monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Kod tebe uvjek ima za
![]() ![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Eeeeej Dmirce, pa gdje si ti ? Nešto te u zadnje vrijeme nema baš ovdje? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Draga moja Wiz samo dođi, a mogle bi mi napraviti i neku razmjenu, što kažeš ? Ti meni voćkice, ja tebi povrće? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ja u zadnje vrijeme pekmez i džem od šljiva pečem u elek. pećnici i nema straga da mi izgori . Pokrijem posudu alufolijom da mi ne prska, izbišim nekoliko rupica da izlazi para i ponekad promiješam i bude sve odlično. Imam nekoliko recepata po kojima radim .....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Milice ovo je stvarno super, nisam znala da je to jedan od lakših i čišćih načina kako ispeći pekmez ili đem...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
I ja radim u rerni.... čak ni ne pokrivam folijom, samo stavim u malo dublju posudu i ne prska... promiješam na svakih pola sata, 15 min. Bude super, i okusom i mirisom najsličnije pekmezima kuhanim u kotlovima kao nekada, daleko bolje nego kuhanje na plinskoj ili električnoj ploči. A vrijeme trajanja je isto, možda samo pola sata duže. Ipak, daleko isplativije - nema zagorenih posuda, poprskane kuhinje ni zidova, ruke ostaju neopečene, a u međuvremenu poradim nešto drugo.
To mu dođe kao 2 u 1 posao
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Dadi i ja sam probala nešto slično, nisam isto ničime prekrivala ( radila sam neki đem od cijelih polovica šljiva ) moram priznati kako prvi puta to radim još mi je dobro i ispalo, i više sam nego zadovoljna..
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
I ja planiram sutra napraviti džem od polovica šljiva s kolutima limuna i klinčićima. Fantazija od okusa!
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Eto vidiš sad si mi dala još jednu ideju, no prekasno sam uključila svoje vijuge, pa nisam stavljala ništa , samo na kraju zalila đem s malo ruma....A imam i limuna i limete...šteta, baš sam blesava,a meni su citrusi na prvom mjestu u svemu gdje god mogu ići....Ahhhh imam kasno paljenje !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pa ti ponovi gradivo!!!
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Sad je gotovo, više nemam takvih šljiva.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
To ti je lako ... Istresi skuhani pekmez ili džem u posudu pa ga ponovo kratko prokuhaj i dodaj koje dodatke želiš i ponovo s njim u teglice....Naravno čiste, kao na početku.....Ponekad sam tako radila , makar s dijelom pekmeza.....Bilo je dobro....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Milice ! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Da vam se i ja malo priključim
![]() Lani sam( u nedostatku vremena)Šljive raspolovila,posula malo šećerom i stavila u pećnicu.Par puta promiješala,na kraju dodala malo ruma,cimeta i pimenta.Bio je savršen,bez imalo muke.Ove godine namjeravam primjeniti isti postupak,ako nađem šljive po povoljnoj cijeni |
|
![]() |
|
Vijolice, ja ih čak nisam morala ni mješati, samo sam ih tako ostavila da se peku, kad se sve lijepo dosta zgusnulo, izvadila sam van iz pećnice i odmah spremala u teglice...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
To sam ja od straha da se ne zapeče
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Drage moje vrijednice, kuhate, pečete, spremate i to sve od svog voća i povrća, nikako da se sa ovom temom oglasim u svojoj temi, doma nemam vremena a na poslu nemam slike, pa tako prođe ljeto i jesen. Super vam je ovo sa pečnicom, nisam probala ja to sve na plinu u inox posudi pa mi ne zagori, ali morat ću isprobati i pečnicu. |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Smajliću ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |