Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 407> |
Korisnik | |
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasni su vam rascvjetani adeniumi
![]() Nedavno sam sijala. Sjemenke koje nisu nike nakon 4-5 dana sam posušila i ponovno posijala i niću. Tako da probajte ponovno
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Pinus svaka čast kao i MK, predivni su vam a evo mog jedinca nakon dvogodišnje borbe s nedaćama, izvuci iz supstrata, presadi u široku teglicu, vrati u supstrat, obreži jer propada korjen i posadi pnovo itd,itd, ali evo na moje čuđenje ove godine procvjetao. Gdje sam pogodila neznam jer jedan je otišao u vječna lovišta.
ima još dosta pupića za procvjetati,
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
bili smo na sladoledu
![]() |
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Pinuse, kaj ti to familiju okolo šetaš?
![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Divni su!
![]() |
|
![]() |
|
potpisujem
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Pinus, hvala na konkretnim savjetima Za pinciranje su škarice spremne Sve pohvale za tvoje adeniume, predobri su. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Možeš počekati još dva tri tjedna prije
presađivanja u tegle. Predlažem 9 ili 10 cm tegle. Nemoj skidati stari supstrat (korijenovu grudicu) prilikom presađivanja da ne pokidaš korijenčiće. Drži ih konstantno vlažne. Zalijevaj i
prihranjuj blagom otopinom gnojiva svaki dan. Ne znam kakve su temperature preko noći kod
tebe Alma M. Kod mene su npr. od 10 do 13 C. Zbog toga ovogodišnje sijance
pahića još uvijek unosim u garažu preko noći. Ovi sa prve slike za sada dobro izgledaju,
potencijal imaju. Pripremi se za pinciranje. |
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Pozdrav!
Evo mene opet s mojim biljčicama, stare su neke dva a neke tri tjedna. Od jučer sam ih počela prihranjivati, a danas su se lijepo sunčale cijeli dan. Prvo jedna grupna fotkica, što mislite da ih presadim odmah ili da još čekam da narastu? http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/adenium/71237.aspx - Imam i nekoliko "individualaca" ![]() ![]() http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/adenium/71238.aspx - "Zeko adenium" ima spojene listove, sad mu je sa strane krenuo novi listić, donja strane listova mu je crvenkasta i nekako sporo raste iako je među prvima proklijao, evo slike ispričavam se malo je mutna: http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/adenium/71239.aspx - I za kraj jedan adenium kojem nisam skinula opnu prilikom skidanja ljuskice već sam ju poslije pokušala skinuti malo nasilno ![]() http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/adenium/71240.aspx - Što mislite, hoće li biti što od njega ili da se ne nadam? |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Pinus, napisala sam "I to samo dok su ovako jake vrucine i zracenje. Kasnije cu ih stavljat normalno na sunce."
|
|
![]() |
|
@marsha, ti
se sigurno šališ. Pitajmo se
gdje u prirodi raste adenium obesum ? Čitam da u aridnim
područjima sub saharske Afrike od Indijskog
pa do Atlantskog oceana. A mi bi svoje adeniume preko ljeta kao ciklame
u sjenu ? |
|
![]() |
|
Bebolina, cupsica
![]() |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Marsha, bebolina - hvala
![]() Maknula sam sve adeniume na drugo mjesto, gdje će imati samo jutarnje sunce. Nadam se da će se oporaviti... Bucu nisam maknula, jer njemu očito ne smeta ovo sunce. On jedini izgleda normalno. ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ajmeeeee cure drage, pa vi ste bebe stavili na najjače sunce da se sprže
![]() Jutarnje im je sunce sasvim dovoljno. A sad lijepo om napravite neku zaštitu oko opečenog tijela, makar ih zamotajte papirom ili bilo čime ćete ih zaštititi od daljnje paleži... |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |