Dracena - Zmajevac |
Odgovori | Stranica <1 31323334> |
Korisnik | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam nekoliko dracena i baš su super za odrćžavanje. Kada neka grana prepaste, odrežem je i zabodem u zemlju i počne sama rasti. Tako joj radim "katove" da ljepše izgleda
|
|
Rijeka
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Zizza
Novo sjeme Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok ljudofi, trebam pomoć oko presađivanja moje drecene jer mislim da je ova zemlja u kojoj je , užasna. dakle koja zemlja mi treba i kako da je presadim, dal da samo ju izvadim iz ove zemlje, malo protresemd a otpadne star zemlja, uzmem posudu stavim malo zemlje pa drecenu i onda dal da nastiščem zemlju ili a lagano stavim zemlju oko nje i jel to to ???? nisam neki cvijetoznalac pa zato tako prosto pišem. hvala na sugestijama :)
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
probaj ju presaditi onako kako si opisala u prvom načinu. izvadi stresi zemlju, a gornji sloj zemlje potpuno ukloni, tako da dobije više nove zemlje odozgora. posadi na istu visinu i ne u puno veću posudu, možeš i u istu jer kad otkloniš staru zemlju, bit će dosta nove ili broj dva veću posudu i naravno, nemoj pretjerati sa zalijevanjem
|
|
tačkaćica
Pustio korijenje Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
VG
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tačkaćica jedna od veoma ljepih vrsta samo kod mene neuspjeva
|
|
tačkaćica
Pustio korijenje Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa kak to dmirce12? Barem ona ne traži puno
|
|
VG
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imao sam je neko vrijeme pa su samo odjednom
|
|
andrea123
Novo sjeme Pridružen: 19 Ožujak 2013 Lokacija: Đurđevac Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav...nova sam ovdje...imam jedno pitanje u vezi dracene kupila sam ju neki dan dali bi ju mogla ja sad presaditi da nebude u toj kupovnoj zemlji??
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu baš zahtjevne ni osjetljive, tako da predlažem da je presadiš, ali ne u puno veću posudu i u neku mješanu zemlju, bit će ok.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
andrea123
Novo sjeme Pridružen: 19 Ožujak 2013 Lokacija: Đurđevac Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na informaciji...danas sam ju presadila pa čemo vidjeti šta če biti...:))
|
|
jaizelenilo
Novo sjeme Pridružen: 29 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok Andina!
Hvala na odgovoru, sve što si rekla je točno. "Simptomi" su se samo nastavljali uz tu i tamo koji širi, zeleniji list, sad je kao malo bolje jer ona njuši proljeće pa se budi ali morat ću je za dva tjedna presaditi. :) to će biti veselo nakon 10 godina ne presađivanja. Budem stavio slike jer je uz te probleme i dosta iskrivljen pa je privezan. Nema baš svjetla,(a nekad ni mjesta),za sve ono što bih htio imati od biljaka, u stanu jer sam u potkrovlju. |
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jaizelenilo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok Andina! Evo i mene konačno sa slikama svoje dracene koja ovog ljeta buja. za dvije godine ću je vjerovatno morat odsjeć i zabit u zemlju jer će uskoro doći do stropa.
Suhih žutih lisitova više nema, pošto ove godine spuštam roletu tamo gdje lupa izravna sunčeva svjetlost. Zalijevam kao i inače, osim kaj ove godine špricam češće, vidim da joj odgovara :) Stavio sam slike u folder svih slika, sad ne znam postoji li kakva poveznica mog profila s slikama koje sam očito stavio na krivo mjesto Lani sam dobio vrečicu sitnih granula, koje sam stavio u svo bilje, na stubištu, u stanu i svo je cvijeće podivljalo. To neću raditi do idućeg proljeća jer im treba "zimskog sna". eto toliko od mene za sada. pozdrav svim cvijetoljupcima
|
|
jaizelenilo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo konačno i moje dracene
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/moja_dracena/62213.aspx -
|
|
jaizelenilo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/moja_dracena/62214.aspx -
|
|
saintpaul
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja dracena reflexa, Song of India
http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0306_zpsc082ca8a.jpg. - http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0289_zps978301e1.jpg. - http://s1361.photobucket.com/user/africkaljubica/media/DSCN0311_zps4c97fbbf.jpg. - |
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna je ! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
saintpaul
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
saintpaul oduševila me tvoja dracena prekrasna je
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I jedna moja Dracena Yellow coast |
|
Odgovori | Stranica <1 31323334> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |