Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 101102103104105 138>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 00:36

Moji buckaći u prozoru ( možda se ovdje bolje vide...LOLEmbarrassedHeart )

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 00:37
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 00:38

Nadam se da ne zamjerate što ih nisam " okupala" za slikanje, bilo je to fotkanje na brzaka....EmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 00:40
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 00:41
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 00:45

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2014 u 00:50

Ona obožava enzim....EmbarrassedHeart

I ova ljubica voli " čašćenje" enzimom....EmbarrassedHeart Cijelo vrijeme cvate.....još ni jednom nije bila bez ijednog cvjetića....Smile

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 23:04
Kako se sada puno bavim i povrćem došla sam i na ovu temu. Svašta zanimljivo sam pročitala. Draga Monstera super ti je tema.ClapClap
 Pročitala sam kako radite enzim...Jako zanimljivo i mislim da ću i ja krenuti napraviti prvu turu ovih dana. Sve sam pročitala na temi ali htjela bi čuti malo vaših iskustava...Do sada sam kuhinjske otpatke nosila u kompost u vrt. Da li se i u enzim mogu staviti svi otpaci od voća, povrća, jaja, čaja? Komadići papira, kartona od jaja i slično se na stavlja, zar ne? Osim toga da li se sve to mora dodatno usitnjavati? Upotrebljavate li isključivo smeđi šećer? Omjer je 10 l vode, 3kg otpadaka i 1 kg šećera? Sad o čuvanju. Pripremila sam plastičnu kantu sa poklopcem gdje mogu napraviti 20l enzima. Da li se mora čvrsto zatvoriti i onda svaki dan malo otvoriti? Koliko držite otvoreno? 
Možda su malo glupa pitanja,ali kad nešto radite prvi put, zanimaju vas i najsitniji detalji....WinkWinkWinksmile159
sutra je novi dan
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 23:26
 Draga moja !smile79smile86 Baš te lijepo vidjeti da svratiš malo i ovdje !EmbarrassedHeart  Najprije što ću ti reći, voće i povrće da,  ljuske jaja i čaj ne ( vrečice čaja možeš iskoristiti tako što ga direktno možeš pomješati u zemlju, no o tome jednom drugom prilikom ). Što se tiče ustinjavanja, pa i ne mora to sad biti nešto ekstra usitnjeno, ali opet ne ni da to budu neki preveliki komadi voća ili povrća ( ako je sitnije, prije će početi s procesom fermentiranja) . Ne znam kako ostali, ja sam koristila bijeli šećer iz jednog jedinog razloga koji sam već spomenula nekoliko puta, smeđi šećer kod nas nije ništa drugo doli obojani bijeli šećer..osim ako baš kupiš onaj pravi od šećerne trske u nekom bio i bio dućanu...No ne vidim svrhu, čemu bacati novac ( a ako se ne varam sve zdrave stvari kod nas su skupe....ma ne samo zdrave, nego i obojani šećer je dosta skuplji za razliku od običnog, bijelog šećera.. Što se tiče čuvanja, da bilo bi dobro da se kanta koliko toliko može malo bolje zatvoriti, a  naravno  u međuvremenu  je dobro tu i tamo nekad proluftati, tek da izađu plinovi koji se nakupljaju u kanti..Ne mora to biti ne znam kako dugo otvoreno, nekih par min. ( 2 -3 min . ) je sasvim dovoljno.

Ako te još nešto zanima samo pitaj ! TongueHeartHugThumbs Up

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 23:52
Super, hvala ti puno draga Monstera. To su sitnice iz iskustva, koje se u original tekstu ne mogu pročitati. Nadam se da ću to ovih dana i napraviti. Još jedno pitanje. Da li važeš otpatke ili staviš onako od prilike? WinkWinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2014 u 00:27

Prije sam vagala, sad ne. Stavim otprilike, ne držim se baš previše strogih pravila, a i već sam naučila otprije koliko čega bi trebalo otprilike biti....Smile

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2014 u 09:24
Počela sam konačno sa zalijevanjem svojih biljčica, slikice okačim na  svoju temu.Nama smisla okupirati monserinu.
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 141
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2014 u 10:25
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Magi da znaš da si me jako razveselila ovim podnesenim izvješećem o napretku fikusa...Stvarno sam smile213Hvala tebi i svima koji su mi iskazali svoje povjerenje što se Enzima tiče !    Ljubim vas sve, divni ste !smile78smile84smile84smile84
   A za hibije, ja bih to ovako uradila...naravno da ih smiješ zaliti s Enzimom, ali gledaj da to bude nešto slabiji omjer nego kako se inače dodaje u vodu. Bocni reznice u teglicu i sve skupa stavi pod plastičnu bocu koja gore ima čep. Možeš  boci dolje djelomično odrezati dno i teglicu s tim reznicama staviti unutra i okolo zalijepiti trakom....ili ćeš dno boce totalno odrezati i onaj dio kojim poklopiš teglicu zalijepiti za istu, a gore staviš čep i nekoliko dana ne diraj...kad krenu pupovi na hibijima, tek tada povremeno proluftaš bocu i pogledaš da je zemlja vlažna, ako nije slijedi otvaranje, zalijevanje, pa opet isto, zalijepiš natrag...kad su se pupovi uvelikie počeli razvijeti, čep skineš totalno i ostaviš reznice još neko vrijeme da tako žive...kad ti lagano popune bocu, skidaš je i pogledaš korijen, ako se stvorila lijepa " mreža od korijenja", slobodno ih možeš presaditi svakog zasebno..nadam se da sam bar malo pomogla....imam hrpu takvih nekih reznica, eno ih tjeraju ko blesave...Embarrassedsmile84Neću reći da mora biti do Enzima, ali sve je moguće...

Draga Monstera,
Puno ti hvala na iscrpnom objasnjenju...bas ih danas moram posaditi u posudu jer su krenuli korjencici (bijele piknjice), dosad su bili u vodi. Jel dovoljno da stavim vrtnu zemlju pomijesanu s kupovnom?
Fotkala sam svoje biljke tretirane enzimom pa cu ih staviti na temu o enzimu jedan od sljedecih dana.
Vidim da tvoje biljke uzivaju:)).

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2014 u 10:33
Originalno poslano od člana arim arim napisao:

Počela sam konačno sa zalijevanjem svojih biljčica, slikice okačim na  svoju temu.Nama smisla okupirati monserinu.

Kako god želiš draga, da ih baš okačiš i ovdje, ne bih se ništa ljutila...SmileEmbarrassedsmile78smile84
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2014 u 11:11

Draga Magi, ja bih hibije stavila u samu kupovnu zemlju ( ja većinom sve svoje reznice tako sadim ) . Moram reći dok sam ih sadila samo tako bez ikakvog pokrivanja bocom, nisam uopće bila zadovoljna, jer rijetko kad bi se što primilo...No otkako sve stavljam pod bocu, imam više uspjeha, iako baš ni tada ne uspije sve, ali bitno je to većina toga uspije. A o enzimu da ni ne govorim, kako sam počela i reznice s njim zalijevati, moram reći to je čudo ( pozitivno ) što ta tekućina radi i reznicama...SmileEmbarrassedHeart

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2014 u 23:04
Evo konačno sam jučer napravila svoju prvu turu enzima. Kiša stalno pada pa sam napravila sa kišnicom, što je sigurno bolje nego sa vodom iz vodovoda. Zapisati ću datum i čekati, naravno i svakodnevno malo prozračiti i promješati...Hvala svima posebno Monsteri za ovo novo korisno saznanje...smile79
sutra je novi dan
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2014 u 09:12
Draga moja Jagoda, nadam se i trudim se da ćemo svi od toga imati koristi. Želim pomoći svima, ne samo sebi.smile78smile84

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 01:05
Zgodni su ti adeniumi, samo se pitam kaj ti ih treba tak puno, nemaš ih previše Wink?
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 01:10
Adeniumi su ti stvarno lijepi ! Ja cu po neznam koji put sijati nove i nadam se , sa nesto vise srece !
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 01:13
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Zgodni su ti adeniumi, samo se pitam kaj ti ih treba tak puno, nemaš ih previše Wink?

Jok, jok Ančice, planiram još jednu turu sijati,heheehehehe LOLLOLLOLLOL

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 101102103104105 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,277 sekundi.