Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 190191192193194 243> |
Korisnik | |
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hemantus albiflos,nemoj odvajati pelcer,voli gužvu u teglici
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Rembrant ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Hvala,a stalno mi se vrti u glavi HIacintus
![]() |
|
![]() |
|
Rembrant ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Nije Glikice. Slonovo uho je fikus.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Rembraht,Glikica je dobro rekla,hemantus kod nas zovu slonovo uho!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
mali kaktus, ne zovu taj cvijet slonovo uho, nego Slonov jezik (Haemanthus albiflas)
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ja sam u google ukucala "slonovo uho" i pokazala mi se ova biljka. A i kod nas na forumu, netko je spominjao izraz-slonovo uho.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Glikica, zato i je najbolje napisati latinski naziv, tada jedino točno možemo reći o kojoj biljci je riječ. Kako mi, po domaće
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Da ja tu biljki zovem patkov kljun jer sam je dobio pod tim imenom
|
|
![]() |
|
samiloti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 146 |
Imam i ja još neko cvijeće kojima ne znam ime. Kupila sam ali na svim teglicama je pisalo samo trajnice.
![]() ![]() ![]() Pozdrav!!!
|
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
prva hebe,druga selaginela i treća erica
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Ono drugo ne izgleda kao selaginela
|
|
![]() |
|
samiloti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 146 |
Hvala na prepoznavaju. Za ericu san proguglala kažu da postoji preko 800 vrsta ne znam da li je to ona koja cvate ljubičasto, ako znaš točan naziv da malo proučim bolje bila bi ti zahvalna. Za ovo drugo mislim da nije selaginela. Hvala puno ![]() |
|
![]() |
|
I ja mislim da to nije selaginela ako netko zna neka napiše Hvala
![]() |
|
![]() |
|
Sanja123 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Sanja, da nije ovo drugo kalikarpa ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Sad sam gledala slikice na internetu. Ne bih rekla. Ovaj grmić koji je dostigao možda nekih 40-50 cm visine za pet godina ima sitno lišće. I ti klasovi su sitne kuglice spojene u jedan klas.
|
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
sanja 123 ovaj grmič je symphoricarpos orbiculatus
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala ti. Da, to je to. Konačno mu znam naziv.
|
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
sanja ja nisam sigurna,ali mislim da je ono prvo trava.to stalno i kod mene niće i ja čupam.da je cvijeće nebi nicalo svuda
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Može biti, Ajama....stvarno ne znam. Ja sam ove godine sijala sve biljke koje ranije nisam, pa ih ne znam raspoznati. A nisam obilježila (ovo će mi biti lekcija). No dobro, gotova je sezona, Neka ostane vani u kaliću, pa što mu bude. Vidjet ću nagodinu.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 190191192193194 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |