Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljiljani - Lilium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljiljani - Lilium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 64>
Korisnik
Poruka
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2013 u 23:36
Originalno poslano od člana bucka123 bucka123 napisao:

Kako su vam lijepi. Ja sve koje sam posadila cvjetali su mi samo jedan cvijet i lukovice se uopće nisu razdjelile. Je li to kod njih pravilo?

Ako su mladi,cvjetaju prvu godinu,onda je to ok.Ako su ti višegodišnji,znači nešto im ne paše.Oni vole dosta prostora i sunca.Ako su u sjeni,slabije napreduju.Gnojivo ne vole pretjerano,pa pazi kod prihrane.Kod mene se dešavalo da cvjetaju tako slabo,pa sam im promjenila mjesto :)
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2014 u 22:29
Pozdrav ljubiteljima ljiljana. Počela sam iščitatvati temu ali ima dosta stranica pa će potrajati. Kakve su šanse uzgjiti ljiljane u teglama? Da li je netko probao?
Hvala!! 
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2014 u 22:44
I ja sam ponovo listala u natrag i divila se ljepoti svih Ljiljana
bez obzira na boju !    
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 09:05
marsha, mojih par je u tegli, što je tegla veća to im je bolje, takvo je moje iskustvo
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 17:13
I ja imam ljiljane u teglama ,( pojedoše mi voluharice ili miševi) pa su zato na sigurnom u tegli.lani su cvjetali svi,tamo će i ostat dok ne nabavim košare za njih da mogu opet u zemlju.
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 17:38
Imam jedno pitanje vezano za ljiljane,posadila sam ih u jesen ali nisam duboko pošto je padala kiša žurilo mi se.Danas dok sam obilazila dvorište vidjela sam da su pošli nicati kao i tulipani.Pošto nikada nisam imala ljiljane niti znam išta o njima molim vas da mi neko odgovori.Da li je normalno da oni niču sada ili su nikli zato što sam ih ja posadila plitko,šta da radim....
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 18:59
Kod mene su niknuli ljiljani sv. Ante, a drugi još ne daju znaka života. Koje si ti ljiljane posadila? Mislim da im neće biti ništa jer u sljedećih mjesec dana na predviđaju minuse.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 21:17
Zaista pojma nemam muž donio sa posla od radne kolegice. Pa sada nešto baš i ne vjerujem u vremenske prognoze.Treba li da nabacim preko njih zemlje ili da ih pustim pa šta bude.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 21:33
ljiljanima je još rano da izlaze,
od svih lukovica, oni počinju zadnji nicati
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 23:24
Hvala na odgovoru sutra ću nešto s njima učiniti,ako bude bilo snijega i mraza a sigurno hoće stradali bi 
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 23:39
Medy, ipak bi trebala zamoliti muža da pita kolegice o kakvim se ljiljanima radi jer ljiljan Sv. Antuna - bijeli ljiljan koji cvate sredinom lipnja, sadi se plitko tako da možda i nisi pogriješila kod sadnje. Taj ljiljan već u jesen potjera listiće i prezimi tako, a u proljeće nastavi rasti da bi procvao u lipnju. Ako njih sada zagrneš zemljom, mogla bi ih uništiti.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 07:35
Originalno poslano od člana medy medy napisao:

Zaista pojma nemam muž donio sa posla od radne kolegice. Pa sada nešto baš i ne vjerujem u vremenske prognoze.Treba li da nabacim preko njih zemlje ili da ih pustim pa šta bude.

i ja mislim da je riječ o bijelom ljiljanu, onom kojeg cure spominju - sv. ante, jer on prvi potjera, već ujesen

ako te baš toliko strah, možeš ih prekriti nekom kutijom ili posudom   (bilo čim sličnim, samo da im zaštitiš izboje) u slučaju da budu najavili neku hladnoću kod tebe
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 08:21
Ako je riječ o bijelom ljiljanu ne ga pokrivati,normalno je da ima vani listove koje potjera još na jesen,s mojega se jučer otopio snijeg i sad je lijepi zeleni.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 14:34
Dva su izašla van,ostali nisu. Vjerovatno su ovi ti za koje govorite,nisu u jesen nego sada u zadnjih par dana jer ove zime nije bilo baš puno snijega tako da sam često nadgledala šta se dešava u cvijetnjaku.Mislim da su različite vrste u pitanju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 14:39
medy, stavi sliku pa ćemo znati koji su ljiljani
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 14:59
Većina mojih azijata je niklo. Sve su to lukovice posađene prije više godina, ovo je prvi put da potjeraju tako rano. Mogu se samo moliti Bogu, da ne bude jačih mrazeva, jer nisu samo ljiljani potjerali, već i većina trajnica.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 16:21
Hvala na pomoći. Stavit ću po jednu lukovicu u jednu teglu, uzela sam od terakote da je jača da se ne prevrne.

uzela sam ove dvije vrste. Bilo je 3 vrste bijelih ljiljana. Ovu koju sam uzela je čisto bijeli dok su ostali bili sa pjegicama ili malo žutoga u sredini. E sad da li je ovo ljiljan sv. Ante čisto bijeli?

Nettys pride mi se činio baš simpatičan pa sam i njega uzela

Kako da ih sadim u tegle, pretpostavljam ne preduboko? Dali da ih samo malo pokrijem zemljom?
Hvala još jednom smile75

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 18:11
marsha,
siberia je orijentalni ljiljan.
ljiljani se sade na dubinu 2-3 puta veću od veličine lukovice, trebaju iznad lukovice imati makar 10 cm zemlje.
razmak između lukovica treba biti oko 20 cm.
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 18:35

Ljiljan Sv.Antuna u prodaji nalazimo pod imenom Lilium candidum (Madona lily)
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 20:37
Znači nisam pogodila Cry a baš sam ga namjenila za nekoga. Nema veze lijepi je i ovaj.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 64>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.