Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 321322323324325 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:17
cupsica, čestitke na malcu, lijepi je i drago mi je da te toliko usrećuje Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:19
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

cupsica, čestitke na malcu, lijepi je i drago mi je da te toliko usrećuje Smile

Hvala ti Smile

Ovaj već sad ima zadebljani caudex, tako da se nadam da se neće razviti u obliku štapa kao prošli Smile

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 08:29
to ce ti najvise ovisit o prihrani i kolicini svjetla koju ce biljka dobivat, a puno i o genetici. ugl morat ces ju pratiti i prilagodjavati uvjete prikladno, nema garancija bez obzira kako sad izgleda. sad ju drzi na suhom i toplom osim kad je suncano i toplo vani, i prati da ne bi slucajno pocela truliti odozdo dok se ne ukorijeni opet. onda je dalje lako.
velika gorica
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 08:39
Sada ga držim unutra, uz prozor, jer danas kiša pada... S prvim zrakama sunca ide opet van Smile

Po noći ga unosim unutra. Jučer navečer sam ga malo zalila s fungicidom, kako si savjetovala Smile
Čini mi se da se par listića koji su bili jako opušteni prema dolje malo pridiglo...

Čim mi moj mini staklenik bude gotov ide unutra skupa s još nekim drugim mladicama ( drugih biljaka). Stavit ću im i sijalicu...

S ozbzirom da ću mu simulirati vrijeme razvoja, pretpostavljam da je poželjno i prihranjivati ga cijelo to vrijeme?! S tim da ga ne bih prihranjivala neko vrijeme (mjesec/dva) da se dobro ukorjeni... Možda mu stavim samo malo sredstva za razvijanje korjenja, ali ni to prvih mjesec dana.

Smile
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 19:47
Brrrrr.......svi adeniumi "s ove strane" prozora. Malo sam gledala prognoze na netu, nije baš dobro, dosta hladno, naročito noću.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
dado.slavnija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 13:40
Evo ovaj momak je otišao u Varaždin :) 

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
dado.slavnija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 13:40
Pinus, hvala ti! Doveo si svoje hibije do savršenstva! Wolf, Bebolina, odlični!

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 11:16
Dnevnik mojih Adeniuma LOL ( čitaj jednina, ostalo je sve daleka budućnost Big smile)

Prvo sjeme (30.08.) - još stoji, jedan pokazuje nekakve znakove života Tongue

Drugo sjeme (19.09.) - posijano jučer... Posijala sam samo 5 komada od njih 30... Ostatak čeka proljeće.

Kupljeni 2 mjeseca stari bebolinac i dalje ok... Dva su mu listića ispala, ali i dalje izgleda zdravo.

Najavili par dana sunca, pa se sad sunča kao veliki Big smile

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 19:46
Cupsica, samo ti nas izvjestavaj :) to sto su otpali listici je normalo jer kad se presaduju biljkama je to stres. Moji se neki u caudexu smezuraju i treba im vremena da dodu k sebi.
Pitanje za strucnjake... Razlika izmedu obesuma i arabicuma opcenito? Da li se arabicum sam vec kao manji pocne onako jace granati, kakva su vam iskustva?
primjetila sam da malci dosta sporije napreduju od obesuma. U isto vrijeme sijani, obesumi vec po 6-8 listica, arabicumi jedva drugi par pustaju.
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 20:44
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Cupsica, samo ti nas izvjestavaj :) to sto su otpali listici je normalo jer kad se presaduju biljkama je to stres. Moji se neki u caudexu smezuraju i treba im vremena da dodu k sebi.

Smile
Otpali su mu donji listići, gornji su ostali, čak je i jedan mali novi izašao Smile

Caudex sam mu izmjerila i baš me zanima koliki će biti nakon jeseni i zime provedene u stakleniku pod sijalicom i uz prihranu Big smile
Planiram 12 sati dnevno imati upaljenu sijalicu... Od 8h do 20h...
Jedva čekam proljeće da vidim kakve će mi biljkice biti nakon toga... U staklenik idu i druge beboline, kao npr. Delonix Regia koja mi je nikla iz sjemena prije par mjeseci...

A možda i koje sjeme Adeniuma odluči niknuti  Confused, pa onda i on ide pod sijalicu...

Smile
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 21:20
cupsica, držim fige!!!
zašto sam nedavno sijala pošto je najbolje na proljeće? Prsti svrbe Wink veliki spavaju po zimi dok mali ne bi trebali sudeći po iskustvu sijanih u 1 mjesecu koji su cijelo vrijeme rasli. treba izdržat zimu bez rasta a ovako...Smile
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 21:22
Lovim sunce i stalno su vani kad god mogu biti, za sad još svi rastu. Treba iskoristit još malo lijepog vremena. Velike više ne prihranjujem (iako ako se nastavi nekoliko sunčanih dana možda ipak dobiju malo) dok se malci redovito i dalje prihranjuju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2013 u 21:55
I ja svoje velike i male adeniume iznosim svako jutro na sunce. Dnevne temp. su oko 20 – 22 C tako da ih i zalijevam i prihranjujem recimo svaki drugi dan.

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 10:05
Da li da ja ovog svog malca od 2 mjeseca prihranjujem? Ili je još premali?

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 10:24
Originalno poslano od člana cupsica cupsica napisao:

zavisi od toga  gdje ćeš ga držati preko zime ? Smile

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 10:33
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

U stakleniku sa sijalicom, cijelu jesen i zimu, odnosno sve dok temperature nisu dovoljne za terasu Smile

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 11:19

Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

U stakleniku sa sijalicom, cijelu jesen i zimu, odnosno sve dok temperature nisu dovoljne za terasu Smile

U tom slučaju bi ga prihranjivao konstantno kroz cijelu zimu.  

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2013 u 14:02
Hvala Pinus, onda ću tako i napraviti... Kod svakog zaljevanja i prihranjivanje Smile
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2013 u 15:58
cupsica, dal ima naznaka nicanja kod tvojih??

Andinin spigani se lijepo grana

ovaj je mali al baca listiće ko veliki

ovo je arabicum koji se mučio al sad tjera drugi par listića, da li će se s vremenom uspravit ili će ostati u ovom položaju...

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2013 u 21:44
Marsha, ovaj zadnji.....čak i da ostane u ovakvom položaju, kroz vrijeme bi mogao postići neku "ludu" formu i biti veoma neobičan i samim time zanimljiv. Pa ne moraju svi biti lijepi da bi bili prihvatljivi, zar ne ? ( govorimo o adeniumima, al' može se odnositi i na široke narodne mase)
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 321322323324325 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.