Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 154155156157158 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 20:43
ovo je lonicera caprifolium, stabalce, visoka je oko 80-100 cm.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 20:25
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

[QUOTE=Slav
Da li to znači da ti je krumpirko posađen u vrtu?
a da ovo tamnih listova onda nije neka vrsta lobode? ona se sama zasijava, a o njoj ti Anabistrica i Carol znaju više, one ju imaju
krompirka svakog proljeća sadim u vrt, u jesen vadim, posadim u veliku posudu i spremim u podrum u potpuni mrak, svi mu se listovi osuše i ne tjera nove pupove dok ga ne iznesem van.
u sječnju uzimam reznice, koje brzo olistaju i većina se ožili.iste godine cvjetaju.
o biljci sa crvenim listovima jako malo znam i više je nemam u vrtu jer joj treba dosta mjesta.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 20:16
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Lonicera nitida

ovako cvjeta lonicera nitida
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 20:13

LONICERA NITIDA

Zimzeleni grm koji jako brzo raste, može se uzgajati na suncu i u dubokoj sjeni.
Njegove povijene grane se mogu snažno orezivati i oblikovati.
Visok je do 1,5 m.
Cvjeta u proljeće, neuglednim kremkastim cvjetićima.
Vrijednst ovog grma je u njegovom zimzelenom lišću i osobini da se može orezivanjem oblikovati i odgajati na željenu visinu.
Lijepo izgleda u posudama i žardinjerama.

kat.rea,
ja sam u poruci o grmastoj loniceri caprifolium, samo spomenula loniceru nitidu.
ovo je lonicera nitida, a sa crvenim cvjetovima je lonicera caprifolium, koja isto raste kao grm ali puno ljepše cvjeta i zimi gubi listove.
nitida je zimzelena.
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 18:22
ja cu samo reci da gotovo svaki dan virnem u tvoj vrt....ali nemam rijeci,... sto reci?....ponavljati se?...kad je stvarno sve na svom mjestu, divno, predivno i s ljubavlju podijeljeno s nama....hvala ti  na tomesmile79
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 17:55
Originalno poslano od člana mimantonija mimantonija napisao:

[QUOTE=SlavujVk] [IMG]

Jel to lonicera nitida? koliko joj je visoko stablo?
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 17:49

pupoljci boje vina pripadaju loniceri ali grmastoj loniceri caprifolium, nitida je sasvim drugačija.
nježno lila je salvia sclarea ili mošusna kadulja, dvogodišnja biljka.
bijeli leptirići su cvjetvi saxifrage stolonifere.

kat.rea,
želim ti se zahvaliti što si puno vremena provela u mom vrtu, što si pročitala sve što sam napisala i shvatila što sam željela reći.
uvijek možeš pitati što te zanima i uvijek ću ti rado odgovoriti.hala ti! [/QUOTE] Hvala ti na odgovorima i što dijeliš svoje znanje sa nama. Voljela bih od svoga dvorišta napraviti bar djelomično slično tvome, ali... dvorište je malo i preravno... kod mene je baš onako kako se običava reći za Tvoju ravnu Slavoniju... da moraš stati na bundevu da imaš osjećaj da si na brdu , a ti imaš i brežuljak i prostora... a ja ravno/iznivelirano dvorište...
malo sam sada zbunjena oko lonicere...jel nitida oblikovana kao stabalce?
Ivanić-Grad
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 17:21

plavi cvjetovi sa desne strane je krompirov grm,
crveno što izviruje su cinije a biljka sa bordo listovima je neka vrsta ukrasne koprive, jednogodišnja biljka, neuglednih cvjetova, lijepih tamnih listova koji imaju poseban miris.jako se sama zasijava i ponikne po cijelom vrtu.

Da li to znači da ti je krumpirko posađen u vrtu?
a da ovo tamnih listova onda nije neka vrsta lobode? ona se sama zasijava, a o njoj ti Anabistrica i Carol znaju više, one ju imaju
Ivanić-Grad
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 17:15

prijateljica mi je rekla da se još naziva vodir i grkljačak zato što voda grglja kada se pije na mali otvor na ručki.
E baš tako, pije se na otvor na ručki
Ivanić-Grad
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 13:07
Dok je sve oko nas zavijeno u bijelo, došla sam malo kod tebe napuniti baterije! Tvoj vrt je lijep u svako godišnje doba!
Ostavljam ti pozdrav!
Wink
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2014 u 00:02

koja boja maka, a tek ovo sa pupoljcima vinskocrvene boje , šta je ovo nježno lila iza rute, a tek ovi bijeli leptirići ispred klade sa kućnom srećicom,djeluje mi nježno i bajkovito...
kao što vidiš volim boju, ali i bijelo cvijeće, jer ono kako si rekla svjetli u noći...[/QUOTE] pupoljci boje vina pripadaju loniceri ali grmastoj loniceri caprifolium, nitida je sasvim drugačija.
nježno lila je salvia sclarea ili mošusna kadulja, dvogodišnja biljka.
bijeli leptirići su cvjetvi saxifrage stolonifere.

kat.rea,
želim ti se zahvaliti što si puno vremena provela u mom vrtu, što si pročitala sve što sam napisala i shvatila što sam željela reći.
uvijek možeš pitati što te zanima i uvijek ću ti rado odgovoriti.hala ti!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 23:48

Dok je vani sve bijelo od snijega ja si grijem dušu u tvom raju, kopiram savjete u svoje dokumente, zapisujem, ali vidiš imam i pitanja šta je ovo bijelo u prvom planu, ispred perunika?
ni ja nisam znala koji je to grmić a imam ga godinama u vrtu.
muhlenbergia mi je otkrio da je to jedna vrsta dojcije gracilis.
visoka je oko 70 cm, cvjeta u proljeće.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 23:41

[/QUOTE]
Na ovoj prekrasnoj slici koju je Free izdvojila mene zanima šta ti je ovo sa plavim cvjetićima sa desne strane, šta to crveno izviruje između i koja je to crvenolisna biljka koja djelomićno skriva stablo koje je pretpostavljam otplesalo svoj ples [/QUOTE] kat.rea
plavi cvjetovi sa desne strane je krompirov grm,
crveno što izviruje su cinije a biljka sa bordo listovima je neka vrsta ukrasne koprive, jednogodišnja biljka, neuglednih cvjetova, lijepih tamnih listova koji imaju poseban miris.jako se sama zasijava i ponikne po cijelom vrtu.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 23:34

[/QUOTE] Slavujčice, tek sam krenula u pregledavanje tvoga vrta ( jer me zadnjih godinu i više nije bilo na CIF-u)i mislila sam komentare ostaviti za kraj, ali ova slika me jednostavno vratila u daleku prošlost... više od 50 godina u natrag, kada se žito u Slavoniji kosilo ručno i u ovakovim posudama ( mi smo ih zvali testije) nosila voda za piće jer u njima je dugo ostala hladna. Srce me zaboljelo kada sam vidjela sliku, jer na moju žalost kada smo prodali rodnu kuću nije mi palo na pamet otići malo na tavan [/QUOTE] drago mi je kat.rea da ti se sviđa moj vrt i nadam se da nas nećeš opet napustiti.
ova glinena posuda je iz moje roditeljske kuće koje više nema, od roditelja kojih isto nema već 15 god.
Mi smo je zvali koršov .
prijateljica mi je rekla da se još naziva vodir i grkljačak zato što voda grglja kada se pije na mali otvor na ručki.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 23:19
bugica

Miška

Miška, možeš misliti kakva je klupica, bijela, pokrivena snijegom, nemam volje ni pogledati kroz prozor unatoč svim zimskim ljepotama
A vrt izgleda kao skladište, pun je kutija kojima sam pokrila biljke da mi ih snijeg ne polomi.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 23:06
Originalno poslano od člana panda panda napisao:

predivno slavuj svaka slika me sve vise i vise odusevljava :D koliko mi se cini imamo slican stil vrta :D
samo sto kod mene ima puno vise travnjaka :D ali mislim da ce se moje gredice jos vise prosirivat :D
hvala ti panda,
drago mi je da si posjetio moj vrt.
ako se nastaviš družiti s nama, sigurna sam da će se travnjak smanjiti.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 22:47
eh da, mladost je brzo prošla, več su bore tu na licu mom...
hvala ti
Ivanić-Grad
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 22:11
Draga kat.rea

Prije nego što ti odgovorim na pitanje koje si mi postavila, želim ti dobrodošlicu i pozdravljam te ovom
pjesmom:

http://www.youtube.com/watch?v=kypcR0FrGOM
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 21:52
Hvala što postojiš na CIF-u, upravo sam na 51. stranici dobila odgovor na pitanje u mom prethodnom postu... lonicera nitida, a i više nego sam pitala , lijepa je, miriše i može se formirati kao stabalce, a to je za moje malo dvorište...
Ivanić-Grad
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2014 u 20:39

[

Ruta

koja boja maka, a tek ovo sa pupoljcima vinskocrvene boje , šta je ovo nježno lila iza rute, a tek ovi bijeli leptirići ispred klade sa kućnom srećicom,djeluje mi nježno i bajkovito...
kao što vidiš volim boju, ali i bijelo cvijeće, jer ono kako si rekla svjetli u noći...
Ivanić-Grad
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 154155156157158 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,609 sekundi.