Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 299300301302303 381> |
Korisnik | |
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Onda ti ja pošaljem i našu.... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ja ih zamrznem u škrinji za knedličke..... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Evo danas kupila neku foliju,, ma nije folija, nego nesto s cime se pokrije zimska salata i to...
Nemam iskustva s tim pokrivacima... Ja sam to zamislila tako da od drveta napravim okvir nesto kao plastenik i taj prekrivac preko...dal je to ok? Kak taj prekrivac podnosi snijeg... |
|
![]() |
|
![]() Buckić nije li ti onda lakše napraviti leju ili tunel, kako hoćeš.. Po meni to je jednostavnije, manje posla, a i praktičnije je, naravno ako imaš negdje u blizini dobrih vrbovih savitljivih šiba ili još bolje ako imaš gdje kupiti plastične cijevi.... ![]() A s toga je najlakše i skinuti, omesti snijeg dok zatrpa...... |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Pa tunel cu napraviti od drveta i sad ne znam da gore stavim najlon ili to sto sam kupila bijeli pokrov?
Kako to podnosi zimu, nece se raspasti? |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
taj bijeli pokrov je geotekstil vjerojatno, to ti nebu zdrzalo snijeg, a i propusta zrak i nesto vlage. bolji ti je najlon!
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Bit će da sam ja nešto krivo napisala za najlon.....Ili me je netko krivo shvatio.....Buckić, tamo par postova prije sam rekla da ti ne bi preporučila najlon, da, nikako ga ne bi preporučila, ali što se tiče samog prekrivanja malih biljaka, na to sam mislila....Jer sam znala vidjeti da neki ljudi pri zemlji, izravno biljke pokriju s najlonom, jednostavno nabace najlon na njih...Ovo što ti je Wolfsbane rekla sasvim je Ok, ali ja bi također, ako ti biljke dobro niknu i porastu do zime, ipak bih na njih još nabacila tu tkaninu, a gore na tunel ti dođe najlon i to je to......Ne znam kako je kod tebe, po kojoj cijeni ta tkanina, kod nas nije skupa.....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kupila sam ja tu tkaninu 28kn...
I znam da to ide izravno na biljke, a znaci gore na tunel da stavim najlon, e pa to me zanimalo :-) |
|
![]() |
|
Ma da, a ja guska nisam ti odmah rekla, nego tu kompliciram stvari !
|
![]() |
|
![]() |
|
Ma nismo se odmah skuzile :-) Nema veze, bitno da sam na kraju ipak shvatila:-)
Moj plastenik upravo gotov, unutra posijana salata i luk kozjak-ljutika:-) Sutra kupiti najlon i to je to:-) Stavim slike kad dodem do kompa :-) |
|
![]() |
|
Jeeeeeeee !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
A sta sve sadis??
Ja sam samo salatu i luk ![]() |
|
![]() |
|
Salatu i neke trajnice cvijeća, ukrasne grmove i drveće, voćke, uglavnom sve što se sad može sijati...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Cure danas bi trebala raditi po prvi put u zivotu ajvar, moze neki provjeren dobar recept ako znate?
|
|
![]() |
|
Buckić, ne znam kako ga drugi rade, jer ga ima već u nekoliko varijanti, tako da , svatko vjerojatno radi po svom ukusu....Evo mogu ti reći kako ga ja radim, ove godine ga nisam radila, jer nemam dovoljno paprika, ali tko zna, još stignem....Pa evo kako to bude kod mene, iako to kod mene ne ide baš na neku točnu mjeru, svega uzmem otprilike onoliko koliko čega imam, ovisi želim li napraviti puno ili malo ajvara. Svi znamo da za dobar ajvar trebaju i dobre crvene rog paprike koje naravno treba prethodno ispeći i dok se malo ohlade i opuste skinuti im kožicu i očistiti od peteljki ....Ja također za ajvar nekad koristim i nešto paradajza, ali na puno manju količinu od paprika, tek toliko da ga ima....Njih također ispečem u pećnici, skinem im kožicu i očistim od koštica ( iako nije nužno, ali ljepše izgleda bez njih ) Sad kad je sve gotovo, dobro izmiksam štapnim mikserom, dodam nekoliko češnjeva češnjaka, ulje, sol i ako ima dovoljno kiseline od paradajza ne dodajem ocat, ako se ne stavljaju paradajzi, onda svakako treba dodati nešto octa.... I to je to.... sad slijedi ono što je meni najgore..... dugooooo kuhanje, sve dotad dok masa ne počne bućkati i dok za drvenom kuhačom kako se povuče po dnu tave ne ostane čisti trag....eeeee tad je ajvar gotov...staklenke prethodno pripremim, zagrijem i još vruću masu stavljam unutra, na svaki poklopac razlijem malo rakije i zatvaram, teglice umotam u dekicu i ostavim do sutradan da se ohladi......Tek tada spremam u smočnicu na police s ostalom zimnicom... ..
![]() P. S. Ako netko voli blago ili jako ljuto, slobodno pri kuhanju ubaci par ljutih papričica ili ih jednostavno izmiksa skupa s masom koju će tek kuhati... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() ojla, Marisol...ups monsterić dobro si ovo napisala..trud je kao i recept za 5..
![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
A sad da čujemo i druge kako se kod njih radi ajvar ! Ajmo povrtlarci moji, brzo, brzo....Receptići na sunce ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Wiz, ma ti si jedno veliko
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ja cu pisati kad pocne moja sezona spravljanja ajvara,do tad cu skrtariti sa receptima
![]() ![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 299300301302303 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |