Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 80> |
Korisnik | |
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala Makk! Kad ti, koja si doktor za njih to kažeš.... e sad sam tek ponosna!
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Imam univerzalno tekuće gnojivo kojim prihranjujem svo cvijeće. Njoj izgleda to gnojivo izgleda posebno odgovara. Primjetila sam da i begonije jako dobro reagiraju na njega....
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Čime ju hraniš da je tako dobro razvijena i zdrava ?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Hvala Milice!
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Dadinice baš je damica, a da je prelijepa jeste
![]() Posebno mi se sviđa oblik krošnje. |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Prekrasna je tvoja "dama u žutom ", Dadinice.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Dama u žutom - moj ponos
![]() ![]() ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
a moje još ni c od cvijeta ....
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
bebi, mislim da je razlika jer su moje vecinom sijanci, a i ne skidam im one cuperke koji im rastu po stabljikama. onda ostanu nekako kompaktnije. al to je ionako stvar ukusa, i kako bolje pasu u prostor. jako je lijepo vidjeti visoku brugicu i onda ispod drugo cvijece u nekoj gredici ili uza zid npr! nazalost kod mene tu gdje jesu ne moze nista biti ispod sto nije u teglicama, jer ispod nije zemlja nego šljunak (hvala tata!), sad tek trava lagano osvaja konacno tu gadost.
neki sijanci su genetski kompaktni ocito, isto zanimljivo izgledaju ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@Wolfsbane
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Wolfsbane, jedva čekam vidjei kako će izgledati cvijet i općenito kolika će biti kad je sad tako napredna
![]() bebolina, krasno ju je vidjeti, pogotovo ovo zadnje vrijeme kad je počela dobivati i više od jednog cvijeta istodobno. zadovoljstvo je vidjeti još puno malih čahurica koje najavljuju svoj dolazak. Kako raste, tako se stvara još "y-na". Ona malecka je također lijepo počela napredovati - konačno se vidi da raste. ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
tnx bebi. one definitivno trose najvise hrane i vode od svog bilja, morati cu im sloziti automatsko navodnjavanje.
imam za pokazati nesto meni nevjerojatno, brugica ovogodisnji sijanac, stara jedva cetiri mjeseca i visoka pola metra, je napravila Y i vec izbacila pup! prosto ne mogu vjerovati, niti docekati da vidim sad kakav ce biti cvijet. ona inace ima najvece listove od svih mojih brugica,skoro da je veci list nego cijela biljka :D ![]() ![]() ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
@Wolfsbane, krasni su ti ti mutanti
![]() @moon, ova ljepotica dominira tvojim dvorištem
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
moja je odradila prvi flush cvjetova, pocistila sam joj ostatke danas, ali ne dira ju to ocito jer tjera novu hrpu pupova. ogromna je i jos se proteze, ali koliko taj mutant moze posaugati vode i gnojiva, to je cudo.
![]() tu joj je pukla velika grana za vrijeme oluje ![]() stablo pri dnu, ove zelene grane cu ostaviti, potjerala ih je nakon puknute velike grane i sad idu na stranu gdje se treba izjednaciti. ![]() iochroma, od grancice duge desetak cm zimus, do ovog cudovista :D ![]() brugored ( © bebolina :D ) napreduje ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
makk, beblina...hvala vam na savjetima, ne bih ja rezuckala dok nisam sigurna smijem li ili ne, a kao početnik s brugicom, nisam niti znala koliko vrsta ima. Sinoć sam se malo zabavila i prelistala stranice s početka teme i vidjela kako se orezuje i kako se mogu oblikovati, ali naravno, ova vrsta tek kad se bude na zimovanje spremala. Previše je stranica pa je teško pronaći onu samu osnovu da znamo kako postupati pa stoga i tolika pitanja.
Bebolina, ta slika s neta je upravo to što sam pitala, meni je takav oblik želja. Vidjela sam i na samom početku teme tako oblikovane biljke i oduševila sam se, a isto tako jednom slikom bijele brugice na balkonu, mislim da ju je frida postavila ako se ne varam, e to je nešto predivno. Moja je otvorila svoju drugu trubicu, a u pripremi je i treća, vjerojatno, a pa to je već danas. |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
To za sumpor ne znam (nikad čula), ali Brugmansie se u ovo vrijeme mogu bez problema ožiljavati. Samo vodi računa da zemlja uvijek bude vlažna, ali ne i mokra (možeš staviti najlonsku vrećicu preko). |
|
![]() |
|
Zanima me, da li će se danas posađene reznice brugmansije primiti, s obzirom na godišnje doba i vrućinu?
Da objasnim.... prevrnuo mi se danas štender sa cvijećem i žutoj brugmansiji odlomio granu. Odmah sam je zabola u zemlju, a mjesto loma na stablu ravno odrezala i zasušila sumporom. Jesam li trebala još nešta ili nešta drugačije učiniti?
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Hvala draga
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |