Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 194195196197198 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 21:23
Osvojio me i planiram ga posijati bez obzira na boju.smile161
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 21:17

[/QUOTE]
ASTER zvjezdan
"Postoji verovanje: ako stojite među zvjezdanima u noći i pažljivo osluškujete cvijeće, možete čuti jedan skoro nečujan šapat.
To zvjezdani pričaju sa svojim sestrama zvjezdama.
I to nije iznenađenje, zato što po legendi, zvjezdani su izrasli iz praha koji je pao sa zvijezda.
Ovu legendu je iznjedrio francuski astronom Cassini kada je u mladosti izučavao nauku o nebeskim tjelima a ostatak života posvetio botanici."
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 19:40
smile161    smile84   smile79
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 17:39
Draga Slavuj,svaka slika je prica za sebe,sve je predivno i ona "bonsai lavanda" mi je genijalna kao i panj sa "perikom"a klupa uokvirena sa tisucu roza cvijeticasmile78
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 17:13
Rapsodija boja kod tebe, draga Slavujčice!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 10:57
krasne slike,a najljepše vedro slavonsko nebo sa bijelim oblačcima kao pamuk
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
mimi46 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 10:19
smile120nekad davno kao cura bila sam i ja učesnica na Vinkovačkim jesenima sa našim KUD-om...lijepa sječanja...a prije otprilike pet godina kao promatrač kada su nastupala i moja djeca u istom tom društvu...neponovljiv osječaj
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 10:14

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:30
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Za svaku situaciju i priliku naši ljudi smisle bećarac......
kako god bilo, samo nek je veselo.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:28
PEROVSKIJA   perovskia atriplicifolia   ruska kadulja

Listopadni polugrm visok do 1 m.
Cvate plavoljubičastim cvjetićima,miriše na lavandu i kadulju.
Lišće je sivozeleno, mirisno.
Nije osjetljiva na bolesti.
Cvjeta cijelo ljeto, podnosi sušu i lijepo se uklapa u mediteranski vrt.
Dobro podnosi zimu.
Najvažnije je orezivanje koje treba obaviti u rano proljeće, prije prvih listova.
Da bi bila kompaktna i uspravnih grana, treba ju orezati do zemlje.
Ako se ne oreže dovoljno, grane će joj se povijati prema zemlji, ako se orezuje ljeti može uginuti.
Razmnožava se reznicama u ljeto ili sjemenom.
Primjetila sam da se razmnožila i korjenovim izdancima.
Perovskija je ljekovita a koristi se za čajeve i obloge.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:16
Za svaku situaciju i priliku naši ljudi smisle bećarac......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:07
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Eh, da mi je bilo biti tamo, vidjeti uživo!!!Heart
Gledam video, a noge pod stolom same igraju!<span style="line-height: 1.4;">Hvala ti što si ga stavila ovamo.</span>
moram se pohvaliti da je slavonski bečarac zaštitio UNESCO kao nematerijalnu baštinu.
bilo je zanimljivo kod prevođenja tekstova pa je bečarac"da Bog da se privrnula na me prikolica puna udovica", preveden kao jedna užasna tragedija.
za prigodu ulaska u EU, slavonci su im otpjevali:
Neće nama Europa zabranit
peć rakiju i bikove ranit"
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:57
Originalno poslano od člana Nisa Nisa napisao:

Lijepe su Vinkovačke jeseni, parada nošnji, kola i konja, folklora, jedan svijet za sebe... Bila sam prije šest godina gost kod prijateljice (isto Slavice), iako imam trajan poziv nikako ponoviti gradivo. Volim taj šušur i dah nekih prošlih vremena; drago mi je da ga njegujete
imaš i od mene trajan poziv!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:52
Originalno poslano od člana Free Free napisao:

Listam zadnje stranice tvoje teme i ne mogu zaboraviti rečenicu koju sam pročitala: pošto su snovi ovih dana ???   Neznam odgovor ali znam da se tvojim vrtom može sanjati bez obzirom na cijenu snova !!

Vrt je posebno lijep ovih ranojesenskih dana, iako je tvoj vrt prelijep u svako doba !! Prepun je boja !! Kod tebe bi slikari mogli uzimati boje za svoje slike !!

Došla sam da ti se zahvalim na predivnom poklonu koji si mi poslala po Glikici ! Znam da se na cvijeću ne zahvaljuje, ali morala sam, jer tvoja  cvjetna gesta....... me zbilja dirnula !!

Za sljedeći dolazak Glikice u naše krajeve (koji je već dogovoren) lijepo molim, kaj košta da košta, zakorjeni mi ovu ljepoticu, perovskiju

Naime, kod nas je nikad nisam imala prilike kupiti ! Od jagode sam donijela reznice ali mi se nekak čudno"drže" ! Da li znaš kako je se može još i u koje vremenskom periodu najlakše zakorijeniti !!

Nadam se da ćeš uživati u grmiću koji sam ti poslala, nadam se da ga nemaš, iako moram priznati, čudno bi mi bilo da ga nemaš, možda ja samo nisam dobro vidjela !!smile61

Čuvaj mi se, dunjo moja, ženo koja živiš u vrtu snova !!

opet...nekoliko riječi, pokoja slika i sve ti je jasno!
od snova se ne živi, od vrta se ne živi, ali se uz njih lakše i ljepše živi.

sretna sam da ti se svidio poklon a još sretnija što si ponovila sliku perovskije.
predivna biljka koju malo tko primjeti.
napisat ću sve što znam o njoj i poslat ću je u novi vrt iz snova.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:16
Originalno poslano od člana tikvić tikvić napisao:

Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Danas je otvorenje Vinkovačkih jeseni i moji Vinkovci slave..
U ovih nekoliko dana se zaboravlja slavonski jad, sjećamo se vremena kada je
"bilo ruva, bilo kruva, bilo zlata i dukata",
kada su proljetne kiše natapale posijano sjeme a topli ljetni pljuskovi stvarali krupne klipove kukuruza, kada je tržnica bila puna ljudi koji su kupovali domaće, zdrave proizvode...

ali vinkovčani i dalje uređuju svoja dvorišta, lokale, izlažu svoje rukotvorine na sajmovima...dočekuju goste, znane i neznane....

....Bosut i dalje teče, tih i miran.
Priča se da su stari Rimljani znali pričati da u svom carstvu imaju rijeku koja do podne teče na jednu stranu a popodne na drugu,
a mislili su na Bosut koji ponekad tako sporo teče da ga i najmanji vjetar pokrene u jednom ili drugom smjeru.

Draga Slavice ovo je tako lijepo, pjesnički napisano i istovremeno tako riječito opisana ne baš lijepa slavonska stvarnost. Nažalost nije to samo slavonska stvarnost, već većine nas na Balkanu....
Da se mi ipak vratimo nečem lijepom, a to je tvoj vrt, koji je, bez obzira na našu stvarnost, uvjek blistav i raskošno lijep.
hvala ti tikvić!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:09
Originalno poslano od člana Jaca123 Jaca123 napisao:

Moram se javiti,jer se ja samo šuljam potiho po tvom vrtu.Za cvijeće je već sve rečeno, a mene si danas podsjetila na ne tako davna vremena,kad sam i ja bila u jednom od tih autobusa.Vinkovačke večeri,prijateljstva i predivni domaćini.ClapUhvatila me je nostalgija,hvala ti na slikama.
Jaca, tebi hvala na posjeti.
vjerujem da te uhvatila nostalgija jer jedno je biti gost na jesenima a drugo sudionik.
sve je isto godinama, ja sam prije 30 ak god. bila članica društva u Ivankovu, dočekivali smo goste i smještali ih po kućama.
i lijepo si rekla-druženja sa ljudima iz raznih krajeva, nastupi i vinkovačke večeri-to se ne zaboravlja.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:59
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

uživala sam zaista,Slavonija me uvijek oduševljavala,što priroda,što divne i bogate njive,što  običaji,hrana,nošnja a sve to ćine divni dobročudni,blagi ljudi zato volim svratit do tebe  i žalim što nemam vremena da  češće svratim
sarajka, lijepo si ovo napisala i sve to i je tako. hvala ti!
sretna sam što postoje ljudi na ovom području koji se trude sačuvati od zaborava lijepu slavonsku prošlost.
velik dio svog slobodnog vremena provode sa mladima da bi ih naučili plesati, svirati, vesti i šivati nošnje.
svi mi, danas, uživamo u modernoj tehnologij, u pritisku na dugme, a mislim da ipak žalimo za tim prošlim vremenima kada je bilo puno teže živjeti ali je bilo više zadovoljstva, mira i reda.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:33
Eh, da mi je bilo biti tamo, vidjeti uživo!!!Heart
Gledam video, a noge pod stolom same igraju!Hvala ti što si ga stavila ovamo.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:33
Originalno poslano od člana klaudija8 klaudija8 napisao:

bit ce, ali hoce li biti pozvani opet budemo vidjeli, ako se ukaze prilika doci cu da vidim taj raj.
javim ti komentare kad se vidim sa njima, za nas je Slavonija sinonim za gostoprimstvo a Slavonke za vrsne kuharice Smile
lijepi sinonimi za našu Slavoniju!
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:31
Lijepe su Vinkovačke jeseni, parada nošnji, kola i konja, folklora, jedan svijet za sebe... Bila sam prije šest godina gost kod prijateljice (isto Slavice), iako imam trajan poziv nikako ponoviti gradivo. Volim taj šušur i dah nekih prošlih vremena; drago mi je da ga njegujete
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 194195196197198 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,672 sekundi.