Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 138>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:55

Ima i malih povrtlara....smile96smile96
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:44
  Ma hoće vrapca, da vidiš i te beštije od krastavaca, ne daju se ni oni...I oni se raširili ko bedaci...LOLLOL  To valjda zato jer za kaznu što nisu uredno niknuli, nisu dobili mrežu, nego pužu po zemlji....smile96
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:43
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:42
Neka ti zaguse malo krastavce bit ce ti lakse sa berbom.Big smile
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:42
    Ove sitnije spremam za zimu...SmileEmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:41
Pustilka kod mene traje ofenziva , tikve sve okupirale, one gore mi hoće zagušiti dinje i lubenice, a ove Hokaiddo zašle i u krastavce i u paradajze, poludjele su !smile96smile96
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:40
Sta radis sa njima bas su "napast" svaki dan ih ima vidim hehe?
kod nas kila friskih krastavaca 25 centi ili ko razumije pola marke bosanske.ured pa dzaba!!

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:37

Evo ih opet......smile96
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:35
Znam te kospe su bomba zimus kaloricne i mi nasolimo usne se izgrizu od soli koliko se gricka,sto kazes kad pocnes ne znas stati:)Ja sam nasijala tikvi one sto se lozaju te su tikve najukusnije,samo sto zagusuju ostalo bilje uzurpiraju sve zivo po vrtu.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:25
Pustilka ovo sve što si navela za tikve, nutritivne vrijednosti,  sve vrijedi i za Hokaiddo...A ove narančaste što kažeš da su za životinje....LOLLOL  I kod nas su se nekad kod nas hranile svinje s tim....naprosto polude za njima...A koštice su naravno namjenjene ljudima za grickanje.....zapravo to je prava zaraza, samo kad se isprže, netko ih voli i zasoliti ( kao i ja ) Ufffff, da vidiš onda, kad počneš, ne znaš stati...LOLLOL

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:19
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

He, he, he, Pustilka, jel to tikva golica? Imala sam nekad takve dok sam još bila kod mojih, moram priznati, nisu mi se baš svidile te koštice za jesti, premasne su.....Ove godine imam one prave za grickanje....kod nas im kažu Misirače...

ne ponarandzaste bas tako kao na ovoj slici,te su vise za hranit zivotinje sa njima.ove sto mi sijemo iako narastu povelike,nekad ogromne jako su fine u pitama i imaju dosta sjemenki.Kd moje malo porastu uslikat cu pa ces vidit kkao su lijepe dok su mlade.evo sta sam danas nasla za sve tikve koju vrijednost one imaju u sebi:
Nutritivne vrijednosti bundeve sadrže visoke doze antioksidansa, te vitamina A,C i E kao i folne kiseline i minerala u tragovima poput kalija, kalcija, selena i fosfora. U tom smislu najvrijednije je ulje od koštica koje sadrži vrijedne masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate, te vitamine A, B1, B2, B6, C i D. Iznimno visok sadržaj vitamina A iznosi 7384 mg na 100 grama proizvoda što čini 246% dnevne preporučene vrijednosti.

Bundeva spada u jednu od najmanje kaloričnih namirnica. 100 grama sadrži samo 26 kalorija, te ne sadrži zasićene masti, stoga je idealna za programe regulacije tjelesne težine.

U narodu je odavno poznato njeno djelovanje na osobe s bolestima želuca i crijeva, djeluje i kao diuretik a odlična je i za problematičnu kožu te za eliminaciju parazita u crijevima. Osobito se ističe ljekovitost iz sjemenki kod problema s prostatom. Za sjemenke je važno spomenuti da se konzumiraju sirove, oljuštene, ali tako da tanka opna ostane na sjemenkama.

Thumbs Up
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:16
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

He, he, he, Pustilka, jel to tikva golica? Imala sam nekad takve dok sam još bila kod mojih, moram priznati, nisu mi se baš svidile te koštice za jesti, premasne su.....Ove godine imam one prave za grickanje....kod nas im kažu Misirače...

ne ponarandzaste bas tako kao na ovoj slici,te su vise za hranit zivotinje sa njima.ove sto mi sijemo iako narastu povelike,nekad ogromne jako su fine u pitama i imaju dosta sjemenki.Kd moje malo porastu uslikat cu pa ces vidit kkao su lijepe dok su mlade.evo sta sam danas nasla za sve tikve koju vrijednost one imaju u sebi:
Nutritivne vrijednosti bundeve sadrže visoke doze antioksidansa, te vitamina A,C i E kao i folne kiseline i minerala u tragovima poput kalija, kalcija, selena i fosfora. U tom smislu najvrijednije je ulje od koštica koje sadrži vrijedne masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate, te vitamine A, B1, B2, B6, C i D. Iznimno visok sadržaj vitamina A iznosi 7384 mg na 100 grama proizvoda što čini 246% dnevne preporučene vrijednosti.

Bundeva spada u jednu od najmanje kaloričnih namirnica. 100 grama sadrži samo 26 kalorija, te ne sadrži zasićene masti, stoga je idealna za programe regulacije tjelesne težine.

U narodu je odavno poznato njeno djelovanje na osobe s bolestima želuca i crijeva, djeluje i kao diuretik a odlična je i za problematičnu kožu te za eliminaciju parazita u crijevima. Osobito se ističe ljekovitost iz sjemenki kod problema s prostatom. Za sjemenke je važno spomenuti da se konzumiraju sirove, oljuštene, ali tako da tanka opna ostane na sjemenkama.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:15
Fiki Hvala ti što misliš na mene..Imam ove crvene, čitala sam malo na jednom drugom forumu, neki ljudi su se bacili u uzgoj tih tikvi na veliko...Po Njemačkoj ljudi već otkada konzumiraju te tikve, dok je kod nas tek sad postala popularna...Navodno ako čim duže stoji, postaje sve slađa i bolja za jesti....najviše se uzgaja u eko uzgoju, pa je stoga omiljena i među makorbiotičarima...Isto tako kažu da se može jesti skupa s korom, jer ima jako mekanu koru, a neki ih čak jedu sirove u voćnim salatama...Zanimljivo je i to što kažu da može jako dugo trajati ako se pravilno skladišti, očuva se čak do travnja...Super sad mi valja samo čekati da vidim kakve će biti....Fiki, čula sam i za te zelene, ali ih nisam vidila, ni ništa tražila o njima, morat ću baš malo progooglati da vidim i te tikve..SmileSmile

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:09
Ove tikva  iznad što je Član "Pustolov" objavila su odlične za pite......prekrasne su! Koštice im nisu masne! 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:06

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 22:02
Monsić...ja je ove godine imam u svome vrtu i crvenu i zelenu hokaido ,,,jako je laka za uzgoj....svašta se može raditi od nje a jako je cijenjenja,,,ako ti bude trebalo sjemena...samo javi ! Heart
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 19:51
Nema bundave bolje nego iz nasih krajeva hr,bh.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 18:49

Dragi moji povrtlarci, da li je nekad netko sijao ovu Hokaiddo ljepoticu ? EmbarrassedHeart Kakva su vaša iskustva ?  Navodno je ova damica postala jako tražena kod nas....SmileSmile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 23:36
Draga moja  Ana ! Hugsmile95smile84 Moram ti reći za bob, on ti ustvari i nije nikad prerodna biljka, osim ako ga posadiš  nekoliko redova kao i ja.. ( imala sam četiri reda i tako ga sijem svake godine )  S obzirom da ga jako malo pojedemo uvjek si uspijem dovoljno sačuvati i  za sjeme...
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 23:27
Lijepu berbu ti imaš, vidi se da si se naradila, a trud nije bio uzaludan. Uvijek se divim tvom bobu. Ja sam ga jedne godine dosta posijala, ubrala doslovce šakicu pa odustala. Morat ću još jednom probati.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,891 sekundi.