Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 301302303304305 381>
Korisnik
Poruka
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 22:59
Laku noć curke... Sutra treba rano ustati, valjda neće biti kiše (toliko željene a sada tako dosadne)... smile49
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 23:15
Da Pustilka morala sam gasiti komp, kod nas bilo grmljavine i umalo nije bilo poplave, koma, ludo vrijeme ! UnhappyConfusedOuch

Rosi   

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 13:18
Mons, hvala ti puno na maci! smile86 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 13:21

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 15:08
Curke u muci sam moram preraditi sljiva tonu,hajde pomozite mii Big smile
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 15:33
Samo ti njih lijepo ubaci u veliku bačvu, pa kada one lijepo prirodno provriju i gljivice naprave svoje, stižem ja (ako treba i kotao ću dovući) i skupiti ekipu iz HR  pa ćemo peći rakijicu i lijepo se zabaviti... smile96
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 15:54
peći ćemo i pečenjake.(mladi kukuruz).obožavam to,a nisam jela godinama
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:20
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Samo ti njih lijepo ubaci u veliku bačvu, pa kada one lijepo prirodno provriju i gljivice naprave svoje, stižem ja (ako treba i kotao ću dovući) i skupiti ekipu iz HR  pa ćemo peći rakijicu i lijepo se zabaviti... smile96

hahaha,joook Big smileLOL
Sta ce mi djeca zimus jesti valja pekmezijadu veliku napraviti.Tongue

Seneka
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 16:26
Eh sada, pa nećeš valjda od tone šljiva raditi pekmez? Ajama i ja stižemo.... jel ide još netko?!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 17:19

Curkeeee, mene ste zaboravile ? 
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 17:27
Bože sačuvaj Monsić! Pa ti si nam broj 1! Samo daj, nagovori Pustolovku, tebi će prvoj popustiti...smile156
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:25
Ne pijem alkohol i tu ne popustam nikom.sazovi ti njih rose kod sebe pa skupasmile135
i ne kuham od tonu sljiva đem,nego tako kazem tona za vecu kolicinu.Tongue

Seneka
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:36
Oprosti Pustolovka, nemoj se ljutiti, neću se više nikada pokušavati šaliti s tobom! Obećajem!smile75
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:39
Ma sali se bona,nisam nista ostro rekla,kod mene i mosn je sve na salu nema ljutnje.SmileWink
I povuci tu rijec obecajem ima da se jos salimo zato i jest brbljaonica Big smile

Seneka
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 18:43

Odmah povlačim! Ah, nema veze što neće biti ništa od šljivovice, ionako mi je draža viljamovka! smile164

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:02
a fini pekmez od šljiva.idemo u bosnu peći pekmez a ne đem .mogu se pečenjaci peći i uz pekmez
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:20
ajama, i mene je ova moja "ideja" vratila u djetinjstvo. Mi smo klinci bili dugo budni jer je "proizvodnja" trajala do duboko u noć. Nije onda bilo puno kotlova, posuđivalo se i čekalo na red pa se moralo "ispeći" čim prije. Baš sam neki dan gledala kako su ti bakreni kotlovi skupi i danas. Kako god, lijepo je vratiti se natrag u djetinjstvo, to su neke moje uspomene koje moje dijete nije niti neće iskusiti... druga su vremena...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:31
Pustilka, Rosi, no, no curke !  smile60 Bez svađe, molit ću lijepo.....Ovdje nema mjesta prepucavanju i svađama !  Ima i sto drugih razloga za ići u Bosnu osim peći rakiju....A jel nekom pala na pamet, čuvena sušena bosanska šljiva, ha ? Pustilka, Pustilka, mene čudi da to nisi spomenula, a Bosna je nadaleko i naširoko poznata po tome....Kad sam kod toga, moram reći da sam jela svakakve sušene šljive, uglavnom iz naših supermarketa, iz uvoza....Moram reći da sam doživjela veliko razočaranje.....To nije bio ni okus ni miris onih poznatih sušenih šljiva koje bi mi djed donosio iz Bosne dok sam još bila djevojčica....OuchOuch

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 20:56
Curke sad ste i mene s ovim pričama o pečenju rakije vratile u djetinjstvo.....Joooooj kako je to bilo lijepo vrijeme, ljudi su se veselili svakoj maloj sitnici....a danas da imamo ptičjeg mlijeka, svi smo neki mrzovoljni, užurbani , zamišljeni.....Sjećam se toga kao da je danas bilo, moji su pekli rakiju kod jednih susjeda...Kotao je bio u jednoj posebnoj maloj prostoriji...Nabrali bi pečenjake i usput dok bi vatra slabije gorila pekli bi ih....Muški su se veselili prvoj novoj kapljici rakije, stajali bi ili sjedili i čekali kad će " procuriti"  ....Meni se nešto drugo urezalo u lijepom sjećanju......Sjedili bi tako satima i već bi polako padala večer....znalo je biti već hladnije doba i nekako je bilo lijepo sjediti uz kotao i vatru koja pucketa, pogotovo bi mi bilo lijepo kad bi ugasili svjetlo i ostali sjediti samo uz vatru koja bi se poigravala i radila kojekakve zgodne sjenke....Bilo mi je to tako lijepo gledati, kao da gledam najljepši crtić.... Smile začas bi unutra došetali i susjedovi psi, zureći sa zanimanjem u vrata peći gdje se vatra i dalje poigravala....no ugodna toplina bi ih začas bacila u lagano dremuckanje ili bi se začas protegnuli i zaspali uz topli kotao....... Kad bi konačno šljive počele kuhati, cijelim dvorištem se širio taj neki profinjeni miris kuhanih šljiva, mada je to meni više vuklo kao da se kuha neki pekmez ili neki fini sok od šljiva....LOLLOL

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 21:50
Eto, to je bio jako lijep opis Mons što potvrđuje da stvarno nisam mislila ništa loše...smile78 drago mi je da smo se malo prisjetile bezbrižnog djetinjstva!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 301302303304305 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,016 sekundi.