Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 19:24
Molim ID Embarrassed

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 14:25
fala!
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 14:08
ma neće im ništa biti ako ih tutneš malo dublje u zemlju ;)
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 11:12
Ovo je vjerojatno jako glupo pitanje ali eto, uzmite u obzir moje ne znanje oce im bit sta ak ih ukopam malo dublje, tipa 1/4 tj ovaj cijeli zakrivljeni dio? jer osim cackalicama ne znam kak bi ih drugacije ustabilila
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 10:47
liči mi na mammillariu gracilis. ja bi to sve skupa posadila Smile
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 01:36
Moze li jos jedan ID? I mozda savjet sta da radim s njima? Kako da ih poslozim? Izgubljena sam sad kad su ovak svi razdvojeni, biljka s koje su skinuti je takav lijepi pravilan skup da mi ne pada napamet kak to poslozit opce da izgleda slicno i dal da ih slazem opce zajedno ili da ih posadim u odvojene teglice i tretiram ko zasebne biljke? Hvala unaprijed :D

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/kaktusi/kaktus/61938.aspx -
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 11:31
točnije, ovo je echinopsis obrepanda !!!
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 00:11
Echinopsis eyersii
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 21:07
Echinopsis
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
nikolaj9 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nikolaj9 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 20:27
Postovanje.
Prije 17 godina kaktus na slici je bio samo jedan, danas ih ima preko 60. Specificno je to sto je poceo da cvijeta prije dvije godine, i ima izuzetno lijep cvijet pa me interesuje zna li neko koja je ovo vrsta kaktusa? Inace veliki sam ljubitelj istih i imam ih jos mnogo ali ovaj je ludnica!

Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 13:53
Nemojte mi stavljat te slike, jos cu se morat vratit kupit jos :p jako lijepo!
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 21:43
Pet, ja sam svog dobila prije par tjedana, pa sam isto tu tražila ID od forumaša. U biti, izgleda mi praktički isto kao i tvoj, zato velim da je sigurno formosa. Kažeš da su ti cvjetici bili vec skoro ocvali kad si ga nabavila... tu na slici se baš i ne vide najbolje cvjetovi, ali rekoh, idem staviti sliku čisto da vidiš kakav ce biti kad tvoj procvjeta Smile
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 18:44
Kupljen je ovakav, ali sam vidjela neke zguzvane ostatke zutih latica po njemu sto su ostale, znaci to je to :) hvala cure! Ovo mi je prvi kaktus, inace sam udomljavala sukulente, a kako mi se cini, mozda cu vas zagnjaviti uskoro za jos koju identifikaciju, unaprijed isprike i zahvale :)
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 20:47
i meni liči na formosu ako cvijet bude limun žute boje to je to
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 19:56
Hvala Ivana! a i da nisi u pravu i to je velik pomak od bezimenog kaktusa :)
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2013 u 14:26
Pet, ja bi rekla da je to parodia formosa. Ali tu na forumu ima i vecih stručnjaka od mene, neka me oni isprave ako griješim :)
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2013 u 12:09
Moze ID?
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/kaktusi/cacti/61769.aspx -
Na vrh
Missbiondica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Missbiondica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2013 u 22:08
Rhipsalis baccifera (cassutha)

Hvala na pomoci! Sad cu znati bolje brinuti o njemu! Smile smile106
Na vrh
Usisač View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Usisač Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2013 u 00:13
Originalno poslano od člana Missbiondica Missbiondica napisao:

Pozdrav svima, moze pomoc oko identifikacije? Embarrassed Hvalaa! Smile

Rhipsalis ;)
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2013 u 00:08
Miss biondica,,,ovdje se radi o nekom koraljnom kaktusu,.,,,ali slika nije baš lijepa,,,pa nemogu znati točnu vrstu!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.