Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 176177178179180 282> |
Korisnik | ||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
i ja volim grmove koji cvatu i imam ih dosta u vrtu. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
![]() SILENE UNIFLORA "COMPACTA" Jastučasta kamenjarka sivozelenih listova i bijelih cvjetića. Cvjeta od svibnja do jeseni. Silene je poluzimzelena biljka koja voli puno sunce i suho tlo. Može se saditi u kamenjare, uz rub cvjetnih gredica i žardinjere. Zanimljivo je da ova biljka stvara gusti pokrov ali se grančice ne zakorjenjuju kao kod ostalih jastučastih trajnica, nego sve rastu iz jednog korjena. Razmnožava se reznicama u proljeće. |
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
Kad se vec motam ovuda,da ostavim trag.Weigela je fenomenalna
![]() ![]() |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
|
Morala sam se vratiti koju stranicu unazad, da nadoknadim propušteno. Iako je teško izdvojiti bilo što iz tvog vrta, ovaj put ću učiniti iznimku i izdvojiti vajgelu stablašicu. Čarobna je!!!!
|
||
![]() |
||
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
|
Svaka biljka mi je lijepa na svoj način, no danas me za nijansu osvojio Geum rivale...
![]() |
||
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
||
![]() |
||
|
ZADNJI DAN LISTOPADA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za sjećanje... ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Weigela ![]() Weigela ![]() VAJGELA ZANICA weigela U kasno proljeće, kada ocvatu lukovice i nestane šarenilo prvih proljetnih trajnica, olistale grane vajgele se okite mnoštvom trubastih cvjetova, od čije težine se povijaju grane i pružaju neponovljiv prizor ljepote. Vajgela je listopadni grm koji raste na suncu ili laganoj sjeni, cvjeta na prošlogodišnjim granama. Najljepša je kada raste kao soliterna biljka a u nedostatku prostora, može se formirati i kao stablašica. Orezivanje nije potrebno jer će sama, odbacivanjem izdanaka održati formu. Ako se želi smanjiti grm, orezuje se u proljeće nakon cvatnje. Razmnožava se u proljeće, nakon cvatnje, poluzrelim reznicama ili u jesen drvenastim. |
||
![]() |
||
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
|
Jako ti je lijep viburnum,obožavam cvjetajuce grmove. Nisam na žalost primjetila njegovu boju sad u jesen,ali crvenkasto lišće sada je predivan ukras u prirodi.
|
||
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
||
![]() |
||
|
dadinice,
dobro si primjetila posebnu žutu boju ove biljčice. ovo je slikano kada sam ju kupila, sada je ona pravi gusti tepih. ![]() |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
|
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
Viburnum opulus ![]() SNJEŽNE LOPTE viburnum opulus Viburnum opulus je grm koji cvjeta u svibnju. Naraste do 3 m ali se orezivanjem može oblikovati u manji grm ili stabalce. Cvjeta u svibnju krupnim cvjetovima koji su u početku zelenkaste boje a nakon nekolko dana postaju bijeli i sliče snježnim grudama. Viburnum je listopadni grm koji cvjetne pupove formira u jesen. Lagan je za održavanje i ne traži puno pažnje i brige, nije mu bitna vrsta tla, podnosi niske temperature a jesenski ukras njegovih grana su listovi koji dobiju crvenkastu boju. Lagano se zakorjenjuje reznicama i povaljenicama. Ovo je grm koji podsjeća na djetinjstvo jer je bio česta i omiljena biljka u starinskim vrtovima. |
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
Slazem se!Moze lipanj
![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
LeoNata
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
lijepo si opisala moj vrt, posebno mi je drago što si i ti, i mnogi drugi posjetitelji osjetili mir koji živi među mojim biljkama. vrt je za mene nepresušna energija i povratak na početak, u svijet koji je stvoren da bi bio drugačij i ljepši od ovoga u kojem živimo. |
||
![]() |
||
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
|
Točno tako- umjetnost u svemu, treba imati i žicu, ali i puno vježbati!
|
||
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
||
![]() |
||
|
Geum rivale ![]() za tebe Camellia! |
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
Kod tebe uvijek odmorim oči,a danas se oduševio ovaj geum.
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 176177178179180 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |