Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 138>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 00:09

Wiz, probala sam i ne vidim nikakvu štetu na ničemu, samo dobro..Smile

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 23:59
hahahaha...dobra si...ja bi več u dežurni dučan trknula da sam na tvom mjestu, eeej di je jutro...hahhhaha
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 23:57
Originalno poslano od člana wizardica wizardica napisao:

monsić...upoznata sam ti ja sa tim...znam to..samo...htijela sam napomenuti ako žene krenu raditi to da ipak naprae kako bi trebalo...a bože moj...možda nemadrugi efekt...neznam..
Ma sta pocnu,ja sma vec pocela u glavi naravno valja svanuti prvo LOLLOL
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 23:52
monsić...upoznata sam ti ja sa tim...znam to..samo...htijela sam napomenuti ako žene krenu raditi to da ipak naprae kako bi trebalo...a bože moj...možda nemadrugi efekt...neznam..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 23:40

Betylli moja,  Oprosti zaboravih ti odgovoriti,u kanti od Jupol boje s dobrim poklopcem ( 10L )  sam pravila Enzim....EmbarrassedHeart

Pustilka ClapClapThumbs Up

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 23:35
Konačno,konačnoooo ubijedile me moej Viz i Mnos u enzim.smile80Napravim do roljeca ako Bog da 100 L istog Approve
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 23:05

Da Wiz dobro si rekla, svugdje i dalje se navodi smeđi šećer, ali eto ja sam ipak uzela bijeli, jer sam   to našla na netu da su neki ljudi isto stavljali bijeli šećer, a rezultati su također bili iznenanđujuće pozitivni...Evo ti samo jedan dobar primjer što se npr, događa s biljakama koje kilave i ne rastu....dodaš im malo običnog bijelog šećera u vodu s kojom ih zalijevaš, vidit ćeš nakon nekog vremena kako će ta biljka početi rasti...EmbarrassedHeart

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 22:53
..aloha mokja monsić...jedna vrlo bitna i značajna stvar u ovom pripravku je...obavezno smeđi šečer..nije da sad tebe ispravljam, al tako je bolo naznačeno kad sam ja to saznala prije duže vremena, neznam zašto al bit će da smeđi šečer daje vrijedniju komponentu...trebalo bi to saznati...ostalo što si napisala...potpisujem...moglo bi se tu još tome svašta dodati u svrhu djelovanja..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 22:39
  Dadi draga moja  Embarrassedsmile84Ne da sam zadovoljna nego prezadovoljna postignutim eksperimentom...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 22:21
 Curke moje HugEmbarrassedsmile84 Evo idem po redu....Bettyli moja ovakoc...Ja sam koristila bijeli šećer, istina vegetarijanci će uvjek prije zagovarati smeđi šećer, pa tako i dr. Oon, pošto je i sama vegetarijanka....ali koliko sam primjetila ni bijeli šećer ništa ne može pokvariti...Svi znamo da su zdrave stvari i dosta skupe ( ako se ne varam kod nas je 1kg smeđeg šećera negdje oko 18kn, znači malo više od 2E..) stoga sam se odlučila ipak za bijeli šećer jeftiniji je a i vidim da je također sve ispalo dobro. Bettyli moja, sve sirovo povrće za koje smatraš da je otpad dolazi u obzir...Ja krumpir nisam stavljala nego jabuke, kore od limuna, zelje, strugotine mrkve, kelj, krastavce, tikve...
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 22:06
Dakle, sa enzimom si zadovoljna.... razmišljam da ga i sama napravim.
A vidim pokušat ćeš i sa onom verzijom za piće. Samo naprijed, pratim te!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 21:59
Hvala ti,moja MonstiHug 
Jako zanimljivo a i ostvarivo,svakako Thumbs Up Ništa me ne košta da probam...osim tog šećera WinkLOLPogledala sam,a i pročitalaSmile,i članak na linku i mislim da je dalji scenario ovakav...od sutra moje kozice ostaju bez ostataka voća i povrća LOLLOL samo da smislim u šta da to spakujem (u kakvoj posudi si ti spremala enzim?)
Šta si sve koristila od voća i povrća? na slici prepoznajem jabuke i kupus...ima li još čega? može li krompir?...imam ja još pitanja,al' prvo ovo da razjasnimo WinkLOLHeart
The impossible is often the untried.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 21:40

Rosi drago mi je da vas ima još koje ovo zanima ! EmbarrassedHugHeart

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 21:38
Ima nas još zaintrigiranih i zainteresiranih! Wink
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 20:58

Evo od ovoga je nastao moj otpadni Enzim....ova octena tekućina gore....EmbarrassedHeart 

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 20:44
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Prenosim dobiveni tekst u cijelosti...EmbarrassedEmbarrassed

ČUDOTVORNI ENZIM

Prošle godine  tri naša hrvatska učitelja Umijeća življenja bili su u Indiji dva mjeseca na pilot programu "vedic visdom" na kojem su osim inicijacije u drevnu vedsku mudrost dobili poduku i iz raznih praktičnih vještina, između ostalog tema je bila organski uzgoj hrane. 

Sjećam se isto i kad je Sri Sri bio ove godine kod nas, pitao je auditorij da li netko ima bolove u tijelu, mnogi su digli ruku, on je rekao da je to zbog toga što jedemo jako lošu hranu, neorganski uzgojeno voće i povrće uz korištenje pesticida itd. te je napomenuo kako postoje metode kojima se na potpuno organski i ekološki način može puno produktivnije proizvoditi hrana.

Jedna od zanimljivih stvari koju su dečki donjeli sa sobom iz Indije je i receptura za čudotvorni enzim kojeg  tamo farmeri koriste već jako dugo s navodno jako dobrim rezultatima (kažu da biljke rode i nekliko puta bolje nego kad se tretiraju konvencionalnim metodama), a izgleda da ima puno širu primjenu od poljoprivredne.

U prilogu je i članak iz časopisa Svjetlost o enzimu.

Ja sam danas s velikim entuzijazmom zamješao prvu turu smjese za enzim i sad nestrpljivo čekam da prođe potrebno vrijeme pa da isprobamo njegovu čudotvornost. :))))

U nastavku je recept koji sam dobio od Zvonca, AOL učitelja koji je već održao nekoliko predavanja o ovoj temi. U zg se već okupila AOL ekipa koja planira početi s eksperimentalnim organskim uzgojem uz upotrebu enzima i ostalih čudotvornih "novotarija".

Kako napraviti enzim?

• u plastičnu bocu(ne staklenu jer bi mogla eksplodirati radi pritiska tijekom fermentacije) staviti vodu, smeđi šećer i suhe, čiste otpatke voća i povrća
  • može se koristiti različito voće i povrće, važno je da nije kuhano već da je sirovo
  • omjer šećera, otpadaka i vode je 1:3:10 npr. 1kg šećera, 3kg otpadaka i 10 l vode
  • boca ne smije biti napunjena sastojcima do karaja, treba ostaviti 15-20% mjesta za zrak
  • bocu treba dobro zatvoriti da ne ulazi zrak izvana i pustiti sastojke da fermentiraju 3 mjeseca.
  • svaki je dan potrebno kratko otvoriti i ponovo zatvoriti bocu tako da izađu plinovi koji se kreiraju tijekom procesa
  • nakon 3 mjeseca smjesa se procjedi kroz gazu i dobivena tekućina se koristi kao enzim. Ostaci se mogu osušiti i koristiti kao prirodno gnojivo
                  Upotreba
  • kao insekticid, pesticid, gnojivo, za uklanjanje loših mirisa, za zaljevanje zemlje i prskanje biljaka 1:1000 (enzim:voda)
  • za prskanje voća i povrća radi boljeg rasta 1:500
  • za snižavanje temperature u autu 30ml (dvuje žlice) na rezervoar goriva
  • za čišćenje voća i povrća od ostataka pesticida 30 ml (dvije žlice) na 1l vode. Ostaviti da odstoji 30-45 minuta
  • sredstva za čišćenje u kućanstvu, šamponi, gelovi za tuširanje, šamponi 1/10 sredstvo, 1/10 enzim, 8/10 voda
          FAQ
  • smjesa može stajati i duže-što duže to bolje 6mj. ili više, ali minimalno mora odstajati 3 mjeseca
  • ukoliko nemamo odmah 3 mjere otpadaka, stavi se voda i šećer i trenutna količina. Ostalo se može dodavati, ali fermentacija traje 3 mjeseca od zadnjeg dana kad je dosegnuta potrebna mjera
  • prilikom fermentiranja važno je da sastojci nisu izravno izloženi sunčevoj svjetlosti i da se čuvaju na sobnoj temperaturi, na suhom mjestu
  • nakon šro je napravljen enzim nema rok trajanja
  • boja će varirati ovisno o sastojcima, ali ne smije biti crna, ako bi bila crna enzim nije uspio. Treba dodati još jednu mjeru smeđeg šećera i ostaviti da fermentira naredna tri mjeseca
  • ukoliko je miris neugodan može se staviti kora od limuna ili naranče
  • ukoliko se pojave crvi na vrhu znači da poklopac propušta zrak. Treba dodati jednu mjeru šećera i dobro zatvoriti poklopac. Crvi će se razgraditi i dati proteinsku komponentu enzimu.
  • Enzim se koristi isključivo za vanjsku upotrebu. Verzija koja se može koristiti za piće se radi na isti način, ali se koristi cijelo voće, a ne otpaci, umjesto šećera se koristi med i fermentacija traje 6 mjeseci

http://www.scribd.com/doc/144371046/otpad

Evo Bettyli moja ! smile79smile86

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 20:20

Evo našla sam fotkicu otpadnog enzima..Embarrassed

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 20:18

Heejjj draga za tebe sve !  smile79smile86 Evo odmah idem potražiti tu stranicu...
Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 20:02
Sad si i mene zaintrigirala SmileWinkLOL daj mi reci na kojoj stranici si o tom Enzimu pisala da se idem malo edukovati (znaš li?) LOLLOLsmile71
The impossible is often the untried.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 17:44
  Čitala sam nedavno kako su neki teksaški farmeri kupili totalno neplodnu zemlju na kojoj baš ništa nije htjelo uspjevati..Rečeno im je da tri mjeseca zemlju zalijevaju ili špricaju Enzimom....Seljaci su najprije bili skeptični prema svemu tome i nisu baš puno vjerovali u to....No poslije tri mjeseca tretiranja, nakon čega je uslijedila pokusna sjetva i sadnja povrća na istom tlu, dobili su izenađujuće i zapanjujuće rezultate...Osim što im je urod bio i više nego dobar, dobili su zdravo, kvalitetno i krupno povrće..Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.