Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 321322323324325 407> |
Korisnik | |||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
cupsica, čestitke na malcu, lijepi je i drago mi je da te toliko usrećuje
![]() |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
||
Hvala ti ![]() Ovaj već sad ima zadebljani caudex, tako da se nadam da se neće razviti u obliku štapa kao prošli ![]() |
|||
![]() |
|||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
||
to ce ti najvise ovisit o prihrani i kolicini svjetla koju ce biljka dobivat, a puno i o genetici. ugl morat ces ju pratiti i prilagodjavati uvjete prikladno, nema garancija bez obzira kako sad izgleda. sad ju drzi na suhom i toplom osim kad je suncano i toplo vani, i prati da ne bi slucajno pocela truliti odozdo dok se ne ukorijeni opet. onda je dalje lako.
|
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
||
Sada ga držim unutra, uz prozor, jer danas kiša pada... S prvim zrakama sunca ide opet van
![]() Po noći ga unosim unutra. Jučer navečer sam ga malo zalila s fungicidom, kako si savjetovala ![]() Čini mi se da se par listića koji su bili jako opušteni prema dolje malo pridiglo... Čim mi moj mini staklenik bude gotov ide unutra skupa s još nekim drugim mladicama ( drugih biljaka). Stavit ću im i sijalicu... S ozbzirom da ću mu simulirati vrijeme razvoja, pretpostavljam da je poželjno i prihranjivati ga cijelo to vrijeme?! S tim da ga ne bih prihranjivala neko vrijeme (mjesec/dva) da se dobro ukorjeni... Možda mu stavim samo malo sredstva za razvijanje korjenja, ali ni to prvih mjesec dana. ![]() |
|||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
Brrrrr.......svi adeniumi "s ove strane" prozora. Malo sam gledala prognoze na netu, nije baš dobro, dosta hladno, naročito noću.
|
|||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|||
![]() |
|||
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
|||
![]() |
|||
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
||
Pinus, hvala ti! Doveo si svoje hibije do savršenstva! Wolf, Bebolina, odlični!
|
|||
Dario
dario.novska@gmail.com |
|||
![]() |
|||
||
Dnevnik mojih Adeniuma
![]() ![]() Prvo sjeme (30.08.) - još stoji, jedan pokazuje nekakve znakove života ![]() Drugo sjeme (19.09.) - posijano jučer... Posijala sam samo 5 komada od njih 30... Ostatak čeka proljeće. Kupljeni 2 mjeseca stari bebolinac i dalje ok... Dva su mu listića ispala, ali i dalje izgleda zdravo. Najavili par dana sunca, pa se sad sunča kao veliki ![]() |
|||
![]() |
|||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
||
Cupsica, samo ti nas izvjestavaj :) to sto su otpali listici je normalo jer kad se presaduju biljkama je to stres. Moji se neki u caudexu smezuraju i treba im vremena da dodu k sebi.
Pitanje za strucnjake... Razlika izmedu obesuma i arabicuma opcenito? Da li se arabicum sam vec kao manji pocne onako jace granati, kakva su vam iskustva? primjetila sam da malci dosta sporije napreduju od obesuma. U isto vrijeme sijani, obesumi vec po 6-8 listica, arabicumi jedva drugi par pustaju. |
|||
![]() |
|||
||
![]() Otpali su mu donji listići, gornji su ostali, čak je i jedan mali novi izašao ![]() Caudex sam mu izmjerila i baš me zanima koliki će biti nakon jeseni i zime provedene u stakleniku pod sijalicom i uz prihranu ![]() Planiram 12 sati dnevno imati upaljenu sijalicu... Od 8h do 20h... Jedva čekam proljeće da vidim kakve će mi biljkice biti nakon toga... U staklenik idu i druge beboline, kao npr. Delonix Regia koja mi je nikla iz sjemena prije par mjeseci... A možda i koje sjeme Adeniuma odluči niknuti ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
cupsica, držim fige!!!
zašto sam nedavno sijala pošto je najbolje na proljeće? Prsti svrbe
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Lovim sunce i stalno su vani kad god mogu biti, za sad još svi rastu. Treba iskoristit još malo lijepog vremena. Velike više ne prihranjujem (iako ako se nastavi nekoliko sunčanih dana možda ipak dobiju malo) dok se malci redovito i dalje prihranjuju.
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
I ja svoje velike
i male adeniume iznosim svako jutro na sunce. Dnevne temp. su oko 20 – 22 C
tako da ih i zalijevam i prihranjujem recimo svaki drugi dan.
|
|||
![]() |
|||
||
Da li da ja ovog svog malca od 2 mjeseca prihranjujem? Ili je još premali?
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
zavisi od toga gdje ćeš ga držati
preko zime ? |
|||
![]() |
|||
||
U stakleniku sa sijalicom, cijelu jesen i zimu, odnosno sve dok temperature nisu dovoljne za terasu ![]() |
|||
![]() |
|||
||
U tom slučaju bi
ga prihranjivao konstantno kroz cijelu zimu. |
|||
![]() |
|||
||
Hvala Pinus, onda ću tako i napraviti... Kod svakog zaljevanja i prihranjivanje
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
Marsha, ovaj zadnji.....čak i da ostane u ovakvom položaju, kroz vrijeme bi mogao postići neku "ludu" formu i biti veoma neobičan i samim time zanimljiv. Pa ne moraju svi biti lijepi da bi bili prihvatljivi, zar ne ? ( govorimo o adeniumima, al' može se odnositi i na široke narodne mase)
|
|||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 321322323324325 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |