Prijedlog |
Odgovori |
Korisnik | |
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Tema: Prijedlog Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 14:19 |
Dragi moji ljubitelji kaktusa i sukulenata ! Primjetih da mnogi od nas imamo poveliku kolekciju kaktusa ili sukulenata, netko i jednog i drugog.
Palo mi je na pamet da svatko od nas otvori svoju temu gdje bi prikazali sve svoje biljke iz tog područja. Tu bismo pokazivali svoje kaktuse i/ili sukulente, što stare što novopridošle. Nešto kao što imamo temu vrtova gdje pokazujemo svoja dvorišta, cvjetnjake i ostalo, tako i ovo. S tim da svi ostali mogu doći i komentirati. Iako imamo podteme pojedinih spomenutih biljaka, to neka nam ostane za razgovor o uzgoju, problemima i sl. Tu bismo mogli prikazivati slike svojih ljubimaca grupno, pojedinačno, na zimovanju, u proljetnom buđenju, u aranžmanima, kojekakvim kombinacijama, žardinjerama...... Ne znam koliko sam bila jasna u svom izlaganju, nadam se da jesam, pa bih vas zamolila da se izjasnite koliko vas ovo što sam napisala zanima. Ukoliko ste ZA, možemo krenuti sa predstavljanjem kolekcija, u protivnom, nakon izjašnjavanja za NE, neka se ovaj moj post briše. I hvala na pozornosti, pokušala sam da ne zatupim, valjda nisam.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Dini55
Već proklijao Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 14:33 |
Slažem se s time jedino ako se otvori nekakav podforum u ovom dijelu ''sukulenti i kaktusi'' u kojem ce se jedino predstavljati naše kolekcije. No ako tu u ovom podforumu sukulenti i kaktusi svatko krene otvarati teme gdje sebe takoreći hvali mislim da bi se izgubila bit ovog dijela foruma. Jer bi se novi članovi, kao i ja, morali gubiti između tema u kojima je sve zbrčkano.
|
|
Glikica
Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 15:32 |
A zašto se ne bi hvalili s onim što imamo, što smo uzgojili ? Pa sve na ovom forumu što pokazujemo je na neki način hvaljenje. Tu i tamo se malo nasprdamo na svoj račun ( onaj ko ima neku dozu humora u sebi), a sve ostalo je pokazivanje da bi nam ekipa došla i rekla da je to lijepo. I to smatram da je u redu. Ne vidim ništa loše u tome.
A ako je netko tek početnik, ni to nije bitno, neka počne npr. sa 10 sukulenata i kako bude popunjavao kolekciju, neka ju tako i pokazuje. Nadalje, možda netko ove godine ima neki aranžman složen ( posađen) u jednoj tegli, pa kad se to iduće godine razraste, sve se mora presaditi i prerasporediti u neki drugi i drugačiji aranžman, onda neka pokaže tu preobrazbu.....itd.....
|
|
|
|
tekel
Upravo klijam Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 22:03 |
ja sam za
|
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 11:21 |
Meni se ideja sviđa, ali u onom obliku kao što je Dini55 rekla... Da se otvori još jedan podforum pod sukulentima i kaktusima i tamo da svatko tko želi otvori svoju temi i pokazuje svoje ljepotane.
Nova sam na forumu, kao i Dini55, i doista se katkada teško snaći i naći potrebnu inforaciju. Ja vjerujem da vama starijim forumašima mi početnici idemo na živce s pitanjima koja su već negdje postavljena i odgovorena. Međutim, npr. tema o Adeniumima ima 360 stranica ( otprilike)... Pročitati sve te stranice zahtjeva jako puno vremena, koje mnogi od nas nemamo. A potrebna informacija je negdje u tih 360 str... Normalno da se svi volimo pohvaliti sa svojim biljkicama Ali definitivno bi trebao jedan podforum za to... Ovako ćemo se još teže snalaziti i postavljati još više već odgovorenih pitanja... |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 11:43 |
Ja mislim da već ima dovoljno podforuma , jer što ih je više još se teže snaći, npr pod cvijeće foto naša OTOK ima otvorenu temu sukulenti, agave .... i tu je slikala i opisivala svoje , to je moje mišljenje što naravno ne mora biti važno .....
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 12:17 |
samo otvarajte nove teme, nije nikad previše
|
|
Glikica
Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 13:18 |
Nona dobro si se sjetila, Otok ima super svoju temu sa sukulentima. Ja sam na to i zaboravila. Da sad ovdje ne imenujem nikoga posebno, vidim da ima puno ljubitelja sukulenata, da ih fino slažu, prave cijele male vrtove i aranžmane od njih, svakakvih ljepota se s njima može napraviti. Pa zašto da to ne objedine na jednom mjestu, a ne da im budu malo u vrtovima, malo u pojedinim temama, malo u cvatu.....
Ujedno, to može biti i neka vrsta dnevnika, da se zna kad je što nabavljeno, posađeno, presađeno, kako mijenjaju boje (sedumi), kad je šta procvalo, kako napreduje..... edit moderator: rješen ovaj prijedlog, tema se zaknjučava
|
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |