Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 176177178179180 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 22:27
Originalno poslano od člana LeoNata LeoNata napisao:

Jako ti je lijep viburnum,obožavam cvjetajuce grmove. Nisam na žalost primjetila njegovu boju sad u jesen,ali crvenkasto lišće sada je predivan ukras u prirodi.
viburnum mi je ljepši dok je ovako zelen i dok ne otvori potpuno svoje cvjetove.
i ja volim grmove koji cvatu i imam ih dosta u vrtu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 22:19

SILENE UNIFLORA "COMPACTA"

Jastučasta kamenjarka sivozelenih listova i bijelih cvjetića.
Cvjeta od svibnja do jeseni.
Silene je poluzimzelena biljka koja voli puno sunce i suho tlo.
Može se saditi u kamenjare, uz rub cvjetnih gredica i žardinjere.
Zanimljivo je da ova biljka stvara gusti pokrov ali se grančice ne zakorjenjuju kao kod ostalih jastučastih trajnica, nego sve rastu iz jednog korjena.
Razmnožava se reznicama u proljeće.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 22:08
Kad se vec motam ovuda,da ostavim trag.Weigela je fenomenalnasmile93,lavanda u cvatu i krasan aranzman za sjecanje od tvog cvijeca i tvojih ruku djelosmile79
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 22:07
[QUOTE=SlavujVk]

Uvijek pobjegne oko na stazicu koju sam ljetos, dok je bila obrasla rscvjetalim bujnim cvijećem, nazvala začarobirana.... Taj dio tvog vrta mi, svaki puta kad ga vidim, izmami osmjeh.
Nekako mislim da ću na kraju stazice naići na ovakav prizor  
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 14:00
Morala sam se vratiti koju stranicu unazad, da nadoknadim propušteno. Iako je teško izdvojiti bilo što iz tvog vrta, ovaj put ću učiniti iznimku i izdvojiti vajgelu stablašicu. Čarobna je!!!!
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 13:28
Svaka biljka mi je lijepa na svoj način, no danas me za nijansu osvojio Geum rivale... Clap
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 10:35
ZADNJI DAN LISTOPADA

Za sjećanje...

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 23:36

Weigela

Weigela

VAJGELA   ZANICA    weigela

U kasno proljeće, kada ocvatu lukovice i nestane šarenilo prvih proljetnih trajnica, olistale grane vajgele se okite mnoštvom trubastih cvjetova, od čije težine se povijaju grane i pružaju neponovljiv prizor ljepote.
Vajgela je listopadni grm koji raste na suncu ili laganoj sjeni, cvjeta na prošlogodišnjim granama.
Najljepša je kada raste kao soliterna biljka a u nedostatku prostora, može se formirati i kao stablašica.
Orezivanje nije potrebno jer će sama, odbacivanjem izdanaka održati formu.
Ako se želi smanjiti grm, orezuje se u proljeće nakon cvatnje.
Razmnožava se u proljeće, nakon cvatnje, poluzrelim reznicama ili u jesen drvenastim.
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 23:03
Jako ti je lijep viburnum,obožavam cvjetajuce grmove. Nisam na žalost primjetila njegovu boju sad u jesen,ali crvenkasto lišće sada je predivan ukras u prirodi.
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 22:40
dadinice,
dobro si primjetila posebnu žutu boju ove biljčice.
ovo je slikano kada sam ju kupila, sada je ona pravi gusti tepih.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 22:29
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

ERYSIMUM GELIDUM

Ponovila sam ovu sliku..... prekrasan mi je ovaj maleni cvjetić, jednostavan a blješti!
Imam utisak da u mraku svijetli tom svojom jarkožutom bojom.
Kraj takvih biljaka se uvijek ponovo poklonim majci prirodi - koliko ljepote je stvorila u tako jednostavnim cvjetovima!

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 21:38

Viburnum opulus

SNJEŽNE LOPTE     viburnum opulus

Viburnum opulus je grm koji cvjeta u svibnju.
Naraste do 3 m ali se orezivanjem može oblikovati u manji grm ili stabalce.
Cvjeta u svibnju krupnim cvjetovima koji su u početku zelenkaste boje a nakon nekolko dana postaju bijeli i sliče snježnim grudama.
Viburnum je listopadni grm koji cvjetne pupove formira u jesen.
Lagan je za održavanje i ne traži puno pažnje i brige, nije mu bitna vrsta tla, podnosi niske temperature a jesenski ukras njegovih grana su listovi koji dobiju crvenkastu boju.
Lagano se zakorjenjuje reznicama i povaljenicama.
Ovo je grm koji podsjeća na djetinjstvo jer je bio česta i omiljena biljka u starinskim vrtovima.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 21:03
Slazem se!Moze lipanjsmile47a do tad prespavamo zimu..
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:53
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Uz tako prekrasan grm pozelis da svibanj traje bar pola godinesmile91<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
miska, da mogu birati, ja bi radije lipanj!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:36
LeoNata
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:27
Originalno poslano od člana Pustolovka Pustolovka napisao:

Dobro opisano,naucila si me necemu.Thumbs Up
Pustolovka, drago mi je vidjeti te među cvijećem.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:17
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Kad želiš namjerične napojiti dušu ljepotom boja, mirisa , oči odmoriti u umirujićim tonovima kolorita, svrati u ovaj vrt, tu ćeš naći mir i odmor kao i ja kad ovdje svratim, sklad i ljepota to mi omogućuje i zato jedno velikosmile141
hvala aralija.
lijepo si opisala moj vrt, posebno mi je drago što si i ti, i mnogi drugi posjetitelji osjetili mir koji živi među mojim biljkama.
vrt je za mene nepresušna energija i povratak na početak, u svijet koji je stvoren da bi bio drugačij i ljepši od ovoga u kojem živimo.
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 00:38
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

E maloprije sam te se spominjala; sadim nešto, presađujem, pa ne znam gdje da posadim. Nije to baš tako jednostavno napraviti dobar raspored. Tako sam stajala ispred mog "brda" s ašovom u jednoj i biljkom u drugoj ruci,mjerkala i odmjeravala i mislila si kako bi ti to posadila.
vidjela si da stavljam slike pojedinih djelova vrta u raznim godišnjim dobima, da najjednostavnijim rječima opisujem biljke.
To radim da bi pomogla mladim vrtlaricama koje tek počinju stvarati svoje vrtove i često me pitaju gdje što posaditi.
Ti imaš krasan prostor na koji bi ja mogla prenijeti cijeli moj vrt i još bi ostalo mjesta.
Kada sadiš neku biljku, i želiš da ti na tom mjestu ostane godinama, moraš sve o njoj znati.biljke sadi tako da uvijek nešto cvjeta...
sada bi opet mogla puno pisati,
najbolje ćeš ipak naučiti dok budeš sadila i vadila, premještala i gledala kako nestaju jer nisu na pravom mjestu.
vrt kojeg treba posaditi, za mene je isto što i prazno slikarsko platno a vrtlar umjetnik.
ako imaš zrnce talenta,kvalitetne boje, puno ljubavi i momente inspiracije, imati ćeš umjetničko djelo, sve ostalo su škrabotine.

Točno tako- umjetnost u svemu, treba imati i žicu, ali i puno vježbati!
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 22:06

Geum rivale

za tebe Camellia!
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 21:58
Kod tebe uvijek odmorim oči,a danas se oduševio ovaj geum.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 176177178179180 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.