Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8182838485 381>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2013 u 20:16
Eh cure moje...
Ja kao sto sam rekla imam vrt u dvoristu, ali nije ogradeno, niti 20m od kuce...dvoriste mi je ogromno...preko 2000m2...
I danas ja kazem, 10ak metara od kuce idem vidjeti buce, i buce fale...tj. hokaide, i muskatna tikva....
Eh kad ga uhvatim tko je progutat ce je cijelu...
Za proljece se moram pripremiti jer na cijelu parcelu cu saditi cesnjak, ma za glavicu cesnjaka sam spremna nekoga....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 23:05

LOLLOLLOL

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 17:40

http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/sve-za-klikove-i-slavu-mladic-bez-pardona-pojeo-cijeli-kaktus-329034    AAaaaaa svašta, budaleeeee !  Dala bi mu ja smile42 po glavi ! smile206 Jadan kaktus....CryCryCry

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:52

Milice , moram priznati i ovo ti je super ideja! ClapClapThumbs Up

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:52
Ooooo Ajči moja, znam ja i za to doba kad nije bilo plastike..... Pa moji su sadili nekoliko leja duhana, a tada su se lukovi radili iz onih savitljivih vrbovih šiba....ili u svakom slučaju ako je netko imao onu vrstu žute vrbe od koje se pletu košare i korpe, tima je bilo lakše nego onima koji su morali ići nekamo u kakav poljski jarak ili čak u šumu po šibe....Ili kako bi kod nas ljudi rekli tim šibama " lucnjevi, lucanj "... ( luk )  Smile

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:35
Ja sam kupila  pocinčanu žicu, malo deblju  i preko toga "paučinu" i dobro je poslužilo za salatu. Ta žica je isto čini mi se dobra i imam ju već nekoliko godina. To se moglo kupiti na metre, izmjeri koliko želiš metara a onda smota i sve izvaže a nije baš teško i onda nije ni skupo. Lako se reže na koju želiš dužinu i saviješ po potrebi koliki želiš tunel.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:34
o pa ti si se osuvremenila...nikad mi te cijevi nebi pale na pamet.praktično.
ja sam govorila o dobu od prije dost godina.tada nije bilo plastike za svakakve stvari.
no dobri su ti tuneli,ali još bolje tko si može priuštiti plastenik
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:22
Curke, ako će kome pomoći, ovi " lukovi" koje je Ajči navela..ma vjerojatno znate svi "lukovi" ili kako kod nas neki kažu tuneli ili leje, svejedno je kako im rekli, bitno je da svi znaju o čemu je riječ....Dok nisam imala plastenik i mi smo to pravili....Ali jednostavnije i praktičnije, uzeli smo  one plastične uže bijele cijevi ( ravne, ne one naregane )  koje se koriste za struju, mislim da ih ima i svim malo većim trgovačkim centrima, trebalo bi ih biti...Idealne su, mogu potrajati i nekoliko godina, a da se baš i poneka mora zamjeniti, nisu skupe....

Evo ih, nešto slično ovome, samo ih ima i ravnih, gotovih, izrezanih......Uglavnom savitljive su, daju se rezati  pa ih lako možete saviti ili odrezati po svojoj želji, ovisno, želite li šire a niže lukove ili uže a više lukove....

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:09
moram se vratiti na salatu pod najlonom.nekad sam ju i ja stavljala pod najlon,ali za to trebaju lukovi od pruća ili nečeg drugog.ja sam imala lukove od građevinske žice.neznam koji je broj bio.bila je to ona u kolutovima,a ne kao ova današnja ufrkana.bilo je to odlično,ali moji ''veliki''majstori su to potrošili kad im je trebalo.sada stavljam samo taj agrotekstil i dobro je.bar je jednostavnije.

sjeme sam pokupila od salate (hrastov list i nekakva crvena kovrčava),kopar,rajčice,visoki grašak,blitva.
čekam još visoke mahune i pepeljugu.
ostalo kupujem.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 15:32
Moji posiju zimsku salatu i luk i ponekad se smiluju i daju mi:)
Mons ja htjela od svasta nesto skupiti sjeme i gle od prejakih vrucina spinat pregorio prije neg se i usjemenio,kad rekoh cekat cu blitvu cekala,i ne docekala,sve posmedjilo citava stabljika!! uzimam od salate,paradajza,paprika cvijeca nekog,zacina,mahuna,mislim ostaviti jod od mrkve,persuna pastrnjaka,cvekle ako sta bude.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 15:19
Zasto ne najlon?
Joj, ja bas nemam sta skupljati, skupljam sjeme mahuna, salata, drugo bas se nije pokazalo uspjesno...
Mene raduje u proljece odlazak u poljoapoteku, to mi je najdrazi shoping i jedva cekam :-)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 14:55
Iiiiii ? Recite mi pčelice vrijedne, skupljate li marljivo sjemenke svog povrća ili ćete po isto u najbližu poljoapoteku ? SmileTongueQuestion

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 14:39
Najlon ti nikako ne bih preporučila...smile209

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 14:30
Ha,ha,ha Buckić....Moram se nasmijati.....nemoj se ljutiti Molim te!   Sad i ja ispadam tukasta, guskasta, kako hoćeš...smile96smile96  Ali iako imam plastenik, preko zime nemam salate jer ju u jesen posadim unutra i tako ostane sve do ranog proljeća..tek tada razvije prave glave za jesti...Ali smijem se mojoj " guskastosti" ......  Jer si me sad ti navela na to da razmišljam o prekrivanju salate onom agrotkaninom, to je najbolje riješenje za zimsko povrće, neće smrznuti,  pa će se prije i bolje razviti pod tom "paučinom ".....Što je, je za ovo si ti zaslužna i imaš jedan veliki  od mene !

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 14:27
Hehe, jeste vrijednice, samo bi cakulale i grickale :-)
Cijela zima je pred vama za odmaranje ...;-)
Dajte cure recite dal je moguce kako u zimi imati salate i mladoga luka?
nemam plastenik al bi improvizirala nesto sa najlonom :-)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 14:08

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 13:27

Pustilka , evo kad nećeš ti, onda nudim ja....LOLLOLLOLLOL  Friške su i fine....

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 10:22

Ja bi kokiceeeeee ! smile213smile213
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 09:46
Kokice Big smile ili sebi narovimo čičoke pa grickamo korijenje LOL
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 09:43

A što si nam to spremila za grickanje Pustili? LOLLOLPitanje
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8182838485 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.