Cimbidijum - Cymbidium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 26> |
Korisnik | |
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
u fiki krasan je,a evo i moj cvate,puno ranije nego lani
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Tako i ja kupim odcvjetale ,,,i meni su boje bile iznenađenje,,,,
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Ne znam, to će biti iznenađenje. Kupila sam ju odcvjetalu na sniženju prošle godine zajedno s još dvije. Niti jednoj ne znam boju
![]() |
|
![]() |
|
Super ,,,koja boja?
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Nije još, ali cvjetna stapka raste i na njoj je 9 pupoljaka, ona druga cvjetna stapka se suši
|
|
![]() |
|
Hvala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
aaaaa krasan je
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Da draga, recept je više nego jednostavan. ![]() Lani sam udomila nekoliko cymbića koje su mi poslale korisnice ovog foruma na udomljavanje, bolje reči da su kod mene došli na oporavak, i popravili su se mojom nebrigom za njih! Nakon blagdana se svi redom vraćaju poštom oporavljeni kod svojih vlasnica! |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina, eto jednostavnog recepta
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Dobila sam od svekrve na poklon cymbidium s tri cvjetne stapke.
Taj sam joj cymb ja poklonila prije puuunoooo godina i svake joj godine obilno cvate, a ovo što je meni poklonila je samo dio te biljke koju je lani razdvojila. Pitala sam je na koji je tretman biljka navikla a ona kaže da ga zalijeva s čašom vode jednom u dva mjeseca i da prihranjuje s gnojivom u ampuli. Od svibnja do listopada je cymb bio u dvorištu zaštićen od kiše, a čim bi zahladilo preselila bi ga u hladnu sobu (15-18 stupnjeva) gdje bi obilno cvjetao. Eto koliko je teško natjerati cymb da svake godine obilno cvjeta |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina, hvala. jučer sam ju unijela, do tada je bila vani s druge dvije koje za sada nemaju cvjetnih stapki. Držim se tvojih uputa i cimbić je na strogoj dijeti
![]() |
|
![]() |
|
@moon, krasne cvjetne stapke
![]() Sad potpuno prekini zalijevanjedok teglica ne bude posvelagana, tek tad im daj sasvim malo vode, još bolje ako samo lišće povremeno narosiš da se stapke ne bi osipale.
Stroga dijeta
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina, hvala
![]() he, he, dobro je da su trgovci tako zalili cimb, bar je nama jeftiniji za kupiti. Radoznala sam koje boje će cvijet biti, pošto sam i ja kupita te previše zaljevane ![]() Baš se veselim što ću imati tako lijep cvjetni ukras, jer to će kod mene u ovom hladnijem godišnjem periodu biti jedan od rijetkih cvjetova ![]() |
|
![]() |
|
Naravno da sam spremna razmijeniti svoja iskustva s svima vama koji ih volite!
Jednom kad ga uneseš u kuću da se šepuri u dnevnoj ![]() ![]() @moon, uživaj u svakom njegovom cvijetu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
fiki hvala.
bebolina...hvala, jučer sam poukla cimbiće do terase da ih ne zalijeva kiša, neću ih zalijevati. Znaam da trebaju biti vani do 4° i tad ih treba unijeti unutra u hladniju prostoriju dok ne izbace cvjetne stapke, a ovoga koji je pustio cvjetne stapke, normalno treba "ušminkati" s nekim lijepim ukrasnim cvijetnjakom i staviti u dnevni da se tamo šepuri s cvjetićima ![]() ![]() |
|
![]() |
|
@moon
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |