Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 138>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 13:26
Majathebee Dobrodošla u moj povrtnjak ! smile73smile84  Drago mi je da ti se sviđa moj povrtnjak, isto tako drago mi je da ima sve više  ljudi  različitih životnih dobi koji se polako ali sigurno okreću zdravijem načinu života i uzgoju zdrave hrane koju mogu imati u izobilju  i na dohvat ruke...Sve što je potrebno, samo malo truda, puno dobre volje, kap ljubavi i uspjeh je zagarantiran..... A kvaliteta ?   To je nešto od neprocjenjive vrijednosti... Vidjet ćeš samo kad jednom kreneš, više nema stajanja..Kad ubereš prve  plodove svog rada, vidjet ćeš koliko se sav trud ne trostruko, nego stostruko isplatio...  A ako negdje zapne,  bit ću tu, za pomoć, savjet, uvjek sam raspoložena i spremna pomoći svima onoliko koliko je to u mojoj moći i znanju... I da Molim te bez toga "Vi" jer ovdje smo svi na "ti" bez obzira na godine,  jer ovdje  smo svi  jedna mala složna obitelj...EmbarrassedHugHeart

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 13:10
Baš tako Ajči ! smile78 Znaš i meni se u početku događalo da kipim od nekog bijesa....Čujem ove , pa one gdje kažu..Jooj mi smo već u drugom mjesecu posijali grašak....Ili luk...Ili kažu joooj tek je drugi mjesec a moje presadnice povrća su već za van....No ubrzo sam shvatila bit svega...Konačno sam naučila slušati i vrijeme i biljke i kao da mi nešto govori.....Ne budi luda, pusti ih nek siju i sade kad hoće, pusti ih, još stignu plakati za uzalud uloženim trudom..I da znaš,  to je skoro uvjek istina..kasnije tek počnu plakati, ne valja mi ovo, ne valja mi ono,  a ja tek tada krećem u sjetvu....I za neko vrijeme se pitaju, kako to da je to kod mene tako uspjelo, iako je dosta kasno posijano, a kod njih nije tako ....Ja samo skromno odgovorim da ne znam, da sam ja dosta kasno sve sijala kao i uvjek i  da nikamo ne žurim....Mislim da se strpljenje prema vremenu i prema biljkama ipak isplati poštovati....Jer kao što svi možete i vidjeti da vam nikome ništa ne muljam, sve što imam i sve što mi po redu dolazi tako i stavljam ovdje...nemam razloga za nikakvo muljanje, jer sam naučila živjeti skromno i pošteno...Embarrassedsmile84  Samo tako čovjek može živjeti u miru i skladu s drugim ljudima, biljkama i životinjama...... Poštovati i čuvati svakoga da i sam bude poštivan i čuvan...EmbarrassedHeart

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
majathebee View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje majathebee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 13:03
Monstera, vaš vrt je prekrasan.
Potpuno sam nova na forumu , kao i u vrtlarstvu. Ove smo godine, moj suprug i ja odlučili osnovati
povrtnjak na nekih 40 m2 iza kuće.
Vi ste mi čista inspiracija.

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 12:55
mons baš si u pravu.u svemu što čovjek radi treba zadovoljstvo,a ne da to bude stresno.svatko zna svoj ritam  i ne treba se opterečivati bespotrebnim glupostima
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 12:51
Da sad ne pišem romane, da ti odgovorim za ovo što nakon graška posijati.....Dosad još nisam ništa tako po drugi puta sijala...Ali sad dok vidim druge da isto tako nešto isprobavaju, ništa me neće spriječiti da i sama pokušam drugu sjetvu....Jer i sama ću za nekoliko dana maknuti grašak s jednog dijela i zašto da mi to ostane prazno i raste korov, probat ću posijati još nešto niskog graha, a mogu još i niske mahune doći za berbu..također na jednom dijelu gdje se ne ore planiram obaviti jesensku sjetvu crvenog luka, ali za to još nisam sigurna, ako bude lučica za kupiti, tako da tu me nemoj previše držati za riječ.....također još uvjek se mogu sijati krastavci, jer kad sam išla kod mojih , jedan susjed si je tek razvukao one crne folije na zemlju i kaže da sad planira sjetvu krastavaca, zašto ne probati ?  možda nešto od toga još uspije.....Za grah znam sigurno da još stigne doći u zeleni, kao mladi grah za škrinju, jer je lani moja mama kupila za sebe i za nas grah od žene koja ga je sijala u 7mj. a brala ga čitav 10 i još nešto do početka 11mj... Eto ako ti se nešto svidi od mojih prijedloga, probaj....Ja ću svakako još nešto probati.....da, ako voliš celer korijenaš, njega isto komotno možeš sada posijati i kasnije negdje presaditi, ali gdje se ne ore i ne freza, jer on ostaje u zemlji i preko zime, ništa mu neće biti i ako smrzne, samo kad ga presadiš i kad počne smrzavati , više ga ne diraj...SmileSmile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 12:40
Draga moja Smajlić ! smile95  Odmah ću ti reći, ni ja ovaj puta nisam baš zadovoljna s mojim jesenskim češnjakom...Čekaj dok ga povadim i očistim bar nešto, vidjet ćeš čemu moje negodovanje..Ima ga puno sitnog kao buhe, što ne bi smjelo uopće tako biti....Confused  A što se tiče boba, graška i svega ostalog, evo ovako moram reći....Što se tiče općenito cijelog mojeg povrtnjaka, uvjek sam spora ko spori puž....Nikamo ne žurim i ništa ne sadim i ne sijem rano, ostanem sa svime najzadnja.....osim plastenika... Ralog?  Nemam svoju mehanizaciju i uvjek čekam dok susjed uradi svoje što ima, tek tada smo mi na redu...Ne žalim se jer u biti vidim da to i nije tako loše....Koliko god sporo bilo, uvjek mi sve stigne na vrijeme.... Zapravo ljudi uvjek jure čim prije nešto posaditi ili posijati, a tada se dogodi ono njagore, smrzne se ili taman kad biljke krenu, niknu, klepi ih mraz....Ja čekam i taman dok ja čekam, vrijeme se ustabili, a zemlja lijepo zagrije i začas je sve vani... Držim se onog što bi stari mudri Japanci rekli...Polako i sporo živi i radi, bez suviše stresa i opterećenja, bez žurbe,  pusti jednostavno nek sve ide svojim tokom onako kako mora tako nek bude,  nigdje ne žuri jer opet ćeš stići sve uraditi na vrijeme... Uvidjela sam da je sve to baš tako....kasnim sa svime, jako kasnim, ali mi uvjek dođe sve baš onda kad treba.....Moja mama me čak i zeza zbog toga....LOLLOL  Uvjek mi kaže da zadnja sve sadim, a berem isto kao i oni koji su sve rano posadili....Reći ću ti isto za bob i grašak, sadim ga možda i prekasno ( treći, četvrti mjesec )  a gle koliko ga ima i opet dođe na vrijeme.Smile

Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 12:10
Draga Mons, grašak i bob su ti super, a tek bijeli luk od Dadinice, moj je onakav kao i tvoj onaj prvi, sadila sam ga rano u jesen kao bit će bolji i krupniji ali ništa, samo je ranije dozrio. Ja sam svoj grašak jučer počupala jer je gotov, imala sam dvije berbe na njemu i to je to, kasno sam ga posadila, pa su ga ptice popasle, ipak sam zadovoljna, nisam imala puno oko njega posla, a graška je bilo prilično, molim prijedlog šta da posadim sada umjesto njega.smile79
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 10:47
 Ma Pustilka, isplati ga se posijati....Uostalom i bob je kao  i sve druge zrnašice, jako zdrava namirnica, samo tko ga voli...Smile
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 10:13
Uh onda i nije nesto posebno ja sam mislila da je slican grahu,jednoj vrsti krupnog azijskog.Ne isplati se sijati ako ces ga jest samo jednomSmile
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 09:09
Pustilka, više je sličan grašku, ali opet drukčiji...Grašak je fin slatkast, a bob on je malo  gorkast. Ja ga mogu pojesti jednom dok traje sezona i to mi je dosta. Nije da mi je loš, nije mi ni prefin, ali svaka promjena dobro dođe..Skuham ga jednom, izdovoljim se, a ostalo ostavim da dozreli da ga opet mogu spremiti za sjeme.SmileSmile
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:37
Uh zeno koja blagodat imat toliko zdrave hrane.zrna boba mi se posebno svidjaju na sto on lici ukusom grasak,grah?
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:18
Kamelia ! smile79smile86  Kad ću biti vrijedna ako ne sada dok traje sezona...TongueSmile
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:17

Pola graška je pobrano i pola očišćeno......čeka me još toliko očistiti, a onda slijedi nova tura branja i čišćenja.....Ovo je samo dio niskog graška, imam još poluvisoki koji mi se jako sviđa, jer ima ogromne mahune s devet do deset zrna unutra i zrno mu je jako krupno, puno krupnije od ovog niskog...SmileSmile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:12
Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:11
Vidi se tko je bio vrijedan
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:11
  Dadinice! Hugsmile78smile72
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:10
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:09

Grašak sam morala prebirati jer ga ima već i napola zrelog....Ermm

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:05

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 23:05
smile55
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.