Euphorbia stellata |
Odgovori |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Siječanj 2013 u 09:08 |
Euphorbia stellata (i snijeg ), kod mene je od svibnja prošle godine. Cijelo ljeto sam mislio da neće biti ništa od nje. No početkom jeseni je krenula u vegetaciju i za sada dobro kaže. Kupio sam ju malu, promjera 2 cm. To je euforbija koja razvije lijepi kaudeks(klikni). |
|
Sponzorirani linkovi | |
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna je Pinus.Vidjela sam kod Bešlića odraslu i veliku,ali samo kao izložbeni primjerak.Moram priznati da me oduševila na prvi pogled.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
woow, krasna biljka
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Pinus,
Otvaraš nam horizontea vidjela i link Držiš je stalno u kući?
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina, sada preko zime E.stelatu držim na prozorskoj polici a preko ljeta je bila vani. Sa vegetacijom je krenula početkom jeseni. Cijelo ljeto sam bio zabrinut , mislio sam da nešto krivi radim. Jako sporo raste , prije ću totalno posjediti nego dočekati njezin kaudeks kao sa onog linka gore.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
euphorbia
stellata, još malo pa godinu dana starija. Što starija to mi je ljepša. Evo
slika jedne malo starije euphorbia stellate sa lijepom frizurom.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasna biljka.Di nađeš sve ove krasotice?Može li se dobiti takvo deblo i ako se ukorijeni zaperak ili mora ići iz sjemena?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Navodno euforbije ne idu teško iz reznica. Problem
je što je teško formirati kaudeks ako razmnožavamo reznicama. Zato mislim da je
bolje stelatu razmnožavati sjemenom ( 10
kom/ 5,8 €). No niti mlade male stelate nisu niti tako skupe. Cijena 3,5 € za do godinu dana stare sijance. Malo većim primjercima cijena odmah odleti u
nebo. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@trava, malo sam tražio po netu kako stellatu
razmnožiti reznicama. OVDJE je napisano da se to da uraditi. Čak je navedeno da je kaudeks formiran iz reznice zanimljiviji od kaudeksa koji
dobimo ako euforbiju uzgajamo iz
sjemena. Što vjerujem da je tako jer je to u stvari zadebljani korijen koji
vizuelno ne može biti dosadan. Probati ću na proljeće pa da vidimo što će iz toga
ispasti.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na info i sretno sa experimentom
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |