Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 292293294295296 381> |
Korisnik | |
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
....moj vrtek izgorio, pregorio, osušio, mogu samo pokazati tu tugu i jad..
![]() ![]() ![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Hvala Monsterice na provjerenom receptu, znaš da takve najviše volim!
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Moja Wiz, ne budi nam tužna! Svima nam je takav vrt... barem kod mene je.
A kod mene su i paradajzi izgorili..... ili propale biljke, ili su plodovi spaljeni na dijelu izloženom suncu... bit će bolje slijedeće godine! Bar se svesrdno nadam!!! ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ovakve pukotine u vrtu imam i ja, kao da su slike iz moga dvorišta, zapravo po travnjaku koji to više i nije.Sva trava skoro pa osušena a pukotine na sve strane.Travnjak izgleda kao mreža od pukotina.....
Spomenuli ste kuhanje paradajza. Kuham tako kao monstera ali nikada ništa ne stavljam, ni soli , ni ulje , ni paprike, ni konzervansa , samo čisti paradajz. Isto ga poslije nalijevanja u boce zatrpam u deku i tako stoji 24 sata. Nikada mi se ne kvari a obavezno stoji i 2 godine. |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Milice i ja nisam solila,al sam danas posolila sto sam kuhala i necu vise kad ti tako rece.Onj koji nisam solila kao da jesam tako ima fin ukus.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Pustolov, to je stvar navike ili ukusa. Svatko od nas radi na neki svoj način i kao je naučio od mame, bake ili sl. Ja ne kažem da je moj način najbolji ali mi tako volimo i tako radim. Moji ukućani vole dosta popiti kao sok a pokušavala sam stavljati list celera, crveni luk i papriku i takav nisu htjeli piti. Rekli su, naročito djeca, kakav je to paradajz, a kad sam rekla, kazali su da više tako ne pravim sa dodacima i onda sam odustala od toga. Opet kažem, kako tko voli.....
|
|
|
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
..ja radim kako je moja majkica radila, a tako i njezina.....u multipraktiku izmiksam rajčuce sa kožom, jer nisu rajčice ničim tretirane, začinim sa miksanom domačom paprikom, malo mix češnjakam listovi peršina i celera, malo soli i bosiljka...sve to dobro izmiješati i uliti u boce i dobro zatvoriti...koristim boce od sokova , poželjan je alu čep..i tako pune boce poredam u hladnu pečnicu i stavim na 160-170 stupnjeva..kada vidim prve mjehuriče u boci...pustim još 15 min da se kuha i ugasim i ostavim do jutra u pečnici da se hladi..ovo je božanstveno kao napitak, kao juhica, za sos i sve što poželite..nikad nebih mijenjala recept...evo još od preklani imam u smočnici, nisam ni znala da je ostalo 2 boce..odličan i sada...
|
|
|
|
![]() |
|
Wizardice, to je dobar način rada, bar ja tako mislim, na taj način je brže gotovo. To ću obavezno zapisati, nek se nađe. Hvala ti......Još samo pitanje: tu ostanu i sjemenke?
|
|
|
|
![]() |
|
.. milica7---nema na čemu i drugi puta..ak te još kaj zanima..ide na pp :)
|
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Rosi !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Curke žao mi je vaših vrtova, ali izgleda da se ni mojem ne piše baš najbolje.....začas će i kod mene biti tako.... kiše nigdje ni za lijek....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Za paradajziće, slažem se sa svima vama i kao što Milica kaže, sve je stvar ukusa ili navike....Nisu ni svi prsti na ruci isti, pa zašto bi ljudi bili isti i imali svi jednako razmišljanje, iste ideje, stavove ......
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
jutreko..imal' koga? imam za ponuditi još 2 ovakova
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mljac, mljac !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ja iako volim dajzeke an sev ancine veceras ga ne mogu poceo mi na nos izlaziti vise.
![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
![]() Ma gle nju, ko mali slatkiš ! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Oho, vidim da smo dobili nove teme...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Rosi zašto misliš da ne možeš sudjelovati? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eh, pa nemam kapitalaca... a nemam niti egzota...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tako je !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 292293294295296 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |