Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 84>
Korisnik
Poruka
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2014 u 06:43
ja tako muku mučim s springtime... sva mi je deformirana, visi, izdužena... i sve se nekako nećkam da uzmem škare u ruke i odrežem ju .... ? Što mislite ?
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2014 u 07:27
@belica, mislim da bi ju u tom slučaju obrezao. Pravo vrijeme za to je kad ti se biljka probudi iz zimskog sna i počinje ubrzano rasti. Pitanje je samo gdje rezati, na kojoj visini? C springtime nemam no gledajući slike mislim da bi ~10 cm iznad površine supstrata bilo OK. No odabir visine u potpunosti ovisi o tebi i od onog što ti vidiš u budućoj biljci.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2014 u 07:02
Ah Pinus, hvala, kažeš što vidim  od nje... ha ha, savršenstvo , ali trenutno je komatozna... promatram ju ovih dana, pa ću vidjeti razvoj situacije, a tek onda ću škare u ruke. Vidim da se počela puniti i pri dnu starih grana, pa se sve nekako tako i mislim da će biti po glavi na nekih 10 ak cm.
belica,zagreb
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2014 u 11:34

jedna nova,mala,šarena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2014 u 14:02
slatkica
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 02:19
Moja danas presađena.
Mogu li podnijeti cjelodnevno puno sunce?

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 08:02
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Mogu li podnijeti cjelodnevno puno sunce? 

Precizan odgovor na tvoje pitanje bi vjerojatno znali forumaši iz  južne Dalmacije i otoka.

Nakon dugog privikavanja na jutarnjem sucu od bar mjesec dana svoje krasule  razmjestim po cijeloj terasi. Moje su vani zadnja 2 tjedna.

No,crassula variegata je naročito osjetljiva. Treba joj cijela vječnost da se  naklon zimskog odmora u zatvorenom prostoru navikne na prijepodnevno sunce. U južnoj Dalmaciji i na južnim otocima krasule prezimljavaju na otvorenom

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 08:25
smrcko, može ali, kako je napisao Pinus, uz privikavanje ako je zimovala unutra. moja je na suncu od 11 h pa dok ne zađe. tu je i zimi.
imam i šatiranu, dobila je u siječnju, u startu je ostala vani. nisam se obazirala na to što je u butigi imala drugačije uvjete. izgleda mi sretna!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 02:53
Hvala vam na odgovorima. Nemam baš hlada na balkonu. Sakrivala sam je iza drugih cvjetnih posuda od sunca, misleć da će je opeći opet.
Prošlu godinu kao da je sunce opeklo, pa me prestrašilo.
Dva puta mi se krasula osušila i oba puta sam ostala bez novaca sad pazim kako se ponašam prema njojLOL. A ništa joj nisam uradila pogrešno.

Ova je provela zimu vani omotana onom folijom koja ide ispod laminata, srećom bila je blaga zima i nije nikako zaljevana.
Sad će imati kraljevsku poziciju, volim krasule. Kod mene  su je stariji zvali japanska drvcad  i strepili da se ne osuše. Ta legenda o novcu je jako stara.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 07:23
i moju sunce opeče, to je normalno kad ih iznesemo van, a ni ja nemam baš uvijek idealnu poziciju ... a možda sam i lijenkasta malo :). Ionako se svo lišće obnovi, pa ni ne brinem oko toga

belica,zagreb
Na vrh
tangerina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tangerina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2014 u 16:47
meni je krasulu ovatu znalo opeći ljetno popodnevno sunce (lokacija: Dalmacija), pa sam je premjestila na lokaciju gdje nije na suncu oko 14-16 sati, nego više prijepodne i poslijepodne. 
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2014 u 19:56
moj doprinos ovoj temi

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2014 u 19:57

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2014 u 20:11
Aralija draga,da sve ovo nisam vidjela uživo,bila bi sigurna da su slike s neta.Ovako mogu samo reći da su savršene.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2014 u 20:24
Aralija i ja ću reći - savršenosmile120
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2014 u 23:47
Auuu prekrasne su.....
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2014 u 19:27
Prekrasno aralija
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2014 u 19:54
Sviđa mi se legenda, a krasule još više! smile71 Prelijepe su vaše slikice, uživam u njima. Aralija, ostadoh bez teksta kako su ti savršene, prelijepo su se uklopile u terasu/balkon. Bijele teglice su pun pogodak. 
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 15:51
Što je ovoj crassuli? Tj tako su mi sve crassule na ovom prozoru izgubile par listova, krene od ruba i tako propada.

Ajarlija tvoje crassule su predivne!
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2014 u 20:21
Za početak izvadi ih i pregledaj korijen , ako treba ostavi cijeli da se zemlja isuši , otresi zemlju pa ako su korjerčići zdravi posadi u novu, one baš nisu podložne boleštinama ( bar ja neman to iskustvo) , a ako je korjen istrulio zdrave vršne djelove odsjeci , posuši jedan dan i posadi unovu zemlju, ali prije toga ako je sadiš u posudu u kojoj je bila , posudu operi u domestosu ( neka ostane namazano bar sat vremena) onda dobro isperi i pusti posudu da se osuši , znači dok se krasula suši suši se i posuda, nadam se da sam bar malo pomogla jer ja save svoje posude tako dezifinciram
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,316 sekundi.