Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 154155156157158 282> |
Korisnik | ||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ovo je lonicera caprifolium, stabalce, visoka je oko 80-100 cm. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
u sječnju uzimam reznice, koje brzo olistaju i većina se ožili.iste godine cvjetaju. o biljci sa crvenim listovima jako malo znam i više je nemam u vrtu jer joj treba dosta mjesta. |
||
![]() |
||
|
ovako cvjeta lonicera nitida |
||
![]() |
||
|
kat.rea, ja sam u poruci o grmastoj loniceri caprifolium, samo spomenula loniceru nitidu. ovo je lonicera nitida, a sa crvenim cvjetovima je lonicera caprifolium, koja isto raste kao grm ali puno ljepše cvjeta i zimi gubi listove. nitida je zimzelena. |
||
![]() |
||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
|
ja cu samo reci da gotovo svaki dan virnem u tvoj vrt....ali nemam rijeci,... sto reci?....ponavljati se?...kad je stvarno sve na svom mjestu, divno, predivno i s ljubavlju podijeljeno s nama....hvala ti na tome
![]() |
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
||
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
|
Jel to lonicera nitida? koliko joj je visoko stablo? |
||
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
||
![]() |
||
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
|
nježno lila je salvia sclarea ili mošusna kadulja, dvogodišnja biljka. bijeli leptirići su cvjetvi saxifrage stolonifere. kat.rea, želim ti se zahvaliti što si puno vremena provela u mom vrtu, što si pročitala sve što sam napisala i shvatila što sam željela reći. uvijek možeš pitati što te zanima i uvijek ću ti rado odgovoriti.hala ti! ![]() ![]() malo sam sada zbunjena oko lonicere...jel nitida oblikovana kao stabalce? |
||
Ivanić-Grad
||
![]() |
||
|
Da li to znači da ti je krumpirko posađen u vrtu? ![]() a da ovo tamnih listova onda nije neka vrsta lobode? ona se sama zasijava, a o njoj ti Anabistrica i Carol znaju više, one ju imaju |
||
Ivanić-Grad
||
![]() |
||
|
|
||
Ivanić-Grad
||
![]() |
||
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
|
Dok je sve oko nas zavijeno u bijelo, došla sam malo kod tebe napuniti baterije! Tvoj vrt je lijep u svako godišnje doba!
Ostavljam ti pozdrav!
![]() |
||
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() kao što vidiš volim boju, ali i bijelo cvijeće, jer ono kako si rekla svjetli u noći...[/QUOTE] pupoljci boje vina pripadaju loniceri ali grmastoj loniceri caprifolium, nitida je sasvim drugačija. nježno lila je salvia sclarea ili mošusna kadulja, dvogodišnja biljka. bijeli leptirići su cvjetvi saxifrage stolonifere. kat.rea, želim ti se zahvaliti što si puno vremena provela u mom vrtu, što si pročitala sve što sam napisala i shvatila što sam željela reći. uvijek možeš pitati što te zanima i uvijek ću ti rado odgovoriti.hala ti! ![]() |
||
![]() |
||
|
muhlenbergia mi je otkrio da je to jedna vrsta dojcije gracilis. visoka je oko 70 cm, cvjeta u proljeće. |
||
![]() |
||
|
[/QUOTE] Na ovoj prekrasnoj slici koju je Free izdvojila mene zanima šta ti je ovo sa plavim cvjetićima sa desne strane, šta to crveno izviruje između i koja je to crvenolisna biljka koja djelomićno skriva stablo koje je pretpostavljam otplesalo svoj ples ![]() plavi cvjetovi sa desne strane je krompirov grm, crveno što izviruje su cinije a biljka sa bordo listovima je neka vrsta ukrasne koprive, jednogodišnja biljka, neuglednih cvjetova, lijepih tamnih listova koji imaju poseban miris.jako se sama zasijava i ponikne po cijelom vrtu. |
||
![]() |
||
|
[/QUOTE] Slavujčice, tek sam krenula u pregledavanje tvoga vrta ( jer me zadnjih godinu i više nije bilo na CIF-u)i mislila sam komentare ostaviti za kraj, ali ova slika me jednostavno vratila u daleku prošlost... više od 50 godina u natrag, kada se žito u Slavoniji kosilo ručno i u ovakovim posudama ( mi smo ih zvali testije) nosila voda za piće jer u njima je dugo ostala hladna. Srce me zaboljelo kada sam vidjela sliku, jer na moju žalost kada smo prodali rodnu kuću nije mi palo na pamet otići malo na tavan ![]() ova glinena posuda je iz moje roditeljske kuće koje više nema, od roditelja kojih isto nema već 15 god. Mi smo je zvali koršov . prijateljica mi je rekla da se još naziva vodir i grkljačak zato što voda grglja kada se pije na mali otvor na ručki. |
||
![]() |
||
|
bugica
Miška ![]() Miška, možeš misliti kakva je klupica, bijela, pokrivena snijegom, nemam volje ni pogledati kroz prozor unatoč svim zimskim ljepotama A vrt izgleda kao skladište, pun je kutija kojima sam pokrila biljke da mi ih snijeg ne polomi. |
||
![]() |
||
|
drago mi je da si posjetio moj vrt. ako se nastaviš družiti s nama, sigurna sam da će se travnjak smanjiti. |
||
![]() |
||
|
![]() hvala ti ![]() |
||
Ivanić-Grad
||
![]() |
||
|
Draga kat.rea
Prije nego što ti odgovorim na pitanje koje si mi postavila, želim ti dobrodošlicu i pozdravljam te ovom pjesmom: http://www.youtube.com/watch?v=kypcR0FrGOM |
||
![]() |
||
|
Hvala što postojiš na CIF-u, upravo sam na 51. stranici dobila odgovor na pitanje u mom prethodnom postu... lonicera nitida, a i više nego sam pitala
![]() |
||
Ivanić-Grad
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() kao što vidiš volim boju, ali i bijelo cvijeće, jer ono kako si rekla svjetli u noći... |
||
Ivanić-Grad
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 154155156157158 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |