Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 46> |
Korisnik | |
brunda ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma sad se i meni čini da nije. Ima drugačije, listove od bijele i ljubičaste, a i ne raste brzo kao bijela i ljubičasta, samo cvjeta. Bijela i ljubičasta su podivljae doslovno svaki dan vidim kako napreduju, dok roze sa veličinom zaostaju.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Jutro Brunda.kad kupujes surfiniju gledaj da ti ima duze stabljike sastrane kao sto se to lijepo vidi na ljubicastoj po tom ces znat da je surfinija dok petunija izgleda kao grmic.zao mi je sto i roza nije surfinija.meni osobno se svida surfinija s duplim cvijetovima.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
i treba uvijek prilikom kupovine naglasiti da li hoćete petuniju ili surfiniju tj. puzavu ili grmoliku biljku.
Vjerujem da vas cvjećar neće namjerno prevariti. |
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Slazem se sa administratorom da treba naglasiti, a sto se tice prodavaca oni koji prodaju svoje cvijece( a takvih je malo) znaju koji je koji cvijet ali oni koji su samo prodavaci( prekupci) bas i ne sta im se kaze koji je koji cvijet tak i prodaju a i znaju osnove cvijeta ime i kako ga zaljevati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
brunda ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
Ma da, definitivno postoji razlika, i to sad vidim i ja. Ali kada sam ih kupovala nisam imala pojma jer su mi to prve surfinije u životu, a i toliko sam bila uzbuđena i iznenađena da sam ih našla tako rano da sam ih odmah, bez proučavanja uzela.
Žao mi je jer sam baš željela surfinije na tom mjestu. Ništa, poklonit ću susjedi ove dvije roze petunije, a ja ću u pohod po nove dvije surfinije
![]() |
|
![]() |
|
Ivana-Mia ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
Ni meni ova roza ne izgleda kao surfinia. Ali nemoj brinuti,postoji vrsta koja se zove POTUNIJA i ne puže,već se samo lagano spusti preko posude i pravi oblik pravilne lopte,isto su predivne,možda se radi o njoj. Na slici mi cvjetovi izgledaju kao da se već sad pravilno raspoređuju,pa zato mislim da je POTUNIJA. A cijenom su iste,ponekad je potunija za kunu jeftinija,dok su petunije jeftinije.
|
|
![]() |
|
Sve su isto koštale, 6 kn. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
možda joj samo moramo dati malo vremena,
možda je sramežljiva pa joj se ne raste tako brzo kao ostalima ![]() |
|
![]() |
|
Možda
![]() Ali sam ipak uzela dvije nove za žardinjeru sa bijelom (stavim fotku kada procvjetaju, pune su pupova), a ove dvije, što god da jesu selim u zasebnu. |
|
![]() |
|
Jasna 15 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2014 Lokacija: istra Status: Offline Bodovi: 8 |
Pozdrav,imam jedno pitanje.Prošlo proljeće sam kupila surfinije i lijepo su cvale cijelo ljeto.Na jesen sam ih skroz podrezala i ostavila u žardinjerama vani na terasi sad me zanima,mogu li one i ovo ljeto cvjetati jer se čine zdrave i kao da su pupoljci na vidiku.Koliko će uopće biti cvijeta tj. dali da ih lijepo izvadim i kupim nove, pa sam sigurna da će bogato cvijetati. Hvala. |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Surfinija je jednogodišnji cvijet, negdje sam pročitala da ju je nemoguće održati preko zime u uvjetima našeg podneblja. Ja sam uvijek kupovala nove u proljeće, stare bacila odmah kad je prošla sezona cvjetanja.
Ipak, pričekaj malo, sigurno će ti se javiti admin ili cure koje se redovito bave njima. Ja ih već duže vrijeme nemam na balkonima.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Samo redovito prihranjuj gnojivom i budu ti ok, možda malo slabije nego prošle godine ali budu dobre. Naravno ako su zdrave i dobre kako kažeš
|
|
![]() |
|
Jasna 15 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2014 Lokacija: istra Status: Offline Bodovi: 8 |
One meni izgledaju super al ono,volim imati balkon pun cvijeća a ne nešto tamo i oće i neće...kažem, lani su bile predivne. |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Vidiš, sad i ja znam nešto više. Bila sam uvjerena da uvijek moram kupiti nove.
![]() |
|
![]() |
|
Ja proslogodisnju nisam spremila ostala je vani do 2 tjedna bila suha a sad je sva puna zelenih listica
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
u 99% slučajeva če propasti surfinija preko zime jer ju je teško sačuvati.
Ali ako ostanu i sadnica je lijepa i zdrava, sve bude ok. Budu dobre i ove godine, možda ih malo pincirati po potrebi da se bolje rašira i onda samo redovito prihranjivati |
|
![]() |
|
Administrator hvala na savjetu.nazalost neznam na mobu kako staviti sliku da mogu mozda bi mogao vidjeti oce li opstati ili ne.hvala jos jednom.
|
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ako su lijepe i zelene onda ne brini, malo promjeni zemlji u cvijetnjaku i pusti ih da rastu, pinciraj i prihranjuj... i onda javljaj da znamo kako rasut veteranke surfinije
|
|
![]() |
|
Ok
|
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
Moram reći da sam ipak stare "maknula" i posadila nove.Valjda će biti dobro najavljuju kišu i zahladnjenje.. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |