Pachira - Money tree |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 11121314> |
Korisnik | |
Satori ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam svoju prvu, veliku pachiru ubila zalijevanjem... istrunula je.
Sad ovu novu, malu - zalijevam svakih 3-4 tjedna i super napreduje. Divna je, zelena, bujna, povremeno je prskam, barem 2-3 puta tjedno i to je to. Tak da - stvarno pachira ne voli previše vode... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Prekjučer i ja kupila ovu zanimljivu biljčicu. Poklonit ću je kćerki kad se vrati s godišnjeg jer je to za nju idealna biljka što se tiče zalijevanja. Naime, one dvije koje je do sada imala umrle su jadne žeđajući! Brine me samo to što mi se čini da su joj dvije grane odumrle, čak izgleda kao da trunu odozdo (valjda je zato i bila na sniženju). Evo slike:
![]() Uploaded with ImageShack.us Nisam je zalila jer je zemlja bila vlažna još u trgovini. Ima li nade da se oporavi? Trebam li je presaditi u veću teglu ili pričekati neko vrijeme da se prilagodi u kćerkinom stanu? |
|
![]() |
|
SanKa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Bok ekipa.
Dakle, imam problema s biljkom koja se zove Moneytree, to je kao neka mjesavina fikusa i bonsaia...Vi znate bolje o cemu se radi.. E sad...biljka mi stoji u kutu sobe, pored tv-a, zalijevam ju jednom tjedno tj. onda kad je zemlja suha, i ne dobiva previse svjetla...tako internet kaze da se treba brinuti za tu biljku...no biljka malo zivne i onda sljedecih par dana se obijesi, listovi neki požute, neki imaju točkice..ima dosta novih listova, ali strah me za biljku... jel joj mozda smeta zračenje od tv-a ili? :( tv mi radi jedino navečer.. stvarno vas molim za pomoć, ne zelim da mi krepa biljka...skupo sam ju platio i jako mi se svidja.. evo slika: hvala ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
SanKa, dobrodošla na forum.
Da je to moja Pachira prvo bi izvadio Pachiru iz ukrasnog lonca. Zalijevanje jednom tjedno je u redu ali voda ne smije ostati u tegli. Izvadio bi iz ukrasnog lonca pregledao korijen i presadio u novi propustni supstrat. Umjesto ukrasne tegle bi stavio plastični podložak. Na taj način mogu bolje kontrolirati vlagu. Drugo što bi učinio je premještanje Pachire negdje blizu izvora svjetlosti. Što bi bilo više difuznog svijetla to bi bio jači i zdraviji rast a time i ljepši izgled pachire. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ona pachira sa slike dva posta iznad ovoga je sada kod moje kćerke. Ne znam je li ju presadila. Zalijeva je možda jednom mjesečno, udaljena je od prozora oko 2m, nikad na nju ne dođe direktno sunčevo svjetlo (ima dosta difuznog) i izvrsno se drži. Mislim da je u ovim zimskim danima prečesto zalijevati jednom tjedno. Možda jednom u dva ili čak tri tjedna bi bilo dovoljno.
|
|
![]() |
|
SanKa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
btw, musko sam :D voda ne ostaje u loncu, pazljivo zalijevam...i svakih par dana opipavam vlagu zemlje bar 15 cm unutra....sto se tice svjetla, dakle ona stoji na ovom drvenom ormariću u pozadini koji je udaljen cca 5 m od prozora..na 10. sam katu, imam dosta svjetla, dignem sve rolete kad idem na posao da ima dosta svjetla...mislis da mu to nije dosta? u svakom slucaju hvala puno na savjetima, primjenit cu ih svakako ako zelim da mi biljka prezivi.. mozes mi samo malo objasnit ovo novi propustni supstrat ? ne kuzim se bas u te stvari :S hvala |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Pretpostavljam da je jedan dio problema u ukrasnoj tegli. Vlaga se dugo zadržava oko korijena, nema cirkulacije zraka, sve su to idealni uvjeti za razvoj gljivičnih bolesti. Kada sam napisao novi mislio sam da promijeniš supstrat. Propustan znači da zrak može doći do korijena . Kupi perlit i izmiješaj ga sa supstratom prilikom presađivanja. A ovo 5 m od prozora je definitivno predaleko za tvoju Pachiru .
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
evo svima koga zanima..pachira u plodinama 159 ,00 kn...visoka negdje 1.5 m...predivna,ja nemam srece s njom...
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
onaj moj u vodi ni trc , neznam koliko mu treba da pusti korjenčiće ako ih uopće i pusti
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
ja sam svoju kupila na snizenju u slabom stanju proslog proljeca...oporavila se donekle,nisam je zalijevala puno ni cesto..najedanput su svi listovi otpali...sve grane osim jedne istrunule,sad imam tu jednu granu,razmisljam da uzmem opet ali me strah...a i cijena je malo skakljiva ....neznam...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pachira koju sam dala kćerki sad je pokojna. Došli joj gosti i zalili biljku bez njezina znanja.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Molim jedan odgovor.
Koliko listova ima pachira? Pitam,jer moja ima i 5 i 7!?
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
Molim malu pomoć! Muku mučim s pachirom zadnja 2 mjeseca. Bila je lijepa,zdrava i bujna. Onda ju je nešto napalo. Nikakve bube se ne vide, ali su neki listovi i stapke nekako ljepljivi. Prskala sam je bio insekticidima, otopinom duhana. Ne smijem ničim agresivnijim jer imam psa u stanu. Sad jadna pachira izgleda otužno, jedva par listova joj ostalo.
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ima dva problema u vezi ovoga, ako je biljka ljepljiva onda je rijeć uglavnom o lisnim ušima, one sišu sok i ispuštaju ljepljivi sok. ali ako nema buba onda već imamo zagonetku...
imaš sliku neku da mi to malo pogledamo
|
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/pachira/65566.aspx -
![]() |
|
![]() |
|
Slikano mobitelom,pa i nije neka slika. Da li da odrežem ove izdanke što idu iz debla?
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
evo mog nestručnog savjeta, al najčešće uspijem spasiti biljku....potrgam svo lišće i u nekoliko navrata prebrišem stabljiku i grančice sa otopinom detergenta za suđe...kroz neko vrijeme mi protjera nove zdrave listiće...i pachira mi je nedavno bila bez lišća, al sam ja pretjerala sa vodom!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Hvala Lovro! Pokušat ću i to. Javim ako je spasim.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 11121314> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |