Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 171172173174175 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2013 u 15:35
Da te i pozdravim,kada se već šetam tvoji vrtomSmile
Veliki pozdrav iz Omišlja,suncem obasjanim.....

smile79
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2013 u 15:09
Vrt sredinom studenog između skica za cvjetni portret.

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2013 u 22:56
smile55uvijek su zanimljive tvoje fotkeThumbs Up i sve drugo kao da listam časopis
Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2013 u 21:54
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Jesen sitnim koracima 
šeće našim vrtovima,
magla muti pogled u daljinu...

Al' kad sunce nadjača oblake 
i obasja šiblje i drveće,
pomiluje grmove i cveće,
pukne pogled na prizor iz bajke...

Dar od Boga,dar prirode majke! Heart

The impossible is often the untried.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2013 u 16:00
Calycantus me lansirao u djetinjstvo i sjetila sam se prekrasnog mirisa(sličnog ananasu) smile78
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 22:32
Osim cvijeca, ovaj nas Slavuj ima talenta i za fotografiju! Prelijepa basta i super slike... Veliki pozdrav
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 22:14

CALYCANTUS

Kalikantus je listopadni grm koji naraste do 2,5 m.
Dosta sporo raste ali iz korjena izbija puno mladih izboja koji se jako teško odvajaju od matične billjke.
Cvjeta od proljeća do kraja ljeta, mirisnim smeđe-crvenim cvjetovima koji se pojavlljuju na krajevima grančica.
U kontinentalnim vrtovima ga treba posaditi na sunčane položaje.
Razmnožava se poluzrelim reznicama, povaljenicama ili korjenovim izbojima.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 21:59
Originalno poslano od člana FLORAMYE FLORAMYE napisao:

Eh Slavujčice, poslije ovih prekrasnih slika samo mi je još teže kada se sjetim kako nam je proljeće još jako daleko.........
FLORAMYE, neka se i biljke malo odmore, brzo će doći proljeće.
do tada ćemo listati prošle stranice i nadati se da će nam sve biljke preživjeti zimu.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 21:56
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Divno je šetat vrtovima i prisjećat se protekle sezone , a kod tebe je uvijek raj za oči u bilo kojem godišnjem dobu i zato rado navraćam
drago mi je aralija,hvala ti.
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 15:00
Eh Slavujčice, poslije ovih prekrasnih slika samo mi je još teže kada se sjetim kako nam je proljeće još jako daleko.........
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 11:31

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 11:20
JESENJE BOJE RUŽIČASTE FIZOSTEGIJE

IZBOJ KLOROFITUMA

PTICA NA ORAHU KOJA JE VESELO CVRKUTALA

OZELENILE GOLE GRANČICE

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 11:16
POKLONI OD DRAGE CVJETNE PRIJATELJICE ZA MOJ JOŠ JEDAN JUBILEJ

I SVAKAKO NEŠTO CVJETNO JAKO MU SE RADUJEM

HVALA DADINICE!
POZDRAV SA "ZAČAROBIRANOG" PUTELJKA.

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 21:32
Divno je šetat vrtovima i prisjećat se protekle sezone , a kod tebe je uvijek raj za oči u bilo kojem godišnjem dobu i zato rado navraćam
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 18:14
Originalno poslano od člana Betty Boop Betty Boop napisao:

Opet šetam tvojim predivnim vrtom opijena mirisima koje tvoje lonicere nadaleko šire i družim se sa <span style="line-height: 1.4;">leptirima koji ih opsedaju </span>
<span style="line-height: 1.4;">Želim da ti se zahvalim na divnim stihovima M.Antića (istinu govore) i što si moje reči shvatila na pravi načinSmile </span>
<span style="line-height: 1.4;">Ja već naveliko,za razliku od Karli,koja je skoro došla na tu ideju,kopiram tvoje postove pune dragocenih saveta,a vidim da će ih i na ovoj stranici biti podostaBig smile</span>
<span style="line-height: 1.4;">Samo nam ti piši (a i slikom dočarajWink) da nam ova jesen,a bogme i zima,brže prođu,jer lepše i lakše je uz cveće,pa makar i sa slikaWinkSmile pozdravljam te Heart</span>
<span style="line-height: 1.4;"> </span>
biti će Betty, i savjeta i sličica a i cvjetića na koje ćeš, sigurna sam, dolepršati.
ovog ljeta je bilo puno cvijeća i sličica, pa nisam uspjela puno pisati, možda nam ove zime vrate mrvicu topline i života koji je tada bujao.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 17:57
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Prelijepa je crvena lonicera.  Da li ima sjeme? Ili reznicama se razmnožava?
milice, ima sjeme, bobice su se osušile i svaka ima sjemenke.
razmnožava se reznicama
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 17:53
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Pozdrav Slavujčice moja, što bi se moglo reći o tvom vrtu, nego da je savršen, ne mogu izdvojiti niti jednu biljku i reći da je neka posebno lijepa, kad su sve ne lijepe, nego prelijepe....Thumbs Upsmile84 Malo ću se nadovezati na temu Lonicera, tiče se uzgoja iz sjemena..Inače da bi uopće sjeme Lonicere htjelo niknuti, stavlja se na hladnu stratifikaciju na dva tjedna.... tako sam posijala i nekoliko sjemenki ruža, od njih pet, dvije su mi preživjele ( bile su posijane u krivo vrijeme, usred zime, vjerujem da su sijane pred proljeće, preživjele bi sve. ) Smile

Eto ako je nekome gušt sijati Lonicere ( kao meni LOL ) nek proba.

hvala ti monstera.
vidim da ti obožavaš sjemenke i sijanje,
ja rijetko kada nešto sijem, jednogodišnjeg cvijeća nemam, možda poneku ciniju i uresnicu koja se ionako sama zasije.
ja volim reznice i ne vidim nikakvu potrebu sijati grmove koji se lako razmnože grančicama.
takva je i lonicera, sve grančice koje sam stavila na zakorjenjivanje prije godinu dana, ovog ljeta su i cvjetale i imale bobice,
sa sjemenom je to puno duže i puno više posla i pažnje,
ali ako je netko zaljubljenik u sijanje, kao što si ti, onda uživaj.
sigurna sam da je i nicanje sjemenke veliko zadovoljstvo.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 17:43
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Prekrasna slika iz najljepšeg mjeseca u godini
to je slika početka lipnja,
do kraja će još na toj gredici procvjetati i ljiljani.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 17:39
Originalno poslano od člana Karli Karli napisao:

Draga Slavuj, kad upalim forum prvo idem vidjeti tvoju temu da vidim je li napisano što novo, ne ostavim uvjek trag jer nestignem, ali sve onako na brzinu preletim i jurim dalje. Prije par dana palo mi je na pamet da ću počet  prepisivati tvoje opise cvijeća,  (barem onog kojeg imam i kojeg bi voljela imati) tako da imam sve na jednom mjestu, jer tvoji zapisi zlata vrijede.
Samo nastavi tako dalje, ja uživam. Sve pohvale za tvoj trud oko narodnih nošnji i običaja.
Veliki pozdrav Slavoniji iz Likesmile79
hvala ti Karli.
drago mi je kada vidim da je moja tema zanimljiva i da ono što radim nije uzalud.
u opisima i slikama je moj svijet, sa vrtom i biljkama živim, pratim kako rastu i brinem o njima.
a one mi to sve vračaju, duplo.
volim prirodu, volim starine i običaje, i današnje moderno doba, kada je duša nepoznat pojam, me uopće ne zanima.
šaljem ti
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2013 u 17:20
Originalno poslano od člana LeoNata LeoNata napisao:

Draga Slavice,obidjem te svakog dana,po nekoliko puta,ali tiho,što zbog stiske s vremenom,što bez nedostatka riječi divljenja tebi i tvojoj ljubavi prema ovoj našoj Zemlji.
Potpisujem Betty Boop od riječi do riječi,šaljem ti veliki poljubac,i samo da znaš da sam uvijek tu.
draga moja Helena,hvala ti!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 171172173174175 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.