Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7677787980 381>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:51
E generacijo, mi kao da smo odrasle u istome selu! Zvali smo to "gaziti sijeno", nije onda bilo baliranja... Kada se sjetim onog mirisa, a tek prašine u zraku... a krpelja? Koliko sam ih imala... i nitko se nije previše uzbuđivao oko vađenja... ali bilo je drugo vrijeme, te su krvopije bile zdrave, a ne kao danas, prenosnici svega i svačega... brrrConfused
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:50
Monstera, ista situacija sa MM smile73
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:48
Veliki pozdrav monsteri i desert rose! Super ste likovi, vidi se odmah.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:44
Rosi i ja sam najviše ovdje....nekad čamim i do gluho doba u noći..MM kaže da sam se zarasla za stolac i ne mrdam ispred kompa.....LOLLOL  On siroče nikako doći na red za komp od mene.....smile42smile96

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:42
 Ajči, da stvarno, vidiš kako su to bila neka lijepa vremena.....a tek ti bezbrižni dječji nestašluci.....Uhhhh, kad se samo sjetim tih dana kada smo kovali opake planove, nije bilo igre kakvu već nismo igrali...a lijeni i vrući ljetni dani.....Djed jedne moje prijateljice , tek što je sakupio sijeno i složio u štagalj, a mi vrašćići već smo razmišljali kako bi bilo lijepo skakati sa visoke drvene grede u štaglju na svježe mirisno sijeno....I eto nas začas, stvorila se tu cijela jedna hrpica dječurlije i već se pentramo na tu gredu, pa hooooooooop, ravno u sjeno......Još zanimljivije je bilo skočiti u udubine ili rupe u sjenu koje su vjerojatno nastale tako što sijeno nije ravnomjerno složeno...Eeeee al kratko je potrajalo to veselje, cika i vriska....došao je prijateljičin djed i da vidiš hajke na nas....smile96smile96 Počeo bi vikati i urlati na nas.....Ma jeste vi normalni, pa koji vrag vam je samo prišapnuo da smijete skakati u sijeno....AngryAngryAngry   Luđaci jedni balavi! AngryAngry Znate li vi da ćete tako uništiti sijeno, sve ćete smrviti u trinu i koji će to onda vrag jesti?  Naravno nismo ga slušali i nastavili smo dalje.....No ubrzo bi stigao s bičem koji mu je ostao još dugo kao uspomena na konje koje je nekad imao.....Bome bilo je Brišiiiiiiiii !!!!!!!!!    kuda koji mili moji......smile96smile96 bilo nas je svugdje......  Bilo je to opako bježanje i strah pred bičem.....smile156smile156

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:24
Joj, svi imamo taj problem. Stari ljudi su mi znali reći: čim si stariji, to vrijeme brže leti. I to je istina. Meni je dan prekratak. Nikada mi nije dosadno. Televiziju uopće ne gledam i ponekad ispadnem blesava jer se nešto dogodilo a ja poima nemam o tome. Laptop upalim i najviše sam ovdje, eventualno pogledam neki recept i to je to.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:19
sad kad mons spominje suhe šljive sjetila sam se.
dok smo bili djeca i bili na praznicima kod ujaka u osijeku.nekakav ujnin rođak iz šumadije donio 20-tak vreća suhih šljiva prodati u osijek,a mi djeca se zavučemo među te vreće izbušimo rupu i jedi do mile volje.bile su bolje nego nekakvi bomboni.kako je to potrajalo nekoliko tjedana dosta smo mi toga probušili i pojeli.ne sječam se što se dogodilo kad su otkrili nestašluke
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:14

Ja znam da nisi mislila ništa loše i ne smeta mi brbljati o bilo čemu.......SmileEmbarrassedHeart  No ni svi prsti na ruci nisu isti,  pa tako ni ljudi ne mogu biti i nisu isti.....No dobro idemo dalje, ostavljamo ove crnjake iza nas....Znaš da mi je žao da je to bezbrižno djetinjstvo nekako brzo završilo.......CryCry I sad imam nekakav dojam da je svaka naredna godina sve ubrzanija.... dani i mjeseci kao da naprosto lete....OuchOuch

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 21:50
Eto, to je bio jako lijep opis Mons što potvrđuje da stvarno nisam mislila ništa loše...smile78 drago mi je da smo se malo prisjetile bezbrižnog djetinjstva!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:56
Curke sad ste i mene s ovim pričama o pečenju rakije vratile u djetinjstvo.....Joooooj kako je to bilo lijepo vrijeme, ljudi su se veselili svakoj maloj sitnici....a danas da imamo ptičjeg mlijeka, svi smo neki mrzovoljni, užurbani , zamišljeni.....Sjećam se toga kao da je danas bilo, moji su pekli rakiju kod jednih susjeda...Kotao je bio u jednoj posebnoj maloj prostoriji...Nabrali bi pečenjake i usput dok bi vatra slabije gorila pekli bi ih....Muški su se veselili prvoj novoj kapljici rakije, stajali bi ili sjedili i čekali kad će " procuriti"  ....Meni se nešto drugo urezalo u lijepom sjećanju......Sjedili bi tako satima i već bi polako padala večer....znalo je biti već hladnije doba i nekako je bilo lijepo sjediti uz kotao i vatru koja pucketa, pogotovo bi mi bilo lijepo kad bi ugasili svjetlo i ostali sjediti samo uz vatru koja bi se poigravala i radila kojekakve zgodne sjenke....Bilo mi je to tako lijepo gledati, kao da gledam najljepši crtić.... Smile začas bi unutra došetali i susjedovi psi, zureći sa zanimanjem u vrata peći gdje se vatra i dalje poigravala....no ugodna toplina bi ih začas bacila u lagano dremuckanje ili bi se začas protegnuli i zaspali uz topli kotao....... Kad bi konačno šljive počele kuhati, cijelim dvorištem se širio taj neki profinjeni miris kuhanih šljiva, mada je to meni više vuklo kao da se kuha neki pekmez ili neki fini sok od šljiva....LOLLOL

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:31
Pustilka, Rosi, no, no curke !  smile60 Bez svađe, molit ću lijepo.....Ovdje nema mjesta prepucavanju i svađama !  Ima i sto drugih razloga za ići u Bosnu osim peći rakiju....A jel nekom pala na pamet, čuvena sušena bosanska šljiva, ha ? Pustilka, Pustilka, mene čudi da to nisi spomenula, a Bosna je nadaleko i naširoko poznata po tome....Kad sam kod toga, moram reći da sam jela svakakve sušene šljive, uglavnom iz naših supermarketa, iz uvoza....Moram reći da sam doživjela veliko razočaranje.....To nije bio ni okus ni miris onih poznatih sušenih šljiva koje bi mi djed donosio iz Bosne dok sam još bila djevojčica....OuchOuch

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:20
ajama, i mene je ova moja "ideja" vratila u djetinjstvo. Mi smo klinci bili dugo budni jer je "proizvodnja" trajala do duboko u noć. Nije onda bilo puno kotlova, posuđivalo se i čekalo na red pa se moralo "ispeći" čim prije. Baš sam neki dan gledala kako su ti bakreni kotlovi skupi i danas. Kako god, lijepo je vratiti se natrag u djetinjstvo, to su neke moje uspomene koje moje dijete nije niti neće iskusiti... druga su vremena...
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:02
a fini pekmez od šljiva.idemo u bosnu peći pekmez a ne đem .mogu se pečenjaci peći i uz pekmez
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:43

Odmah povlačim! Ah, nema veze što neće biti ništa od šljivovice, ionako mi je draža viljamovka! smile164

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:39
Ma sali se bona,nisam nista ostro rekla,kod mene i mosn je sve na salu nema ljutnje.SmileWink
I povuci tu rijec obecajem ima da se jos salimo zato i jest brbljaonica Big smile
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:36
Oprosti Pustolovka, nemoj se ljutiti, neću se više nikada pokušavati šaliti s tobom! Obećajem!smile75
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:25
Ne pijem alkohol i tu ne popustam nikom.sazovi ti njih rose kod sebe pa skupasmile135
i ne kuham od tonu sljiva đem,nego tako kazem tona za vecu kolicinu.Tongue
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 17:27
Bože sačuvaj Monsić! Pa ti si nam broj 1! Samo daj, nagovori Pustolovku, tebi će prvoj popustiti...smile156
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 17:19

Curkeeee, mene ste zaboravile ? 
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:26
Eh sada, pa nećeš valjda od tone šljiva raditi pekmez? Ajama i ja stižemo.... jel ide još netko?!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7677787980 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,516 sekundi.