Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugičin mini eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bugičin mini eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 39>
Korisnik
Poruka
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2014 u 07:12
Originalno poslano od člana Pustolovka Pustolovka napisao:

bugiceee ne smagaj,uh sve ti ej super,aparadajzi za pasti smile39

Hvala, draga Pustolovko. Lijepo te vidjeti ovdje. Hug
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2014 u 12:26
Ja sam se dugo opirala špricanju,pa sam onda ovako razmišljala,mogu ne pošpricati svoje i ostati bez paradajza i poslije cijelo ljeto kupovati onaj koji je ne znam koliko puta šprican i ko zna čim.
Jutros gledam na krastavcima ono protiv crvenog pauka izgleda da mi nije dobro djelovalo il ja nisam dobro pošpricala,...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2014 u 13:01
Tako i ja. Na kraju me mm uvjerio da ovako barem znamo koliko smo i čime špricali, u suprotnom ostajemo bez svega. Ima sezona kad uopće ne treba zaštita, ali takve su sve rijeđe kod nas. 

Mislim da bi trebalo špricnuti i ispod listova krastavaca, samo malo je teže obuhvatiti sve, jer su gusti. Da nije sinoć bilo kiše, pa je možda isprala? Ili su u plasteniku? S time se još nisam susrela (i nadam se da neću), pa ti ne mogu dati nikakav savjet, osim da treba probati spasiti koliko se da.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2014 u 16:05
Probajte litar punomasnog mlijeka,kasika deterdzenta,kasika ulja,kasika sode to odbija kukce,a moguce i jaca biljke.ja ima namjeru to sljedece cime cu tretirati,a ja tretiram citavu sezonu necim,jer plamenjaca ako ne udari sada,hoce pri kraju svakako,pa treba uvijek necim braniti.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2014 u 16:09
U plasteniku su i da u pravu si trebala sam ispod listova,al mi se sad stvarno stvorila gužva i listovi su narasli iznad mene pa ne mogu svaki list okretati ,ode mi u oči,usta ,...Ma nema veze i ako ne uspije imam u onom svom "eko povrtnjaku onih koje već beremo.Hvala bogu nasijala sam na više mijesta ,mada su ovi moji galamili što sijem toliko ,a ja malo tu ,malo tamo.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2014 u 22:04
Da, to je nezgodno, nije dobro udisati te kemikalije. Moji idu po tlu, pa mi je lakše intervenirati, ali opet ne možeš podizati baš svaki list. Zasad se dobro drže, nemam problema s njima.
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 04:00
Samo da se javim da sam konačno pregledala tvoj povrtnjak. Piše da je mini, ali ne izgleda mini, nego maxi...Imaš svega, sve ti je zdravo i uredno,svaka čast ClapClap Letimično sam sve pogledala, ali me zanima da li redovno preventivno špricaš ili samo nadohranjuješ rajčice sa koprivom i gavezom? Koji je omjer? Ja imam bio-enzim i njime nadohranjujem rajčice kad stignem. Prevenciju na rajčicama nisam radila, ali kako čitam da ima puno bolesti razmišljam da moram to raditi. Pokušala bi sa mlijekom. Nisam sigurna za omjere, pa molim napišite vi koje imate iskustva...WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 06:37
Jagodo, draga moja, tako mi te lijepo vidjeti ovdje. Hug Hvala ti na lijepom komentaru mog povrtnjaka. 

Nikad nisam špricala preventivno rajčice, samo redovito jednom tjedno dohranim tim gnojivom. Kopriva daje dušik, koji trebaju zbog razvoja listova, a gavez kalij, što je odlično za zdrave plodove. Omjer koji koristim je 1:10, odnosno litra gnojiva i deset litara vode.

Pretpostavljam da misliš špricati sa kupovnim mlijekom, to je već obrano, kako god okreneš, pa neka ti omjer slobodno bude 1:10. Dakle, isto 1 l mlijeka na 10 litara vode.

Nadam se da sam pomogla. smile79
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:09
Šesnaest sorti rajčice, zapisano koja je gdje posađena, blok netragom nestao - sad sam u sto muka prepoznati koja je koja... pa ću pretpostaviti da sam dobro zapamtila redoslijed. Smile
Volovsko srce
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:10
Marglobe
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:11
Stump of the world - navodeno nije, izgleda pokrižan, znati ću kad plod dozrije
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:24
Purple calabash

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:25
Cherokee purple
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:27
Black from Tulla
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:29
Caspian pink
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:30
Marmande
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:31
Čokoladni cherry
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:32
Cherry Sweet Ronita
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:34
Žuti cherry
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 17:35
Veliki žuti
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.