Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - enrikove none povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

enrikove none povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 27>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 10:55
Originalno poslano od člana Smail Smail napisao:

Originalno poslano od člana jadranka4 jadranka4 napisao:

Draga Nona, dugo nisam bila u tvom vrtu, ali sam se sada nauživala! Kao u raju! A rajčice su mi glavna ljubav. Moja najveća je bila 650g, ali s tobom se ne mogu mjeriti. Važno je da mi uživamo u našem vrtu i plodovima koje uberemo.
Primjetila sam da tvoje volovsko srce nisko stvara prvu cvjetnu granu. Kod mene skoro na metar visine pa sve listove do grane otkinem. Tako mi rajčice izgledaju kao na štulama ha,ha. Možda nešto krivo radim?!

Jadranka, evo odgovaram umjesto ENone, nadam se da se neće ljutiti, to što ti volovsko srce ide u visinu, bilo bi dobro dok je još manji odrezati mu vrh tako bi se širio i nebi išao u visinu, ja svoj paradajz skoro svaki tako napravim još prije cvjetanja pa ne bude previsok.

naravno da se ne ljutim draga moja , dobro je da iznesemo svaka svoje mišljenje i učimo se , ja vrhove kidam tek kad su oko 2 m visoki, do tada kidam zaperke i kad sadim polegnem ako je rasada visoka mislim da je to prije razlog smile79
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 13:03
evo slikovno da pokažem razliku , ovo je volovsko srce crvene boje, nije krupno jer već berem 3 i 4 etažu, roza već prolazi rani su mi

a ovaj zovemo jabučar jer oblikom podsjeća na jabuku

ovdje se vidi razlika

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 13:10
upravo kuham pekmez od šljiva na slici , mi ih zove torgulje , bijele su , sočne i malo kiselkaste , nekidan sam skuhala gusti za buhtle, salenjake i taške , jučer malo rjeđi za palačinke, a danas ću još vidjet kakav ću

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 14:44
Jaooooo, volovsko srce, a ja prošla samo ispred kuće Wink.
Naravno, žurila i tamo i nazad. 
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
petit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje petit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 20:57
  Heart si !    Baš ti hvala na slikicama, sad mi je jasnije. E, kad bi moj bio makar sličan ovima -moj je gotovo svaki s crnom mrljom odozdo. A sutra ću im podrezati vrhove da ne rastu više u vis.  Imaš li na kojoj slikici možda šljivara?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 22:44
ima i kod mene i natrulih i čini mi se da ih voluharice jedu ili nešto drugo budu izgriženi, onda ima ih sa opekotinama od sunca sa jedne strane, sve takve berem i pojedu kokoši, a budući ih imam puno preko 200 stabljika imam i za skuhat, za prodat a najviše podjelim rodbini i prijateljima, mm svaki dan nosi na posao par velikih pa na pauzi podijeli kolegama, uglavnom ih ima za sve, danas je skoro cijeli dan padala kiša jedva sam uspjela ubrati ove da ti poslikam ali sutra ću ubrati od svake vrste koju imam pa ću slikati i pokazati ,mogu ti poslati sjemena od onih koji ti se dopadnu
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 23:01
Lijepo si poslikala jabučare i volovsko srce. Moram i ja malo poslikati sve moje vrste i pokazati vam ih. Sjemena sam već dosta skupila pa će biti za razmjenu i poklanjanje. Sve ovogodišnje sadnice su iz sjemena koje sam dobila, osim San Maranzana, kojeg sam kupila u Italiji. Obzirom da sam ja sjeme dobila želim dio podjeliti sa dragim ljudima sa ovog Foruma...WinkWinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:12
draga jagoda ja sam danas još sjemena izvadila vidim da ima zainteresiranih pa nek se nađe, pisala sam da roza volovsko srce imam dvije vrste plosnatije i okruglastije pa evo kako to izgleda

ubrala sam sitnije vrste pa da vam pokažem s čim raspolažem

ovaj od naše Wiz sitniji čokoladni nam se jako dopada okusom

dok isti takav krupni, kojeg imam dosta ove godine nam nije tako fin i dosta trune, odnosno brzo omekani , njega si neću ostaviti sjeme

ovaj yelow nije loš , ostavljam ga radi boje

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:24
ovaj dugački krupni obožava mss koji živi u Italiji

ovo je isti takav samo sitniji

ovo je nekakav tigrasti, nije mi baš slika uspjela

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:33
Baš ti je krasan paradajz......  Onaj kao šljiva je poseban...... i onaj velika šljiva.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:35
je milice mss je jeo samo njega dok je bio tu
šerija imam nekoliko veličina
ovaj je najkrupniji

ovaj je malo sitniji

ovo je nekakav kruškoliki

dali je ovo šljivar ili san marzano nemam pojma, meni nisu bitna imena , ostavljam sjeme onog koji nam se dopada po okusu i koji je otporan, a čini mi se i da su se dosta iskrižali

ili je ovo san marzano, jako su slični a opet različiti

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:47
ili ovaj

uglavnom sam posijala vrečicu san marzana na roviće
ovaj je okruglast i dosta krupan možda marmade jer sam i njega sijala

pa ovakav

pa ovaj dosta krupan i izduženo okruglast

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:56
imam ove godine dosta ovakve paprike, dali je to takva vrsta ili su se iskrižale isto neznam, kupila sam rasadu

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:57
mrkva mi je jako dobra ove godine, ali zato peršina nemam osim lisnatog

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 17:50
kelj

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 17:52
kiwano

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 17:54
patliđani

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 21:36
Lijepo je vidjeti ovakve plodove ubrane iz svoga vrta......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:02
Super su paradajzići, lijepo je vidjeti razne vrste ovako na okupu, odmah dobijem volju da i ja proširim svoju malu zbirku...
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 22:48
Kakva lijepa zbirka paradajzeka! Praznik za okice! Slabo mi ide stavljanje slika, a rado bih pokazala plodove svoga truda. Puno su skromniji, ali nije važno.smile79
Hvala svima na odgovoru. Rasada je bila visoka mislim ne previše i sadila sam do prvih listova. Da li vi polegnete i dio s listovima kod sadnje?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.