Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt-Narnia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt-Narnia

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 79
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 14:41
Hvala na poseti i dobrodoslici!Smile
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Malo sam pročitala i piše da se razmnožava reznicama i sjemenom. Jesi li već vidjela da formira sjeme?
Pisalo je da je i penjačica, da li se kod tebe penje? Zaista posebno zanimljiva biljka, jesi li negdje kupila sjeme ili biljku?

Da pecanjica je!Biljka sa koje sam uzela pelcer je bila visoka 2 sprata.Moja nesto nema tendenciju da se penje...mozda zato sto je u saksiji.
Ne...kao sto napisah gore naletela sam sasvim slucajno na nju u Egiptu na letovanju,pokupila pelcere i od mnogo njih uspela da ozilim jedanSmile(veoma teska za ozivljavanje)Seme ne pravi,mislim da je potrebno imati dve biljke u cvetu da bi doslo do oprasivanja...tako nesto sam citala.Ima je i sa duplim cvetovima.Naravno da bih zelela i tu varijantuWink
Moja biljka je ogromna i pelcera ima jako puno.Rado cu ih dati svima koji zele ali ne znam kako?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 16:36
smile78
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 17:09
još jedan jako lijepo uređen, odiše romantikom i egzotičnošću
biljke su ti prekrasne
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 22:52
Došetala, prošetala, i ostala bez teksta!
Prekrasan vrt, sav u igri boja i mirisa.

Drago mi je što si nam se pridružila i dobro nam došla!smile73
(nadam se da zakašnjenje ne umanjuje iskrenu dobrodošlicu)
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 23:02
Hvala Natalija!Smile
Vrelo je i biljke u mom vrtu pate.Cveta tek ponesto
http://shack.us/photo/my-s/853/zft4.jpg/ -
http://shack.us/photo/my-s/543/m68v.jpg/ -

Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 23:14
Dadinice hvala na dobrodoslici!Nema nikakvog zakasnjenjaWink-svi gosti u mom vrtu su dobrodosli-uvek!Smile
http://shack.us/photo/my-s/713/y1ar.jpg/ -

http://shack.us/photo/my-s/849/vyeg.jpg/ -

http://shack.us/photo/my-s/812ahz.jpg/ -
http://shack.us/photo/my-s/824/cda0.jpg/ -
http://shack.us/photo/my-s/39/uub.JPG/ -

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 11:24
Narnia, to što cvijeta je predivno!! Prkosi su krasni, šareni,veseli.....
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
*Bonsai* View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 89
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje *Bonsai* Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 16:11
ovo je stvarno lijep i romantican vrt  cetitam smile141
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 14:48
Dobrodošla draga nova cvjetna prijateljice, i hvala ti što nas  daruješ tako lijepim slikama !!!  Prekrasna egipčanka i meni je zarobila pogled !!  Ali ruže su ti posebno lijepe, pogotovo ramblerica !!smile99
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 14:50

Jesam li dobro istrenirala oko, jel ti ovo clerodendron ugandeze, plavi leptirići ??Embarrassed
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
marice4 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marice4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 15:06
Prekrasno nesto. Poz od Makedonija
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 03:58
Dobrodošla kraljice ruža i egzota smile57

Divna ti je ta egzotična quisqualis indica, zaista je rijetka biljka i predivna je!
Rijeka

Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 09:16
Draga Narnia moram ti priznati,da nisam mogla čekati nastavak tvoje cvijetne priče, pa sam zavirila na jedan drugi forum, prelistala tvoju temu od prve do zadnje stranice i ostala zatečena ljepotom tvog cvijetnog carstva.
Slažem se sa Mirom, jer ti jesi neokrunjena kraljica ruža i egzota!!!
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 15:45
Opet sve predivno,cvjetno, zdravo!
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
ane6 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 329
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ane6 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 18:33
preprelijep vrt!  smile227 gledala bi satima ove slike..sve me oduševilo,jednostavno neman riči, svaka čast! smile55 i dobro nam došla smile99
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2013 u 09:52
Originalno poslano od člana Narnia Narnia napisao:

Big smile
Drago mi je da vam se dopada!Biljka sa slike je moj favorit -quisqualis indica,egzoticna i retka biljka ,moja dugogodosnja tiha patnja.Ne pitajte kako je stigla do mene-mislim da je u pitanju bila cista srecaWinkJa je obozavam...cveta dugo i obilno i prelepo mirise.Jeste bas velika-mislim da je visoka i siroka vise od metra.Interesantno je to da uvece otvara potpuno bele cvetove koji tokom noci dobiju ruzicastu boju,a kasnije potamne do jarko crvene.U nekom delu dana na biljci su cvetovi u sve tri boje i to deluje jako interesantno,Miris posebna prica- lagan i osvezavajuci ,ali dovoljno prozracan da se prostre po celoj basti-cisto uzivanjesmile99Nije zahtevna-zimuje na prohladnom i apsolutno je nista ne napada.
  http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7080.jpg. -

Zbog ovoga bih ja u Egipat!!!Clap

Divna je, nigdje  je nisam mogla naći... sve pretresla..
Rijeka

Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2013 u 20:31
Mnogo me raduje kad cujem ovoliko lepih reci o mom vrtu!Od srca hvala svimasmile169
Free ovo jeste clerodendrum ugandeze.Imam ga jako dugo i mnogo mi je drag-to je jedna od prvih egzota koje sam pocela da negujem i zaista ima posebno mesto u mom srcuSmile
Miro znam da je vrlo tesko pronaci ovu biljku,veruj mi da cak ni u Egiptu ne raste svuda-ali eto...bila sam na pravom mestu-cista sreca!Wink
Daleko je Egipat(mada ga vredi posetiti zbog drugih stvari),a za quisqualis -ja sam blize!LOLNaci cemo valjda nekog da prenese par reznica Wink
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2013 u 21:28
Samo da prijavim šetnju i blaženo uživanje
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2013 u 21:35
Vidjeh veeeeeliku i kraaaaasnu pasifloru, jel ona zimuje vani?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2013 u 23:42
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Vidjeh veeeeeliku i kraaaaasnu pasifloru, jel ona zimuje vani?

Da!Raste izmedju betonskih ploca i kuce u uzanom procepu-tokom zime smrzne jer u Nisu zna da bude i do -16C,ali s proleca potera ponovo i sve nadoknadi!I ona nije jedina koju imamWinkIncarnata takodje zimuje vani vec godinama,isto se obnavlja,uredno cveta i predivno mirise.
Dadinice dobrodosla-uvek!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.