Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aeonium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aeonium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2014 u 22:19
natalija, jeka fra krasni su vam, jeka lijep cvijetnjaksmile55
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2014 u 22:18
JELENA FRANIC
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2014 u 22:14
JELENA FRANIC
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 08:04
camelia, prinova je za 5
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 08:03
ovog sam nedavno dobila od tate, kod njega je ljeti crn, malene, stisnute rozete
kao oni sa ljetnih slika sa hvara (duži listovi otpadnu, ostanu samo poluzatvorene crne rozete)
a sad zimi je ovakav

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2014 u 07:20
Divni aeoniumi cure, posebno ih volim... to i ptičice na grani znaju LOL.

Camellia, prelijep je, neka ti se razraste u pravu ogromnu životinjicu .

Antonia , i tvoji su divni, ja sam definitivno mišljenja da je boja produkt izloženosti stresu... tj puno sunca, škrta zemlja = boja. A vani u vrtu gdje je zemlja bila bogata, i vlage bilo puno, zelen .
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2014 u 16:36
Camellia, divan jesmile84
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2014 u 15:30
To je novi pa zato tako dobro izgleda,stari nisu u tako blistavom stanju,ali se oni oporave u proljeće.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2014 u 14:41
Cammellia krasan je,kako se taj zove i kako si uspjela preko zime održati ga...............
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2014 u 13:52

Aeonium balsamiferum
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 21:08
stvarno su prekrasni.nadam se da ću i ja naletjeti na nekojeg.još ga nikad nisam vidjela u prodaji
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 20:52
cure, krasni su vam aeoniumi, moji su vani na prozoru od početka drugog mjeseca, ništa se ne bune, čini mi se da bolje izgledaju od kada su vani 
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 20:20
pupoljak me stvarno iznenadio, na skalama je, nije od ovim tamnijih, atropurpureuma ili schwarzkopfa... već sličan kao onaj od otok, kiwi, mada nisam sigurna ni da je kiwi jer nikad nije imao 3 boje na rozeti

a rozeta ima još, ni problem Hug
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 19:27
natalija, cvjetatiii, da i meni bi bilo žao. čitala sam da mu treba puno godina da procvjeta. cvijet mu je lijep. a imaš valjda još rozeta, ako ne ima u mene.
ovi moji mislim da su isti, sad izgleda da im je drugačili list, kad sam donijela zelenog bio je crn i list mu je bio okrugal a sad je špicast. vidjeti ćemo šta će biti na ljeto. 
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 19:15
antonija, super su
jesu od iste biljke? oblik lista mi se čini drugačiji

meni će cvjetati jedna rozeta aeoniuma... baš me začudilo, nekako mi i nije drago jer poslije cvatnje ta rozeta propadne, ali, što je tu je, dočekati ću cvijet sa veseljem i ispratiti ga u "vječna lovišta" s tugom

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 19:03
antonija, mali je, decentan i pravi slatkiš
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 16:23
moon, da lantana je pisala o tome!
hvala na komplimentu, ovo kamenje (zaklela san se bila da kamen neće u moj vrt) je moj mali kamenjar. to sam imala namjeru raditi još jesenas ali stalno kiša pa onda nije dan... tek prije desetak dana ga napravila.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 15:13
Antonija, kako si mu krasnomjesto uredila s ovim kamenom - fantazija :))
Znači da si došla do istog zaključka kao i Lantana kad je pisala o svom eksperimentu - škrta zemlja, gotovo da nije zalijevala, sunca puno - boja jako tamna - krasna i drugi je bio u više bogatije zemlje, zalijevan i na suncu - boja svjetlija (ista vrsta aeoniuma)
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2014 u 14:34
moja zapažanja u odnosu na boju, sunce i vodu

pisala sam već o mome aeoniumu koji mi je pokusni kunić. testirala sam ga može li u mene prezimiti zimu na otvorenom. prezimio je u jako maloj posudi, kiša je bilo jako puno, stalno mu je bilo mokro. prije 10-ak dana sam ga posadila u zemlju. on je zelen da ne može biti zeleniji. sunca je imao, kad ga je bilo, od izlaska do zalaska.

ovaj je u posudi, zalijevala sam i njega možda svakih 20 dana. sunca je imo manje jer je bio ispod tarace.

ja mislim da je, zimi, njihove boje dirigent voda.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2014 u 22:47
Krasan je Lantana i ovaj tvoj. Lijep grmić, lijepe rozete, lijepa boja.....
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.