Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 292293294295296 381>
Korisnik
Poruka
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 19:12
 ....moj vrtek izgorio, pregorio, osušio, mogu samo pokazati tu tugu i jad..  ostalo vam neću polazati..tužno je..meni..
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 19:23
Hvala Monsterice na provjerenom receptu, znaš da takve najviše volim!  smile50 
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 19:36
Moja Wiz, ne budi nam tužna! Svima nam je takav vrt... barem kod mene je.
A kod mene su i paradajzi izgorili..... ili propale biljke, ili su plodovi spaljeni na dijelu izloženom suncu... bit će bolje slijedeće godine! Bar se svesrdno nadam!!!
pozdrav svim povrtlarcima!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:14
Ovakve pukotine u vrtu imam i ja, kao da su slike iz moga dvorišta, zapravo po travnjaku koji to više i nije.Sva trava skoro pa osušena a pukotine na sve strane.Travnjak izgleda kao mreža od pukotina.....

Spomenuli ste kuhanje paradajza. Kuham tako kao monstera ali nikada ništa ne stavljam, ni soli , ni ulje , ni paprike, ni konzervansa , samo čisti paradajz. Isto ga poslije nalijevanja u boce zatrpam u deku i tako stoji 24 sata. Nikada mi se ne kvari a obavezno stoji i 2 godine.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:23
Milice i ja nisam solila,al sam danas posolila sto sam kuhala i necu vise kad ti tako rece.Onj koji nisam solila kao da jesam tako ima fin ukus.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:33
Pustolov, to je stvar navike ili ukusa. Svatko od nas radi na neki svoj način i kao je naučio od mame, bake ili sl. Ja ne kažem da je moj način najbolji ali mi tako volimo  i tako radim. Moji ukućani vole dosta popiti kao sok a pokušavala sam stavljati list celera, crveni luk i papriku i takav nisu htjeli piti. Rekli su, naročito djeca, kakav je to paradajz, a kad sam rekla, kazali su da više tako ne pravim sa dodacima i onda sam odustala od toga. Opet kažem, kako tko voli.....
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:50
..ja radim kako je moja majkica radila, a tako i njezina.....u multipraktiku izmiksam rajčuce sa kožom, jer nisu rajčice ničim tretirane, začinim sa miksanom domačom paprikom, malo mix češnjakam listovi peršina i celera, malo soli i bosiljka...sve to dobro izmiješati i uliti u boce i dobro zatvoriti...koristim boce od sokova , poželjan je alu čep..i tako pune boce poredam u hladnu pečnicu i stavim na 160-170 stupnjeva..kada vidim prve mjehuriče u boci...pustim još 15 min da se kuha i ugasim i ostavim do jutra u pečnici da se hladi..ovo je božanstveno kao napitak, kao juhica, za sos i sve što poželite..nikad nebih mijenjala recept...evo još od preklani imam  u smočnici, nisam ni znala da je ostalo 2 boce..odličan i sada...
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:54
Wizardice, to je dobar način rada, bar ja tako mislim, na taj način je brže gotovo. To ću obavezno zapisati, nek se nađe. Hvala ti......Još samo pitanje: tu ostanu i sjemenke?
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 20:57
..   milica7---nema na čemu i drugi puta..ak te još kaj zanima..ide na pp :)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 21:02
                  Rosi ! smile79smile86

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 21:06
 Curke žao mi je vaših vrtova, ali izgleda da se ni mojem ne piše baš najbolje.....začas će i kod mene biti tako.... kiše nigdje ni za lijek....CryCry  Evo sad nešto tutnji, muči se , ali čisto sumnjam da će biti i K od kiše...

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2013 u 21:10
Za paradajziće, slažem se sa svima vama i kao što Milica kaže, sve je stvar ukusa ili navike....Nisu ni svi prsti na ruci isti, pa zašto bi ljudi bili isti i imali svi jednako razmišljanje, iste ideje, stavove ......Smile

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 00:09
jutreko..imal' koga?  imam za ponuditi još 2 ovakovaUn potager sans tomates, ça ne ressemble a rien !, affirme Nicolas Toutain, chef jardinier du château de la Bourdaisiere.malo sam pretjerala u količiniEmbarrassed
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 01:20
Mljac, mljac ! smile50Smile

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 01:23
Ja iako volim dajzeke an sev ancine veceras ga ne mogu poceo mi na nos izlaziti vise.LOLHvala Viz drugi put prihvatim :)
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 01:24

Ma gle nju, ko mali slatkiš ! smile76smile84

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 09:50
Oho, vidim da smo dobili nove teme...Thumbs Up na žalost ne mogu sudjelovati Embarrassed ali pozorno pratim! Wink
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 10:17

Rosi zašto misliš da ne možeš sudjelovati?ErmmQuestion

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 11:55
Eh, pa nemam kapitalaca... a nemam niti egzota... Confused  što naravno ne znači da jednog dana neću imati oboje...Tongue
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 23:13
Tako je   !ClapClap  Pozdravljam ovakva razmišljanja! Thumbs UpThumbs Up   Reći ću ti samo da sam i ja jednom počela tako, samo s običnim našim povrćem, a vidi sada, odvažila sam se i volim probati svašta .......Istina nema ni kod mene baš kapitalaca, no ne brine me to, ako nema sada, ne znači da neće još biti...Možda se do jeseni još pojave, ako ne,  čekam ih sljedeće sezone....SmileEmbarrassedThumbs Up

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 292293294295296 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,609 sekundi.