Tamarix parvifolia |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prije neki dan sam slala par grančica, a preostale sam ostavila u vodi i danas (nakon nekih 15ak dana) izvadim i ove iz vode, da ih pošaljem, i vidim da su pustile male žile
tako da sa zakorjenjivanjem nema problema - bar u vodi a po mom iskustvu ni u zemlji - naravno, ako se održava vlažnost |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
i meni isto,mooolim vas,please.....a molim vas
|
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
ako je netko voljan poslat grančicu,bila bih zahvalna.. |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Fatka, ja imam tamaris tri godine ,ali grane su mu tanke duge metar i po i nemaju bočnih izbojaka.Nisam ga nikako šišala jer se bojim da neće cvjetati onda te godine. Znaš li ti išta više o tome.
Imaju tamarisi koji cvjetaju u rano proljeće i drugi koji kasnije cvjetaju.A čitala sam da se ne orezuju u isto vrijeme. |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Stano nista lakse nego tamarix oziliti.Nece se osusiti ali mozda izgledaju suhe ali se u proljece iznenadis.Stavi evo sada grancie u zemlju i vidjeces u proljece rezulatete.
|
|
![]() |
|
Staky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
Govorila si mi, znam, eto malo samo sam ga onda štrcnula tek toliko ali htjela sam ga razmnožiti pa nikako. Tvoje eto uspjele sve i vidiš kako je krasan ali ja ne mogu pa ne mogu. Posuše se a zalijevam svaki dan grančice . budem ga sada malo više orezala da se vidi odozdola da je drvce jer se sad ne vidi.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Stano, moras ga orezati pa ce ti biti jos bolji.Orezuj donje sve grancice i gornje grane sto su ti izdjikale.Mozes ga lijepo oblokovati kako drvce.
|
|
![]() |
|
Staky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
Meni je naša Fatka , još davno mislim da je prošlo nekih 3 god. zar ne? poslala grančice Tamarixa.
Sada je prekrasno drvo-grm, svi ga gledaju u ulici jer mijenja boje ovisno o sezoni. I uvijek mi ga je žao rezati jer je prekrasan, ali mislim da ču ga ove godine ipak morati....jako je dekorativan stvarno
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
OK, hvala za info!
Ma, ja samo japansku dunjicu u proljće oblikujem u buketu i to da bude visine - meni do pupka... ![]() Od takvih grmovitih stvari imam još samo magnoliju i nju moji hoće malo skratiti, al' ja ne dam. Prekrasna je... Veliki grm. A onda su me prek dvije godine zeznuli i odrezali nekoliko grana kako bi auto stao pod nju u hlad. E, na to sam poludio. ![]() ...a sa druge strane kuće hlad cijelo poslijepodne. ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
osim rozih cvjetova ima ih i "blijedo-žućkaste" boje
ovo je u navodnicima jer je boja tu negdje TILJO ja sam prije par godina ubrala grane s pupoljcima - da je stavim u vazu i nakon što je počeo padati cvijet zabola sam ih u teglu i primile su se tako da znaš da je moguće i kad biljka ne spava i sad imam biljku u dvoru, i ja sam htjela oblikovati u stabalce, ali svekar ih je ove zime porezao ![]() njega u siječnju uhvati manija skraćivanja svega živog, najprije počne sa ružama, lozom i ostalim što stvarno zahtjeva orezivanje... ... a ove godine je završio s tamarisom, magnolijom i lantanom ![]() |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Triša, prekrasan je...
Budem onda u jesen probao, a jednu i u proljeće na godinu. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Možeš probati i sada, ali mislim da je bolje kad biljka miruje, dakle negdje kasna jesen ili rano proljeće.
Kraj moje morske vikendice ima jedan prekrasan - grane mu se kupaju u moru - nažalost na ovoj slici se to ne vidi, ali fotkati ću ponovo.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
OK, hvala za ove informacije.
A kada je najbolje vrijeme da odem maznut grančicu i zapelcat doma? Je li sada dobro vrijeme? |
|
![]() |
|
Jednu mozes odsjeci na nekoliko komada i zabodi. kada pocne rasti vodi racuna ga oblikujes, ne daj da ti raste kao grm.to mozes samo napravit orezivanjem. Uz stabalce ce ici mlade grancice ti ih odmah orezi i sisaj ga lijepo, skracuj pa ces vidjeti kako ce biti lijep.
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala za info...
Znači, moram otići maznit kod svoje stare srednje škole grančicu?! ![]() |
|
![]() |
|
Lako se razmnozava, uzmes granicu i zabodi u zemlju i odrzavaj vlaznom.
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
E, ovo si i ja gledam nabaviti jednog dana...
|
|
![]() |
|
on the cloud ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Ove godine ga i ja mišljah nabaviti, ali promaklo mi je...
|
|
![]() |
|
U jesen ga orezi i oblikuj, moze se lijepo oblikovati kako drvo.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Da, tamarisi vole spuštati grane prema dole, kao vrbe.....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |