasne jesenje boje,u tvom se vrtu svi bore ba budu najnajljepši ![]() Uživam i ostavljam te da i dalje sjajiš! |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 195196197198199 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |