Adam - alocasia odora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 26> |
Korisnik | |
Amrah ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo je moj odrpanko, nije neki ljepotan, ali eto
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Kreos ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Na novoj lokaciji ceka proljece, makar po temperaturama se cini kao da je kraj 4 mjeseca....
Bio je mraz prije mjesec dana pa sam je stavio u kucu. Lijepo se privikla i bacila 2 novq lista. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kreos ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Rembrant palac gore. Nase su zime dosta vlazne pa pokusaj pseudostablo i okolnu zastitu odrzati sto sušijim.
Bas me zanima kako se izdrzati minuse. Ima dosta colocasija koje mogu uz blagi malc prezimiti vani bez problema. One za razliku od alocasia imaju "gomolj" iz kojeg u kasno proljece ponovo krecu. |
|
![]() |
|
Sabi ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 96 |
Potpisujem SlavujVk, Adam ima jako vodene stabljike, nema šanse, nuz svu zaštitu,da preživi vani na kontinentalnoj klimi
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Rembrant, šteta što ćeš za iskustvo žrtvovati tako krasnu biljku.
sigurna sam da neće preživjeti naše minuse i dok napraviš sve što si isplanirao, brže bi ti bilo da si adama izvadio iz zemlje i spremio prije ovog mraza. adam sasvim lijepo uspjeva u posudi i ne mora biti u vrtu. |
|
![]() |
|
Rembrant ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Ja Adama drzim u vrtu,nisam ga izvadio i pre nedelju dana bio je mraz i smrznuli su mu listovi, nema veze i onako nemam nameru da ga vadim preko zime, jer svake godine ga vadim iz zemlje i preko zime bude u saksiji ali mu dosta treba da krene da raste u prolece, Obmotacu mu glavno stablo sa jutanim dzakovima,pa cu pobosti cetiri kolca kvadratno, i neka stranica bude bar 70 cm , i obmotacu najlon, i taj prazan prostor cu popuniti sa suvim liscem i onda cu i od vrha da stavim najlon. Sad neznam da li ce mi uspeti da ga sacuvam preko zime,mozda neko ima iskustva u tome i ostavlja ga napolju preko zime,ako nema nikog videcemo u prolece da li mi je bila dobra ideja.
|
|
![]() |
|
Sabi ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 96 |
biti će zanimljivo vidjeti kad procvjeta na toj tamnoj podlozi
|
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
i meni se Eva svida
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Eva je krasna !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Nabavljen je u Velikoj Britaniji. To ustvari nije adam vec Eva, tj. Colocasia 'Black Magic'. Razlika na odnosu s adamom je ta da eva moze biti potopljena u vodi cijelo vrijeme. Ima ih mnogo kultivara i svaki je poseban na svoj nacin. Nekoliko kultivara moze bez problema prezimiti kontinentalnu zimu vani. Samo je najveci problem sto se tesko nabavljaju.
|
|
![]() |
|
Sabi ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() osim po boji ima li još kakvih razlika među njima?
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Imam adama, ali ovaj tamni još nisam vidijela. Prekrasan je Kreos. Gdje si ga nabavio?
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Andina, hvala, ma samo naprijed. Kako sam ga češće zalijevala, baš zbog tih biljaka u podnožju, tako mi je adam izbacio dvije nove biljčice
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Moon, baš si mu lijepo ukrasila podnožje! Mislim da ću te kopirati.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |