Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 298299300301302 407> |
Korisnik | |||
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Wolfsbane ti si me zainteresovala da nadjem ovaj forum
![]() ![]() - ![]() Kod mene na sve strane adeniumi! |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
||
Narnia,dobro došla, prekrasi su ti
![]() |
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
Bravo, bravo Narnia !!! ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
||
Dobro nam došla, Narnia! Jako me veseli što si nam se pridružila sa svojim krdom
![]() |
|||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
Narode, 300 stranica......
|
|||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|||
![]() |
|||
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
||
Pinus tvoji adeniumi su prekrasni!Pored izuzetne forme i obilno cvetanje-dobitna kombinacija
![]() ![]() Andina supstrat je mesavina klasman supstrata(1 ili 2) sa dodatkom perlita .Perlit dodajem odokativno ![]() http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/DSCN7069_zpsf3c1f636.jpg. - ![]() Lencuga koja se samo goji i ne cveta! ![]() |
|||
![]() |
|||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
||
Vidiš, vidiš ... Za taj klasman supstrat nisam ni znala. Hvala ti na informaciji. Adeniumi su ti prekrasni, uključujući i "lenčugu".
![]() |
|||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
A što je to "klasman supstrat" ?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Mene zanima slijedeće: kako ćemo sad naručivati biljke i sjemenke? Lakše, jednostavnije, brže, bez nekih zaje.......cija ( isprike na izrazu ko je osjetljiv) ? Mislim, obzirom da smo sad EU ?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
@Narnia, dobro nam došla u cvjetno društvo
![]() Prekrasni su ti adeniumi, pogotovo raskošan cvijet ptumme
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
Ja sam danas dobila pošiljku biljaka iz italije bez ikakve carinske kontrole.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
||
![]() ![]() prekrasni su svi, debeli i zdravi! G, Klasmann Deilmann je jedan od najpoznatijih proizvodjaca profesionalnih supstrata za bilje. ima ih kod nas za kupit cesto po bolje opremljenim agro ducanima. moze se nekad uzicat i u rasadnicima koji ih koriste da ti prodaju vrecu. za razliku od jeftinije zemlje za cvijece, oni ako pise da je ph,sastav i sl taj i taj na vreci onda jest tako, i kvaliteta je puno bolja, kolko para tolko muzike jel :)
|
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
||
mi smo i prije eu mogli dobivati bilje iz zemalja eu (sve osim bonsaija i jos mozda neceg ne sjecam se sad) bez fitocertifikata, a carina se eventualno odredjivala na napisanu vrijednost. ne da mi se sad trazit al vjerojatno se sad i promijenio propis, pisalo je na stranici carine pod uvjetima fitoanalize,vec sam jednom to tu nekome linkala. znam jer sam hrpu toga narucivala iz eu i nikad nije bilo carinjenja, iako su otvarali pakete ;) sjeme je oduvijek prolazilo od svuda bez problema, zakonski smo imali limit do 5 paketica ili do kud procijene oni da je za osobnu upotrebu,al te male paketice niko nikad nije otvarao. sad je carina podignuta na 150 eura vrijednosti, ali ne znam kako ide sa fitop*zdarijama.
|
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
||
Nikad srela klasman, možda i jesam ali nisam obraćala pozornost.
Konkretno me zanima: ako naručim adenium ( odraslu biljku) iz neke zemlje članice EU, hoću li to dobiti bez da moram dodatno platiti kojekakve fito-bedastoće i slične budalaštine ? Jer, za biljku ću dati lovu, ali birokratima ne dam.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Jos jednom hvala na dobrodoslici!
![]() Klasman ovde nije nesto posebno skup...ne secam se tacno cene jer sam kupovala jos prosle godine,ali ogromna bala od 250l je bila nesto oko 12-15 eura.Kolicina jeste ogromna,ali ko ima adeniume koliko i ja onda svakako nije na odmet ![]() ![]() Blago vama na mogucnosti da biljke lako dobijete sa e baya ili Tajlanda.Ovde je to do skoro bila nemoguca misija ![]() ![]() Dok se to ne desi...sredjujem ove sto imam...rezem,sisam...brijam ...mucim i razvlacim ![]() - ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Narnia, trebala si grančicu prvo omotati nekom mekanom tkaninom, pa onda žicati. Ovako prijeti opasnost da ti se žica nakon nekog vremena ureže i ostaju ružni ožiljci, a to ne želiš.
Inače se takvi poduhvati rade u vrijeme mirovanja biljke kad se grane ne debljaju. A koliko dugo ? Sve dok ponovno ne počne novi ciklus vegetacije i ponovni rast, tj debljanje grana. I pazi kad budeš skidala žicu, nema odmatanja, samo rezanje žice dio po dio. Ispričavam se ako to već sve znaš, al bilo bi mi žao da pokidaš tako divnu biljku.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Čak postoji neka specijalna traka koju bonsaisti korista za omatanje grančica prije ožicavanja, pa si malo negdje potraži što je to.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
||
narnia dobrodošla i od mene.baš mi je drago da je došao netko novi sa iskustvom.možda od tebe naučimo nešto što još nismo znali.
sve pohvale tvojim adeniumima,ali količina ne mogu ni zamisliti tolike na jednom mjestu
|
|||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
Kod nas u Sloveniji prijava na PayPal je jednostavna. Dovoljno je da imaš kreditnu karticu koju primaju na PayPal-u. Prijaviš se i ako ti na PayPal-u prime karticu kupovati možeš odmah. Velika je to prednost jer na internetu postoje nepošteni trgovci koji mogu manipulirati tvojom karticom ako to žele ili ti jednostavno ne isporučiti već plaćenu robu.
U hibride iz sjemena ne vjerujem. Ako želiš 100 % dobiti hibrid kakav želiš moraš
kupiti biljku. Čitao sam kako Rinoa sama kategorizira svoje sjeme. Za sjeme
bijelih hibrida navodi 80 % vjerojatnosti da ćeš dobiti to što si platio ali
taj postotak je različit za različite hibride. Za većinu hibrida navode 5 % vjerojatnosti.
To mi se čini kao lutrija.
Uradio sam isto prije 2 godine sa
svojim bijelim nizozemskim hibridom. Za rastezanje sam upotrijebio 5 mm široke elastične
trake. Nisam bio zadovoljan kako je
nakon rastezanja izgledao pa sam mu iduće proljeće porezao grane. Pogledajte ga
danas, rekli bi Francuzi: kom si kom sa. |
|||
![]() |
|||
||
Hvala Ajama!
Glikica nisam planirala da ovu zicu zadrzim duze od 10-tak dana.Znam da je vreme malo lose za takav poduhvat, jer biljke su u punoj vegetaciji...ali zakasnila sam sa tim i sad sta je tu je ![]() Zica je jako mekana(to je ona zica za lemljenje)tako da odmotavanje nece biti nikakav problem ![]() |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 298299300301302 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |