Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 299300301302303 381>
Korisnik
Poruka
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 17:05
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Smile

smile213Big smileClapLOL
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 19:07
Originalno poslano od člana lela.h lela.h napisao:

Svi se zalite na kisu, a ja presretna sto je nocas pocela padati.... i jos pomalo pada! bar macke nece na mokro!

Onda ti ja pošaljem i našu....smile96 Nama je već previše kiše....

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 19:09
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

e zenske, kako cuvate sljive za zimu? ja sam radila pekmez sa cimetom i vanilijom, al to mi je manje vise domet :) 
imamo ove godine sljiva cudo jedno, tak da cu uspijet cak i maznut nekaj ovim mojim ludjacima koji ih samo trpaju u rakiju!

Ja ih zamrznem u škrinji za knedličke.....smile96smile96  

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 19:34
Evo danas kupila neku foliju,, ma nije folija, nego nesto s cime se pokrije zimska salata i to...
Nemam iskustva s tim pokrivacima...
Ja sam to zamislila tako da od drveta napravim okvir nesto kao plastenik i taj prekrivac preko...dal je to ok?
Kak taj prekrivac podnosi snijeg...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 22:18

Buckić nije li ti onda lakše napraviti leju ili tunel, kako hoćeš.. Po meni to je jednostavnije, manje posla, a i praktičnije je, naravno ako imaš negdje u blizini dobrih vrbovih savitljivih šiba ili još bolje ako imaš gdje kupiti plastične cijevi....Smile

A s toga je najlakše i skinuti, omesti snijeg dok zatrpa......

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 09:28
Pa tunel cu napraviti od drveta i sad ne znam da gore stavim najlon ili to sto sam kupila bijeli pokrov?
Kako to podnosi zimu, nece se raspasti?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 09:46
taj bijeli pokrov je geotekstil vjerojatno, to ti nebu zdrzalo snijeg, a i propusta zrak i nesto vlage. bolji ti je najlon!
velika gorica
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 10:14
Bit će da sam ja nešto krivo napisala za najlon.....Ili me je netko krivo shvatio.....Buckić, tamo par postova prije sam rekla da ti ne bi preporučila najlon, da, nikako ga ne bi preporučila, ali što se tiče samog prekrivanja malih biljaka, na to sam mislila....Jer sam znala vidjeti da neki ljudi pri zemlji, izravno biljke pokriju s najlonom, jednostavno nabace najlon na njih...Ovo što ti je Wolfsbane rekla sasvim je Ok, ali ja bi također, ako ti biljke dobro niknu i porastu do zime, ipak bih na njih još nabacila tu tkaninu, a gore na tunel ti dođe najlon i to je to......Ne znam kako je kod tebe, po kojoj cijeni ta tkanina, kod nas nije skupa.....Smile

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 11:24
Kupila sam ja tu tkaninu 28kn...
I znam da to ide izravno na biljke, a znaci gore na tunel da stavim najlon, e pa to me zanimalo :-)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 12:11
Ma da, a ja guska nisam ti odmah rekla, nego tu kompliciram stvari ! LOLLOLsmile42smile148
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 16:43
Ma nismo se odmah skuzile :-) Nema veze, bitno da sam na kraju ipak shvatila:-)
Moj plastenik upravo gotov, unutra posijana salata i luk kozjak-ljutika:-)
Sutra kupiti najlon i to je to:-)
Stavim slike kad dodem do kompa :-)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 17:36
Jeeeeeeee ! smile188  Onda si bila vrednija nego ja....Ja još imam nešto posijati, nisam posijala sve što sam planirala.......pa gibam sad odmah !  
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 18:39
A sta sve sadis??
Ja sam samo salatu i lukSmile
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 22:39
 Salatu  i neke trajnice cvijeća, ukrasne grmove i drveće, voćke,  uglavnom sve što se sad može sijati...Smile  Toliko sam luda za takvim stvarima da sam opet nakupila toga,  ima preko nekoliko teglica....LOLLOLLOLsmile42smile148

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:19
Cure danas bi trebala raditi po prvi put u zivotu ajvar, moze neki provjeren dobar recept ako znate?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:46
Buckić, ne znam kako ga drugi rade, jer ga ima već u nekoliko varijanti, tako da , svatko vjerojatno radi po svom ukusu....Evo mogu ti reći kako ga ja radim, ove godine ga nisam radila, jer nemam dovoljno paprika, ali tko zna, još stignem....Pa evo kako to bude kod mene, iako to kod mene ne ide baš na neku točnu mjeru, svega uzmem otprilike onoliko koliko čega imam, ovisi želim li napraviti puno ili malo ajvara.   Svi znamo da za dobar ajvar trebaju i dobre crvene rog paprike koje naravno treba prethodno ispeći i dok se malo ohlade i opuste skinuti im kožicu i očistiti od peteljki ....Ja također za ajvar nekad koristim i nešto paradajza, ali na puno manju količinu od paprika, tek toliko da ga ima....Njih također ispečem u pećnici, skinem im kožicu i očistim od koštica ( iako nije nužno, ali ljepše izgleda bez njih ) Sad kad je sve gotovo, dobro izmiksam štapnim mikserom, dodam nekoliko češnjeva češnjaka, ulje, sol i ako ima dovoljno kiseline od paradajza ne dodajem ocat, ako se ne stavljaju paradajzi, onda svakako treba dodati nešto octa.... I to je to.... sad slijedi  ono što je meni najgore..... dugooooo kuhanje, sve dotad dok masa ne počne bućkati i dok za drvenom kuhačom kako se povuče po dnu tave ne ostane čisti trag....eeeee tad je ajvar gotov...staklenke prethodno pripremim, zagrijem i još vruću masu stavljam unutra, na svaki poklopac razlijem malo rakije i zatvaram, teglice umotam u dekicu i ostavim do sutradan da se ohladi......Tek tada spremam u smočnicu na police s ostalom zimnicom... .. Smile  Nadam se da sam bar malo pomogla, iako još moram spomenuti,  znam da su patliđani također nekima neizostavni dodatak ajvaru.....Probala sam i takvu vrstu ajvara i moram reći da mi patliđani baš nisu nešto sjeli, pa ga stoga ajvar radim bez patliđana ......

P. S. Ako netko voli blago ili jako ljuto, slobodno pri kuhanju ubaci par ljutih papričica ili ih jednostavno izmiksa skupa s masom koju će tek kuhati...SmileSmile

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:57

Cute Cat 9

ojla, Marisol...ups monsterić dobro si ovo napisala..trud je kao i recept za 5..Big smile
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:59

A sad da čujemo i druge kako se kod njih radi ajvar !  Ajmo povrtlarci moji, brzo, brzo....Receptići na sunce ! Thumbs UpThumbs UpHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:00
      Wiz, ma ti si jedno veliko    da znaš da jesi ! Embarrassedsmile79smile86

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:05
Ja cu pisati kad pocne moja sezona spravljanja ajvara,do tad cu skrtariti sa receptima TongueBig smile
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 299300301302303 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.