Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 194195196197198 282> |
Korisnik | ||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osvojio me i planiram ga posijati bez obzira na boju.
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
![]() [/QUOTE] ASTER zvjezdan "Postoji verovanje: ako stojite među zvjezdanima u noći i pažljivo osluškujete cvijeće, možete čuti jedan skoro nečujan šapat. To zvjezdani pričaju sa svojim sestrama zvjezdama. I to nije iznenađenje, zato što po legendi, zvjezdani su izrasli iz praha koji je pao sa zvijezda. Ovu legendu je iznjedrio francuski astronom Cassini kada je u mladosti izučavao nauku o nebeskim tjelima a ostatak života posvetio botanici." |
||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
Draga Slavuj,svaka slika je prica za sebe,sve je predivno i ona "bonsai lavanda" mi je genijalna kao i panj sa "perikom"a klupa uokvirena sa tisucu roza cvijetica
![]() |
||
![]() |
||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
|
Rapsodija boja kod tebe, draga Slavujčice!!
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
krasne slike,a najljepše vedro slavonsko nebo sa bijelim oblačcima kao pamuk
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
mimi46 ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: moslavina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
![]() |
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
PEROVSKIJA perovskia atriplicifolia ruska kadulja
Listopadni polugrm visok do 1 m. Cvate plavoljubičastim cvjetićima,miriše na lavandu i kadulju. Lišće je sivozeleno, mirisno. Nije osjetljiva na bolesti. Cvjeta cijelo ljeto, podnosi sušu i lijepo se uklapa u mediteranski vrt. Dobro podnosi zimu. Najvažnije je orezivanje koje treba obaviti u rano proljeće, prije prvih listova. Da bi bila kompaktna i uspravnih grana, treba ju orezati do zemlje. Ako se ne oreže dovoljno, grane će joj se povijati prema zemlji, ako se orezuje ljeti može uginuti. Razmnožava se reznicama u ljeto ili sjemenom. Primjetila sam da se razmnožila i korjenovim izdancima. Perovskija je ljekovita a koristi se za čajeve i obloge. |
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Za svaku situaciju i priliku naši ljudi smisle bećarac......
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
|
bilo je zanimljivo kod prevođenja tekstova pa je bečarac"da Bog da se privrnula na me prikolica puna udovica", preveden kao jedna užasna tragedija. za prigodu ulaska u EU, slavonci su im otpjevali: Neće nama Europa zabranit peć rakiju i bikove ranit" |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
od snova se ne živi, od vrta se ne živi, ali se uz njih lakše i ljepše živi. ![]() sretna sam da ti se svidio poklon a još sretnija što si ponovila sliku perovskije. predivna biljka koju malo tko primjeti. napisat ću sve što znam o njoj i poslat ću je u novi vrt iz snova. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
vjerujem da te uhvatila nostalgija jer jedno je biti gost na jesenima a drugo sudionik. sve je isto godinama, ja sam prije 30 ak god. bila članica društva u Ivankovu, dočekivali smo goste i smještali ih po kućama. i lijepo si rekla-druženja sa ljudima iz raznih krajeva, nastupi i vinkovačke večeri-to se ne zaboravlja. |
||
![]() |
||
|
sretna sam što postoje ljudi na ovom području koji se trude sačuvati od zaborava lijepu slavonsku prošlost. velik dio svog slobodnog vremena provode sa mladima da bi ih naučili plesati, svirati, vesti i šivati nošnje. svi mi, danas, uživamo u modernoj tehnologij, u pritisku na dugme, a mislim da ipak žalimo za tim prošlim vremenima kada je bilo puno teže živjeti ali je bilo više zadovoljstva, mira i reda. |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Eh, da mi je bilo biti tamo, vidjeti uživo!!!
![]() Gledam video, a noge pod stolom same igraju!Hvala ti što si ga stavila ovamo.
|
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
|
Lijepe su Vinkovačke jeseni, parada nošnji, kola i konja, folklora, jedan svijet za sebe... Bila sam prije šest godina gost kod prijateljice (isto Slavice), iako imam trajan poziv nikako ponoviti gradivo. Volim taj šušur i dah nekih prošlih vremena; drago mi je da ga njegujete
|
||
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 194195196197198 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |