Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 298299300301302 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 79
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 18:16
Wolfsbane ti si me zainteresovala da nadjem ovaj forumLOL i dovedem svoje krdo!Naravno druzimo se svudaWinkSad mi je lakse kad sam cula koliko ih imas!
  -
Kod mene na sve strane adeniumi!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 18:30
Narnia,dobro došla, prekrasi su ti smile64
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 21:17
Originalno poslano od člana Narnia Narnia napisao:

. 

Bravo, bravo Narnia !!! Approve Neki puta slike kažu više nego 1000 riječi. Big smile

18. 7. 2013

slično prezimljavamo adeniume.  Razlika je u tome da adeniume  koje držim na prozorskim policama dnevne sobe zalijevam u zavisnosti od sunca,  čini mi se  češće nego ti.  Izduženu zimsku rast ako do nje dođe porežem krajem 5 mj. 

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 21:20
Dobro nam došla, Narnia! Jako me veseli što si nam se pridružila sa svojim krdom Big smile jer očito imaš puno iskustva u uzgoju adeniuma.  Kako sam trenutno u fazi ispitivanja djelotvornosti različitih supstrata, bit ću i ja zločesta i odmah pitati: Kakav supstrat ti koristiš?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 21:32
Narode, 300 stranica......
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 22:28
Pinus tvoji adeniumi su prekrasni!Pored izuzetne forme i obilno cvetanje-dobitna kombinacijaBig smileNazalost moji sejanci nisu svi podjednako cvetniDisapproveTako je to sa biljkama iz semena...Imam primerke sa izuzetnim kaudeksima ,lepe forme ali lenje da cvetaju...po par cvetica tu i tamo i kraj.Ne znam kako da ih nateram da budu cvetniji?Sto se tice adeniuma koji prezimljavaju u grejanom prostoru,naravno da ih zalivam cesce nego one u stakleniku.
Andina supstrat je mesavina klasman supstrata(1 ili 2) sa dodatkom perlita .Perlit dodajem odokativnoWink.Klasman je izuzetno prozracan i propusan tako da nije potrebno mnogo perlita.Nikada ne koristim nikakve druge dodatke u osnovnom supstratu(tipa pesak,sljunak...lomljena cigla i sl.) Kasnije dodajem prihranu po potrebi.Najradije koristim glistenjak ili stajsko,ali ne bezim ni od vestackih-adeniumi su veliki gurmani i prihrana i voda tokom letnjih meseci, uz dosta sunca su neophodni
http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7069_zpsf3c1f636.jpg. -
Lencuga koja se samo goji i ne cveta!Confused
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 23:22
Vidiš, vidiš ... Za taj klasman supstrat nisam ni znala. Hvala ti na informaciji. Adeniumi su ti prekrasni, uključujući i "lenčugu". Smile Ne bih se puno bunila da i moji imaju takav kaudeks, pa makar ne cvjetali.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 23:38
A što je to "klasman supstrat" ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 00:01
Mene zanima slijedeće: kako ćemo sad naručivati biljke i sjemenke? Lakše, jednostavnije, brže, bez nekih zaje.......cija  ( isprike na izrazu ko je osjetljiv) ? Mislim, obzirom da smo sad EU ?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 01:29
@Narnia, dobro nam došla u cvjetno društvoHug
Prekrasni su ti adeniumi, pogotovo raskošan cvijet ptummesmile71
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 01:31
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Mene zanima slijedeće: kako ćemo sad naručivati biljke i sjemenke? Lakše, jednostavnije, brže, bez nekih zaje.......cija  ( isprike na izrazu ko je osjetljiv) ? Mislim, obzirom da smo sad EU ?
Dobro pitanje!
Ja sam danas dobila pošiljku biljaka iz italije bez ikakve carinske kontrole.Wink

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 01:48

Wolfsbane ti si me zainteresovala da nadjem ovaj forumLOL 

WinkLOL

prekrasni su svi, debeli i zdravi!

G, Klasmann Deilmann je jedan od najpoznatijih proizvodjaca profesionalnih supstrata za bilje. ima ih kod nas za kupit cesto po bolje opremljenim agro ducanima. moze se nekad uzicat i u rasadnicima koji ih koriste da ti prodaju vrecu. 
za razliku od jeftinije zemlje za cvijece, oni ako pise da je ph,sastav i sl taj i taj na vreci onda jest tako, i kvaliteta je puno bolja, kolko para tolko muzike jel :)
velika gorica
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 01:57
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Dobro pitanje!
Ja sam danas dobila pošiljku biljaka iz italije bez ikakve carinske kontrole.Wink

mi smo i prije eu mogli dobivati bilje iz zemalja eu (sve osim bonsaija i jos mozda neceg ne sjecam se sad) bez fitocertifikata, a carina se eventualno odredjivala na napisanu vrijednost. ne da mi se sad trazit al vjerojatno se sad i promijenio propis, pisalo je na stranici carine pod uvjetima fitoanalize,vec sam jednom to tu nekome linkala. 
znam jer sam hrpu toga narucivala iz eu i nikad nije bilo carinjenja, iako su otvarali pakete ;)
sjeme je oduvijek prolazilo od svuda bez problema, zakonski smo imali limit do 5 paketica ili do kud procijene oni da je za osobnu upotrebu,al te male paketice niko nikad nije otvarao.
sad je carina podignuta na 150 eura vrijednosti, ali ne znam kako ide sa fitop*zdarijama.
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 10:34
Nikad srela klasman, možda i jesam ali nisam obraćala pozornost.

Konkretno me zanima: ako naručim adenium ( odraslu biljku) iz neke zemlje članice EU, hoću li to dobiti bez da moram dodatno platiti kojekakve fito-bedastoće i slične budalaštine ?
Jer, za biljku ću dati lovu, ali birokratima ne dam. 
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 11:54
Jos jednom hvala na dobrodoslici!Smile
Klasman ovde nije nesto posebno skup...ne secam se tacno cene jer sam kupovala jos prosle godine,ali ogromna bala od 250l je bila nesto oko 12-15 eura.Kolicina jeste ogromna,ali ko ima adeniume koliko i ja onda svakako nije na odmetLOLKvalitet je zaista izuzetan i nikada sa njim nisam imala losa iskustva (za razliku od substralove teramagme koju nikada vise u zivotu necu da kupimConfused...sto ne znaci da je i ona losa...mozda samo nisam imala srecu pa sam kupila lose skladisteno pakovanje)
Blago vama na mogucnosti da biljke lako dobijete sa e baya ili Tajlanda.Ovde je to do skoro bila nemoguca misijaCry,naime pay pal smo dobili pre par meseci...a kako ce to da funkcionise jos ne znam.U proceduri sam verifikacije pa javljam svoja iskustva kad bude...WinkDo tada imam par  pitanja  i unapred se izvinjavam ako odgovor vec negde postoji...ali zaista mi je tesko da procitam svih 300 strana.Odakle narucujete ove predivne duple hibride(mislim na kalemljene biljke)Kakva su iskustva sa semenom renomiranih uzgajivaca (mr Ko ili Rinoa npr.)Da li je probao ko?Imam lose iskustvo sa sejancima (seme sa e baya od kojekakvih uzgajivaca)sve su to slicne biljke sa roze i crvenim cvetovima...poneka bela ili sarena.O zutim i duplim nema ni govora...Nema veze-iskoristicu ih kao podlogu za kalemljenje nekih lepsih,ali prvo treba da ih nabavim-i zato pitam -gde?
Dok se to ne desi...sredjujem ove sto imam...rezem,sisam...brijam ...mucim i razvlacimTongueOva debela lencuga je posteno orezana,a posto su grane isle previse uvis za moj ukus primenila sam recept koji sam videla negde po netu...zica za kalemljenje oko grana i nadole!jedino ne znam koliko dugo ce to trebati da stoji dok ne poprimi oblik...no videcu 
  -
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 12:40
Narnia, trebala si grančicu prvo omotati nekom mekanom tkaninom, pa onda žicati. Ovako prijeti opasnost da ti se žica nakon nekog vremena ureže i ostaju ružni ožiljci, a to ne želiš.
Inače se takvi poduhvati rade u vrijeme mirovanja biljke kad se grane ne debljaju.
A koliko dugo ? Sve dok ponovno ne počne novi ciklus vegetacije i ponovni rast, tj debljanje grana.
I pazi kad budeš skidala žicu, nema odmatanja, samo rezanje žice dio po dio. Ispričavam se ako to već sve znaš, al bilo bi mi žao da pokidaš tako divnu biljku.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 12:43
Čak postoji neka specijalna traka koju bonsaisti korista za omatanje grančica prije ožicavanja, pa si malo negdje potraži što je to.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 13:21
narnia dobrodošla i od mene.baš mi je drago da je došao netko novi sa iskustvom.možda od tebe naučimo nešto što još nismo znali.
sve pohvale tvojim adeniumima,ali količina ne mogu ni zamisliti tolike na jednom mjestu
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 14:22

. . .naime pay pal smo dobili pre par meseci...a kako ce to da funkcionise jos ne znam.U proceduri sam verifikacije pa javljam svoja iskustva kad bude..

Kod nas u Sloveniji prijava na PayPal je  jednostavna. Dovoljno je  da imaš kreditnu karticu koju primaju na PayPal-u. Prijaviš se  i ako ti na PayPal-u prime karticu kupovati možeš odmah. Velika je to prednost jer na internetu postoje nepošteni trgovci koji mogu manipulirati tvojom karticom ako to  žele  ili ti jednostavno ne isporučiti već plaćenu robu.

.Odakle narucujete ove predivne duple hibride(mislim na kalemljene biljke)Kakva su iskustva sa semenom renomiranih uzgajivaca (mr Ko ili Rinoa npr.)Da li je probao ko?Imam lose iskustvo sa sejancima (seme sa e baya od kojekakvih uzgajivaca)sve su to slicne biljke sa roze i crvenim cvetovima...poneka bela ili sarena.O zutim i duplim nema ni govora 

U hibride iz sjemena ne vjerujem. Ako želiš 100 % dobiti hibrid kakav želiš moraš kupiti biljku. Čitao sam kako Rinoa sama kategorizira svoje sjeme. Za sjeme bijelih hibrida navodi 80 % vjerojatnosti da ćeš dobiti to što si platio ali taj postotak je različit za različite hibride. Za većinu hibrida navode 5 % vjerojatnosti. To mi se čini kao lutrija. 

. . . .Ova debela lencuga je posteno orezana,a posto su grane isle previse uvis za moj ukus primenila sam recept koji sam videla negde po netu...zica za kalemljenje oko grana i nadole!jedino ne znam koliko dugo ce to trebati da stoji dok ne poprimi oblik...no videcu 
  - 

Uradio sam isto prije 2 godine sa svojim bijelim nizozemskim hibridom. Za rastezanje sam upotrijebio 5 mm široke elastične  trake. Nisam bio zadovoljan kako je nakon rastezanja izgledao pa sam mu  iduće proljeće porezao grane. Pogledajte ga danas, rekli bi Francuzi:  kom si kom sa.LOLLOLLOL

Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 14:29
Hvala Ajama!
Glikica nisam planirala da ovu zicu zadrzim duze od 10-tak dana.Znam da je vreme malo lose za takav poduhvat, jer biljke su u punoj vegetaciji...ali zakasnila sam sa tim i sad sta je tu jeUnhappy
Zica je jako mekana(to je ona zica za lemljenje)tako da odmotavanje nece biti nikakav problemWinkNe znam koliko cu uspeti,ali plan mi je da ove bocne grane spustim vrlo malo na dole,jer mi se cini da ce biljka tada izgledati lepse...rezultate javljam!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 298299300301302 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.