Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - zovin povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

zovin povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 14>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 21:02
Kiša prestade i ja se naradih danas.Presadila 140 čašica praziluka.Obrala grašak(ostalo još malo).
Pasulj šarčić mi je bio između redova graška(sad znam da ne idu zajedno),bio je nešto blijed,pa sam ga zasula malo kanom(to mu je prvo gnjojivo ,što je dobio)Pokolčila još nekoliko paradajza,operala,povezala.Presadila još nešto kupusa(a pre toga sam morala počupati dio jagoda ,da napravim mjesta)Par struka patlidžana sam morala naširoko da izvadim i premjestim,jer su loze od krastavaca pale po njemu i nisu mu dale rasti,...šta još,...aha napravila novu smjesu sa koprivama ,gavezom ,...
Možda se ne čini da je puno posla ,ali 100 puta u kuću ,iz kuće,traži makaze,špagu ,nosi kante sa zemljom,grane od graška,...ma pala sam,kičma me izludi.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 20:51
[URL=http://s1272.photobucket.com/user/zova2/media/P1010078_zpsc83fcf4b.jpg.html][/URLevo i novog praziluka 140 čašica
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 20:07
Krasno, baš lijepo izgledaju! smile55
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 19:31

evo mojih krastavaca
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 11:56
Kiša nemilosrdno pada.Ne mogu ništa da radim,pa sam uzela presađivati poriluk ili praziluk.Posijala sam jednu turu kasnije pa ga sada rasađujem u čašice ,jer mi je u plasteniku gužva pa se uopšte ne vidi.Mada ne znam šta ću sa njim,on neće stići do zime ili hoće?!Šta vi mislite.Rasadila sam nekih 80-ak čašica a ima sigurno još toliko.
Hvala Akva
Na vrh
akva View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 190
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje akva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 10:55
Povrtnjak ti je predivan ...ove godine sam prvi put posijala te duge krastavce i oduševljena sam , cijena sjemena nije baš mala , ali nisam požalila ...stvarno nisu gorki i ne stvaraju želučane probleme  .Thumbs Up
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2014 u 22:16
Ovo su moji dugi krastavci i puno bolji su mi od običnih jer nikad nisu gorki a budi uveliko preko pola metra
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2014 u 22:14
[URL=http://s1272.photobucket.com/user/zova2/media/P1010054_zpsd3d89eca.jpg.html][URL=http://s1272.photobucket.com/user/zova2/media/P1010062_zps68c02b8e.jpg.html][/URL][/URL]
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2014 u 14:22
Ja sam do sada isto tako pravila kornišone, a sad sam zalila istom tom smesom i vrganja i pasterizovala pa ću vidjeti kako će ispasti,dodala i malo bijelog luka i peršuna
Na vrh
akva View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje akva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2014 u 23:34
A vrganje kiselim , blanširam i stavim u škrinju , sušim , a neke sušene meljem u prah.
Na vrh
akva View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje akva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2014 u 23:28
Ja kornišone radim ovako ...1l octa , 3 l vode , 5 žl. soli , 5 žl šećera stavim da se prokuha i ohlađeno zalijem kornišone koje složim u staklenku i dodam im malo gorušice i listove kopra .zatvorim i  pasteriziram , tako radim već godinama i još mi se nijedna staklenka nije pokvarila .Ja ih isto skupljam i stavljam u frižider jer godina je jako loša za moje krastave .Smile
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2014 u 22:28
Kornišone sam 2 puta presijavala.ŽPRvi put skroz slabo ponikli.E sad se dešava ono što me uvijek nervira .One prve loze su već počele davati plodove,al pošto je malo niklo od prve ture,tako da nemam dovoljno krastavčića ni za jednu teglu.,ali sam ih morala večeras obrati,jer volim kad su kornišoni skroz sitni.Morala sam ih staviti u frižider pa ću skupljati dok ne skupim za par teglica.el pravite kornišone sa vinobranom il bez njega?Hvala
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 06:37
Lijepo, zova draga, ti si svestrana. Nažalost, ne mariniram gljive, iako zvuči primamljivo. smile144
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 15:02
Samo da se javim i da vas pozdravim.danas odmaram od bašte a i kičma me muči ustvari noga.Al ipak mi đavo nije dao mira da ležim već sam išla brati vrgane.E sad kad sam nabrala opet mi đavo nije dao mira pa sam ih išla prvi put kiseliti za zimu.Mada ovo nije mjesto za razmjenu recepata,jel koja od vas marinira gljive i kako to radite.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 17:49
kod mene kako je krenulo prije cu pojesti zreo paradajz nego krastavicu Big smile
Zovo i kod nas je sinoc bila kisa ko tu smo mi negdje prostorno hehe.ja bas sinoc enzimima prskala,a kisa je tu samo pomogla dubinski uvukla lijek i hranu,hvala joj:)
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:18
Smrcko nadam se da će me ove bolščuge zaobići i da će biti sve super sa paradajzom.
Pustolovka imam tu smjesu i špricala sam,al sam juče dodala u to i malo kokošijeg đubreta pa ću od sada zaljevati.Ja svojim biljkama ove godine nisam davala nikakva umjetna đubriva,ni kan ni ništa samo kopriva ,gavez,preslica malčiranje
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:15
Hvala, draga moja! Smile Ti dugi i mene zanimaju za slijedeću sezonu. Od ovih mojih, dva sam našla gorka, a pazila sam da ih berem dok ne prezriju i nisu predebeli.
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:13
Samo ti Bugi ovori ,naravno da se ne ljutim.Kod mene ima onih u plasteniku(baš sam sad listala malo nazad,pa vidim da sam 17.5. stavljala slike sa krastavcima).a prije par dana krenuli i vani,mislim da sam sijala "sunčani potok",čini mi se da se tako zove i još neke duuuuge,sjeme sam dobila od drugarice nekada davno ne znam kako se zovu,uglavnim ako imaju podporu za lozanje budu strašno dugi i tanki,meni su super jer nikad nisu gorki.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:02
Nije moja tema, zova nemoj se ljutiti, smijem odgovoriti Pustolovki? Embarrassed Već dva tjedna berem salatne krastavce. Imam par grmića i dobro rode, za razliku od svih prošlih godina. 
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 13:55
zato curke spricajte enzimom i jos pravite smjese od koprive,gaveza,preslice.ja sam zaboravila a imam namjeru sodom i deterdzentom sa mlijekom i prosle sam godine tako.

Ima likod vas krastavaca,kod nas nema ni kod koga,samo cvjetaju u prazno.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.