Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 84> |
Korisnik | |
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja tako muku mučim s springtime... sva mi je deformirana, visi, izdužena... i sve se nekako nećkam da uzmem škare u ruke i odrežem ju .... ? Što mislite ?
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@belica, mislim
da bi ju u tom slučaju obrezao. Pravo vrijeme za to je kad ti se biljka probudi
iz zimskog sna i počinje ubrzano rasti. Pitanje je samo gdje rezati, na kojoj
visini? C springtime nemam no gledajući slike mislim da bi ~10 cm iznad površine supstrata bilo OK. No odabir visine u potpunosti
ovisi o tebi i od onog što ti vidiš u budućoj biljci.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Ah Pinus, hvala, kažeš što vidim od nje... ha ha, savršenstvo , ali trenutno je komatozna... promatram ju ovih dana, pa ću vidjeti razvoj situacije, a tek onda ću škare u ruke. Vidim da se počela puniti i pri dnu starih grana, pa se sve nekako tako i mislim da će biti po glavi na nekih 10 ak cm.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
slatkica
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Moja danas presađena.
Mogu li podnijeti cjelodnevno puno sunce? ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Precizan odgovor
na tvoje pitanje bi vjerojatno znali forumaši iz južne Dalmacije i otoka. Nakon dugog privikavanja na jutarnjem sucu od
bar mjesec dana svoje krasule razmjestim
po cijeloj terasi. Moje su vani zadnja 2 tjedna.
No,crassula
variegata je naročito osjetljiva. Treba joj cijela vječnost da se naklon zimskog odmora u zatvorenom prostoru
navikne na prijepodnevno sunce. U južnoj Dalmaciji i na južnim otocima krasule
prezimljavaju na otvorenom |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
smrcko, može ali, kako je napisao Pinus, uz privikavanje ako je zimovala unutra. moja je na suncu od 11 h pa dok ne zađe. tu je i zimi.
imam i šatiranu, dobila je u siječnju, u startu je ostala vani. nisam se obazirala na to što je u butigi imala drugačije uvjete. izgleda mi sretna! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala vam na odgovorima. Nemam baš hlada na balkonu. Sakrivala sam je
iza drugih cvjetnih posuda od sunca, misleć da će je opeći opet.
Prošlu godinu kao da je sunce opeklo, pa me prestrašilo. Dva puta mi se krasula osušila i oba puta sam ostala bez novaca sad pazim kako se ponašam prema njoj ![]() Ova je provela zimu vani omotana onom folijom koja ide ispod laminata, srećom bila je blaga zima i nije nikako zaljevana. Sad će imati kraljevsku poziciju, volim krasule. Kod mene su je stariji zvali japanska drvcad i strepili da se ne osuše. Ta legenda o novcu je jako stara. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
i moju sunce opeče, to je normalno kad ih iznesemo van, a ni ja nemam baš uvijek idealnu poziciju ... a možda sam i lijenkasta malo :). Ionako se svo lišće obnovi, pa ni ne brinem oko toga
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
tangerina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
meni je krasulu ovatu znalo opeći ljetno popodnevno sunce (lokacija: Dalmacija), pa sam je premjestila na lokaciju gdje nije na suncu oko 14-16 sati, nego više prijepodne i poslijepodne.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Aralija draga,da sve ovo nisam vidjela uživo,bila bi sigurna da su slike s neta.Ovako mogu samo reći da su savršene.
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Aralija i ja ću reći - savršeno
![]() |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Auuu prekrasne su.....
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Prekrasno aralija
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Sviđa mi se legenda, a krasule još više!
![]() |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Što je ovoj crassuli? Tj tako su mi sve crassule na ovom prozoru izgubile par listova, krene od ruba i tako propada.
Ajarlija tvoje crassule su predivne! |
|
![]() |
|
Za početak izvadi ih i pregledaj korijen , ako treba ostavi cijeli da se zemlja isuši , otresi zemlju pa ako su korjerčići zdravi posadi u novu, one baš nisu podložne boleštinama ( bar ja neman to iskustvo) , a ako je korjen istrulio zdrave vršne djelove odsjeci , posuši jedan dan i posadi unovu zemlju, ali prije toga ako je sadiš u posudu u kojoj je bila , posudu operi u domestosu ( neka ostane namazano bar sat vremena) onda dobro isperi i pusti posudu da se osuši , znači dok se krasula suši suši se i posuda, nadam se da sam bar malo pomogla jer ja save svoje posude tako dezifinciram
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |