Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tulipani - Tulipa sp.
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tulipani - Tulipa sp.

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 12>
Korisnik
Poruka
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 13:42
Pokusala sam prozivesti tulipane u vodi. Uspjelo je kod tri gomolja od pet.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 128
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2013 u 20:51

Šafrane i tulipane sam posadio prije otprilike 2-3 tjedna i evo kako napreduju u posudi od papircementa...

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 19:50
meni danas susjeda....izvadila 40 lukovica i poklonila mi....žute,crvene i ljubičaste...posadio sam ih u saksiju..!
Na vrh
emka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje emka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2013 u 08:55
Da li ako se tulipani posade u proljeće mogu procvasti za mjesec ,dva.... iskustva ,Lijep pozdrav.
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 22:33

Evo mojih danas
Na vrh
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 392
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:36
vijolica, prekrasno!
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 20:15
Ove godine mi zbog duge zime i snijega nisu tako bujni kao prošle godine, a i neki su izdržali dugu zimu.

Na vrh
Wanessa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wanessa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 10:26
Tulipani iz moje baste...

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2013 u 16:20
Divni su vam tulipani.Kod mene još uvijek cvjetaju.Evo samo par sličica mojih tulipana.

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 13:27
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 18:58
FLORAMYE, prekrasno!!!
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 20:40
Ja ih nemam, ali vaši su prekrasni, svi redom! smile71
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 12:36
Hvala svima! Ja ih nemam puno samo nekoliko. Prošle jeseni MS je izabrao Sreću...

Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2014 u 15:25
Tulipani su vam redom predivni! Ipak, imam jedno pitanje, malo da proširimo temu o njima... Koje trajnice ili druge biljke sadite u kombinaciji sa tulipanima? S obzirom da nakon cvatnje ostaje gredica poprilično neuredna, kojim biljkama je najbolje postići neku ravnotežu?
Ja ih imam samo na jednoj gredici i nikako da izaberem sa čim bi ih kombinirala...
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2014 u 09:20
Lepo se kombinuju sa nižim biljkama, aubrecijom, iberisom, arabisom, anemonom blandom, krasuljkom, ljubičicama. U tom slučaju ih ne možeš vaditi iz zemlje, pa će vremenom lukovice oslabiti i manje cvetati, kod hibrida možda čak i nestat,i ali sam ja ipak za to da im se da "podloga" i po tu cenu.

Ne volim praznine, pa sam na ovom "ostrvcetu" organizovala cvetanje tokom čitave sezone. Počinju šafrani i anemone, zatim iberis i tulipani, nastavljaju drvenasti božur i ljiljani,liatris, monarda i ehinacea a izmedju svega  ima i samorasejanih delfinijuma i različka. A da, okolo se zažute i kalifornijski makovi. Da ne poveruješ da na tako malom prostoru sve to stane, ali takav gustiš i šareniš čini da moj travnjak izgleda živo a ostrvce menja boje od proleća do jeseni . 

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2014 u 10:11
predivne kombinacije smile64
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2014 u 12:28
Prekrasno
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2014 u 18:51
Mimar, cvjetna kraljice, hvala ti na odgovoru! Slike su ti predivne, a ostrvce je jedna od najljepših biljnih kombinacija koje sam vidjela! Nadam se da ću uspjeti mojim tulipanima izabrati dobro društvo!
Tebi smile79
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 13:19
Mimar, ona prva slika je preslatka, kao iz časopisa!

Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2014 u 20:19

Kako čuvate lukovice nakon vađenja? Znači osuše se, očiste od zemlje i onda kako s njima?

VG
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.