Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potočnica(Brunnera) ![]() KAVKASKA POTOČNICA brunera macrophylla Brunera je niska trajnica koja u travnju otvara prozračne skupine kraljevsko plavih cvjetića Cvjetovi su na stabljikama koje su izdignute iznad srcolikih i hrapavih listova. Najljepša je u polusjeni, uz nekoliko sati jutarnjeg sunca. Nakon što prođe prva cvatnja, treba ju orezati da bi potaknuli novo cvjetanje i stvaranje novih listova. Razmnožava se djeljenjem korjena u jesen a često se sama zasije ako ostavimo da se cvjetovi osjemene. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Šumarica ![]() PROLJETNA ANEMONA. anemona sylvestis Još jedna skromna ranoproljetna trajnica koju zbog pognutih bijelih cvjetova zovu visibaba anemona. U prirodi raste u listopadnim šumama i livadama. Bjelinom svojih cvjetova će se lijepo uklopiti u gredicu sa tulipanima i narcisima. Jako se širi i korjenovim izbojima i sjemenom kojeg vjetar raznosi po vrtu. Razmnožava se u jesen djeljenjem korjena. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SLIKE PHYGELIUSA ZA FREE ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Free,
stavila sam slike koje su te zanimale. Na prvoj je Vesnin figelius kojega je ona proljetos ošišala skoro do zemlje. Na drugoj je moj, koji je prije godinu dana bio sadnica kao što je tvoj. Nadam se da ćemo na godinu uživati i u ljubičastom! |
|
![]() |
|
pozdrav tebi i tvom lijepom otoku! ![]() |
|
![]() |
|
Mahonia ![]() MAHONIJA mahonia aquifolium Mahonija je zimzeleni grm, kožastih listova koji u jesen poprime crvenkastu boju. Cvjeta u rano proljeće žutim mirisnim cvjetovima, koje pčele rado posjećuju. Nakon cvjetanja pojavljuju se grozdovi plavih bobica koje su kiselkastog okusa i ako se uzimaju u većim količinama, mogu izazvati mučninu. Mahonija je grm koji sporo raste, voli zaklonjenu polusjenu, ali će se prilagoditi i sunčanim položajima. Orezivanje je potrebno da bi se održao lijep izgled grma ili u slučaju jake zime kada može izgubiti listove. Orezuje se krajem zime. Razmnožava se drvenastim reznicama u jesen, korjenovim izdancima i sjemenom. Sjeme ima veliku klijavost i često se samo zasije. Biljke dobivene iz sjemena mogu imati izgled drugačij od matične biljke, sličan nekom od varijeteta. |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Mila, gledam slike .....gledam....a došavši do ovoga....
![]() .......molitva "oče naš" krenula sama od sebe i ne namjeravam je prekidati do utorka ! ![]() A za ovo pitam, kojoj biljci pristaje ovakav tigrasto-orhidejasti cvijet ?? ![]() Proljetne anemone....jesi li to pne miće, male šumske ili ..?? Baš sam si mislila, jesenske nisu, mojima bi bila ovakva slika da ih orežem i u tačkama slikam, mogle bi jedino onda ispasti ovako niske !! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Najpoučnijih, najljepših, najtajanstvenijih, najosječajnijih....100 stranica na CIF-u !! Čestitke tebi, na dugim godinama tvog uređivanja vrta koje si prenijela na 100 predivnih stranica !! ![]() U prvih 100 stranica, naučilo se je puno od tebe, tvoje riječi vezale su nas uz tebe, pa u sljedećih 100 stranica ja "rentam" ovaj .....otok za moje mjesto u tvome vrtu.... gdje ću u mislima biti s tobom !! Svaki leptir koji sleti u njemu donijet će ti moju molitvu, misao, osmjeh.....a ako sleti na tvoje rame...ja sam mu šapnula da sleti tamo, da i u taj tren budem s tobom ! A ona treća tura od 100 stranica.....obje čemo sjesti u ovaj otok, ako bog da !! A mila, vjeruj mi, dat će !! Neću reči da ćemo se napit "kao mile majke" u našem otoku .......ali palo mi je na pamet !! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Konopljika u svojoj finalnoj fazi! Korisna i lijepa...
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Koliko ljepote, blagosti, mira, posvećenosti i tajanstvenosti u tvojem vrtu...
Zbog svega toga tako ti rado dolazim, draga Slavujčice!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() A za ovo pitam, kojoj biljci pristaje ovakav tigrasto-orhidejasti cvijet ?? [/QUOTE] ovaj mali cvjetić je žablji ljiljan, tricyrtis hirta. zanimljiv je zbog svojih malih tigrastih cvjetića, zbog svog cvjetanja u jesen, kada je u vrtu jako malo cvjeća, a meni je posebno drag jer je on prvi cvijet koji sam dobila kada sam došla na forum, od naše drage blu sky. |
|
![]() |
|
![]() Proljetne anemone....jesi li to pne miće, male šumske ili ..?? Baš sam si mislila, jesenske nisu, mojima bi bila ovakva slika da ih orežem i u tačkama slikam, mogle bi jedino onda ispasti ovako niske !! ![]() [/QUOTE] eh, jesu li miće? jesu, 30ak cm, cvjetaju sa tulipanima, jako se šire i korjenovim izdancima i sjemenom. jesu šumske?jesu, za mene je svaki cvijet iz neke šume, ništa čovjek nije stvorio. jesenske anemone su za njih kraljice, ali meni su drage i ove male, proljetne, koje se svojom visinom lijepo uklapaju među tulipane a svojom bijelom bojom unose mir među pastelne boje lukovica. |
|
![]() |
|
do tada će biti još jedan razlog! ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
PROCVJETALE GRANČICE ZIMSKOG JASMINA, A NI LISTOVE NISU ODBACILE.
IZGUBIO SE U ČUDNOJ SLAVONSKOJ KLIMI. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saxifraga petrorhagia ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Jadan mali zbunjeni jasmin
![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Sada sam baš polaskana
![]() |
|
![]() |
|
Kerria japonica ![]() KERIJA kerria japonica pleniflora Kerija je listopadni grm koji obično procvjeta za Uskrs. Jedan je od rijetkih grmova koji može rasti i cvjetati u potpunom hladu. Najbolje mu odgovara polusjena. Može rasti i na sunčanim položajima ali mu cvjetovi jako brzo izblijede. Domovina ovog lijepog i nezahtjevnog grma je Kina a pronašao ju je veliki prirodoslovac i botaničar William Ker, koji je otkrio još mnogo drugih glamuroznih biljaka, ali je svoje ime dao ovom jednostavnom grmu. Kerija naraste do 2,5 m a uspjeva na svim vrstama tla. Dosta je invanzivna i širi se korjenovim izbojima koji rastu oko biljke i lagano se odvajaju. Orezuje se u proljeće nakon cvatnje. Orezivanje je potrebno zbog izgleda grma i zbog stvaranja novih grana koje će iduću godinu cvjetati. Kerija pleniflora najbujnije cvjeta u rano proljeće, ali ako se dobro oreže nakon cvatnje i povremeno zalije tokom ljetnih vručina, moze pomalo cvjetati sve do jeseni. |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Danas sam vidjela da je i moj zimski jasmin procvjetao, a i campanula mi cvjeta ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |