vrt u ravnici |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 30> |
Korisnik | |
Rembrant ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Milice, klaudija.moon, dadinice,pozdrav iz pretoplog Srema,spremaju se temp. navodno za ponedeljak prognoziraju i preko 40*C, evo malo slicica,ali vise kaktusa jer oni i prilice ovim sparinama
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadam se da cete uzivati gledajuci moje kaktusice (he,he) - "kaktusici"- morao sam da ih secem jesenas jer nisu mogli da stanu u sobu,to prvenstveno mislim na Euphobiu-Ingens,ili Eritreu kako gde pise,ali to nosi i dobrih strana sada imam dosta pelcera. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Rembrant, bravo!
Sve što sam do sada vidjela je za mene VRT! Tvoje slike ga predobro predstavljaju i zasluženo caruju na ovoj temi. Pokazao si vrt u koji je utkan dugogodišnji trud i kada vidim koliko biljaka imaš i kako su lijepe, zdrave i njegovane dobro znam da to nije rezultat želje da se netko divi. Tvoj vrt je rezultat velike ljubavi prema biljkama i prirodi i zato ti se divim! ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
rembrant, moj duboki naklon , ne znam kako sam tek sada otkrila ovu ljepotu,
vrt ti je božanstven, biljke prekrasne, sve složeno i uklopljeno samo tako... i ne mogu vjerovati da ovaj vrt ima tek 7 godina... isplatila se svaka kap znoja, sav trud i zalaganje, stvorili ste pravi raj za oči, za dušu... mogla bih hvaliti tebe i suprugu još dugo, ali ostaviti ću riječi i za iduća javljanja pozdrav vrijednim ljudima, sa velikim osjećajem za sklad i ljepotu, a djedinom najdražem cvjetku velika pusa |
|
![]() |
|
Rembrant ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Milice pozdrav
Slavuj-Drago mi je da si ti kao imalac prelepog vrta dala svoj komentar,neznam kako ti ,ali prvenstveno svako ima vrt da mu se sam divi, a ovo forum i ostalo to je naknadno, jer sto da i drugi nevide u ono gde mi uzivamo. Natalija,ja sam vec oko godinu dana prisutan na CIF-u, otkricu ti tajnu , spremam se da u jesen malo osvezim moj vrt sa nekim cetinarima koji su poceli da se suse jer im neodgovara valjda nasa klima,ali sada dolaze u obzir samo u obliku Pendula-(zalosna forma) jer je to meni najlepsi oblik za vrtove.7 godina i nije malo,ali po meni treba bar 15 godina da uradim ono sto sam zamislio.
|
|
![]() |
|
mimi46 ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: moslavina Status: Offline Bodovi: 386 |
imala sam sreću danas da upoznam jedan divan vrt, tako zdravo zelen i bujan. Sve pohvale...naravno da smo svi mi zaljubljenici u cvijeće to radili za svoj gušt a kad se pojavio forum (a dobro da je ) mjenjamo iskustva, dobivamo nove ideje, nove savjete. Da ne zaboravim osim što imate lijepo uređenu okućnicu ti si i majstor slike...treba znati prenijeti tu ljepotu...
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Rembrant, možda me nisi shvatio,
nisam željela komentirati slike vrta na forumu, nego želim reći, iz svojeg vlastitog iskustva, da postoje ljudi kojima je cvijeće ljubav i oni drugi kojima cvijeće služi da bi istaknuli ljepotu kuće i okućnice. dobro su mi poznati i jedni i drugi. ovim drugima je biljka stvar i sredstvo i uopće ih ne zanima, kada ugine kupe drugu. forum je mjesto gdje trebamo pokazati svoje vrtove i biljke i žao mi je što nisi češće na forumu sa svojim prelijepim slikama i vrtom koji je lijep u svako godišnje doba. pozdrav Srijemu iz Slavonije! ![]() |
|
![]() |
|
Mimi-veliki pozdrav
Slavuj,pa ja mislim da bas ima dosta slika,i da sam cesto na forumu. Evo malo letnjih slika: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opet sam uživala u tvom čarobnom cvijetno svijetu. Kažeš ima dosta slika, a meni se ćini malo, jer uživam u svakom kutku i svakoj slici
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Opet ću ponoviti da mi je tvoj vrt jedan od najljepših na forumu,onako za moju dušu
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Baš je lijepo kod tebe !
Nego da te pitam, jel ti ponekad virneš u neki od naših vrtova ? ( nisam primjetila nigdje tvoj komentar ) Joj da znaš kako ima krasnih cvjetnih gredica.........
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Dijana, Jaco , Glikice,pozdrav, drago mi je da uzivate, mislim da CIF ima najlepse vrtove uopste na forumima, Glikice normalno da gledam,i u principu meni su svi vrtovi lepi.To ti je kao lepota zena,nema ruznih zena samo lepih i manje lepih,tako i vrtova,nema ruznih,od onih gde ima nekoliko saksija do onih gde ima more cveca i saksija.Kao Slavuj koja ima kako kaze cak oko 200 perena,zamisli samo koliko sati dnevno zaliva svoj vrt dok su ove vrucine, meni je vec dosadilo zalivanje.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Rembrant, dobra ti je ova usporedba žena i vrta, jako dobra i jako istinita i ja bih još dodala da se i karakter žena može usporediti sa biljkama-skromne, nezahtjevne, napasne, daviteljice, neugledne, one koje cvjetaju samo jednom, one koje procvjetaju nakon nekoliko godina, one koje cvjetaju stalno...
Što se tiče zalijevanja, u vrtu imam preko 300 vrsta trajnica i ne gubim vrijeme na zalijevanje. imam duboki bunar i slabu pumpu, zato pustim da se tlo natapa, za to vrijeme radim nešto drugo. dobro natopljeno tlo drži vlagu i do 3 dana. svaki dan natapam drugi dio vrta |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Rembrant, nisam niti sumnjala da tvoj vrt i u ovim vručinama neće prekrasno izgledati, "kaktusići" su prekrasni, interesira me koliko su stari kad ih moraš u zimu rezati. Lonicera mi je predivna.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Slavuj,nema nista dok kisa ne natopi tlo,OK moramo zalivati ali jedva cekam jednu postenu kisu
Smail-Radi se o Euphorbiji Ingens,ona u prirodi naraste i do 6-7 mu visinu tako da relativno brzo raste,ja je imam oko 6-7 godina,ali verovatno je stara preko desetak godina.,ovo drugo sta sam skracivao i neznam naziv,ali evo pogledaj kako nicu pelceri. ![]() Inace ja sam moje sukulente zastitio od sunca,onog popodnevnog,jer bukvalno prokuvaju,kako su pod nastresnicom ispred garaze izgleda da im odgovara,hlad,smesno ali istinito ![]() ![]() Oni sto ih popodnevno sunce ne przi ostavio sam i dalje na svom mestu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Pregledala sam svih 15 stranica tvog vrta i nadam se da ih bude i puno više jer sam stvarno uživala ! Gdje držiš sukulente po zimi - vidim da ih imaš stvarno puno ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
U cvecarniku od 10kvm, a u zimu cu dosta njih staviti u podrum (isto oko 10 kvm)posto sam ga zavrsio (demit fasada) Podrum ima svoje prednosti jer se sukulenti ne zalivaju zimi, jedino u prolece nesmeju odmah na sunce.Mislim da jedino japansko drvo (Crasula) ne sme u podrum zato sto bi otpali listovi,ali sve ostalo moze, pogotovo kaktusi.Anastazija,mislim da ima dosta fotografija i da moze da se stekne utisak velicine vrta i koliko mi imamo (ja i supruga) u kuci raznih vrsta cvetnica ,sukulenata,cetinara,listopadnog drveca.Pozdrav.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Bez suvišnih riječi
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |