Glikica - moja drvca |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej darling, drago mi te vidjeti ovdje, znam da ćemo se ubuduće ovdja najviše i susretati, to mi je baš drago !
Pitaš za rogač? Dobila sam ga od naše Štefice, a od kud njoj....pojma nemam. Javor sam proljetos kupila kod nas u rasadniku, bacio mi je dosta debele grane, pa ću na proljeće imati velikog posla da ga orežem. Kako ću to odraditi, nemam pojma, valjda nekako. Ova kalina je i meni odlična, bude nešto od nje. A drijen, hm.....pokušat ću naći još nekoliko ...
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Mmmmda, do onda kada ti izvadiš yamadorij bršljana
![]() ![]() Cure još neznaju, ali i ja sam se zarazila !! Tako da .......uskoro i moja temica kreće !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Baš mi je drago kaj si otvorila svoju temu sa slatkim drvcima !!! Ima tu potencijala, dosta yamadorija mi se sviđa, ali ova......
![]() .....kalina ima odličan nebarij !! A s godinama će doći i ono kaj želiš, krošnjicu na pravom mjestu !! Uz našeg mentora, sve će biti lakše !! Pitala bih te gdje si nabavila rogač ?? Javor mi se jako sviđa ! ![]() Po drijen bi ja trebala povući noge kod Tikvić, zapelo mi je proljetos kod nje jako mnogo procvijetalih u šumarcima !! Znam, granica, al u busu u kofer, pa preko granice, kao i do sada !! Ne moram posebno napominjati...... ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ooooooo, fantazija od drveta ! Znam da nitko u ovome ne vidi bonsai, ali ja vidim, bit će super. Slavujčice, eto mene na proljeće s bagerom ( tj, s mojim sinom i lopatom).
|
|
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() |
|
![]() |
|
Znam da vam sve to sad izgleda "raščupano" i nije nalik bonsaiju, ali namjerno tako pokazujem da biste na proljeće vidjeli razliku u odnosu na današnji izgled. Na taj način ću vam dočarati kako zapravo bonsai nastaje. Ovaj javor je proljetos kupljen u jednom rasadniku, tanak i visok....odrezala sam ga i bacio mi je grane baš kako sam i poželjela.
|
|
|
|
![]() |
|
Đizus krajst, pa zaboravila sam pokazati javor:
|
|
|
|
![]() |
|
Kaktusiću, to je lijepo od tebe
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja nisam ljubitelj bonsaia,ali znam kako se ti tome raduješ pa ću uvijek rado doći pogledati šta ima nova kod tebe!
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Karli, jako me veseli što si me posjetila na ovoj temi, pozivam te ( i sve ostale članove ovog foruma) da me pratiš i dalje, kroz vrijeme će ovdje biti svašta zgodnog za vidjeti.
|
|
|
|
![]() |
|
Da objasnim nešto vezano za posude u kojima su drvca posađena: naime, to su tek tzv. trening posude. Drvca će još nekoliko godina provesti u takvim posudama, jer zadnja faza u uzgoju bonsaija je sađenje u pravu bonsai posudu. Dakle, prvo treba formirati drvo, pa tek onda ga posaditi u pravu posudu. Danas u dućanima možemo kupiti jeftine bonsaije ( 100-tinjak kn, pa i jeftinije), ali to je samo neki komad drveta ili mladica posađena u bonsai posudu.
|
|
|
|
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Neznam što bih rekla nego svaka čast na strpljenju i znanju. Jer svi znamo da uzgajanje bonsai-a je prava umjetnost koja traje i traje, a oni se u nekim zemljama prenose nasljedstvom na djecu i unučad. Bravo. Bit će mi čast pratiti kako ti ide.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
Klaudija, puno ti hvala na lijepim riječima ! Kako budemo napredovali moja drvca i ja, tako ću ih pokazivati.
|
|
|
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
SVAKA CAST GLIKICE!!!!!!!
koliko drvaca I buducih bonsai-a kod tebe
![]() s velikim zanimanjem cu te pratiti jer sam I ja prije par godina odustala od bonsai -a jer su mi ljeti bila nemoguca za odrzavat, zato moj duboki naklon
|
|
![]() |
|
Nisa, veseli me da si pogledala moja drvca. Dobro si primjetila, treba živaca za bonsaije. Mnogi vole biljku koju posade i za kratko vrijeme ona naraste i cvate ! Ovo nije to, ali je gušt veliki.
Cijelu sezonu nisam na njima ništa radila, osim zalijevanja i prihrane. Tek na proljeće ću ih orezivati, pa onda opet cijelu godinu ništa osim vode i hrane.
|
|
|
|
![]() |
|
Dadinice, hvala ti na "osvrtu" na moja drvca. Veliš da ti se sviđa glog, pa je, foran je, a i star poprilici. Još samo da prezim, tj preživi zimu, i na proljeće da ponovo potjera pupove, bit će krasan.
|
|
|
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Glikice, ne sumnjam da ćeš ti od ovih primjeraka dobiti ono što želiš, samo nekog od unučadi "navuci" na bonsai, jer to traje. Nisam od vas strpljivih za posvetiti se bonsaiu, ali mi je uvijek drago vidjeti stvari koje se rade iz gušta. Sa zanimanjem ću pratiti tvoju temu.
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Lijepa su ti drvca Glikice !
Posebno mi se sviđa glog. Nemoj me pitati zašto, jer ne znam. Nekako mi je on onako, "najbonsaistiji". Ajme meni, koji izraz! ![]() Držim ti fige za nadalje, da uspiješ u naumu!
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
I još jedan grab koji sam proljetos izvadila u šumi, jako dobro je rastao i na proljeće ga također čeka stajling:
|
|
|
|
![]() |
|
Ovaj grab sam nedavno dobila (kao početnički materijal ) od jednog našeg vrhunskog bonsaiste, sad ga samo trebam dalje uzgajati u tom smjeru
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |