Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 58> |
Korisnik | |
saoirse ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije mi jasno kako joj je mokro jer sam ju zalijevala cca 5-7 dana, kako piše na kartici koju sam dobila uz nju, i to bi nasipala cca pola cm do cm u keramičku posudu i uronila ju u to i ostavila. Što radim krivo? Da mi se ne ponovi. I da odrežem ovo što je suho? koliko točno ispod?
Hvala na odgovorima! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ovo suho odreži od toga nema koristi......vjerovatno nisi čitala temu unazad, ali vrijedilo bi vjeruj mi, cure su više puta podjelile svoja iskustva, puno toga ćeš naučiti......evo ukratko promjeni način zalijevanja, svakih 7 do 10 dana potopi orhideju tako da u ukrasnu teglu sipaš odstajalu vodu skoro do vrha, neka stoji u vodi po ure te ocjedi, vrati u ukrasnu i prije slijedećeg potapanja provjeri jel kora vlažna, korjenje posvijetli kad je suho, u svakom slučaju bolje manje vode nego više i vidjet ćeš pomak, nakon nekog vremena pojavit će se nova cvjetna stapka.....a ako je sama ova deja bilo bi dobro da nabaviš još koju, one ti se vole družiti
![]() što više deja na okupu bolje napreduju
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
saoirse ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 4 |
Divni ste. Hvala Vam! Kad god da se oporavi, jer ne odustajem dok ponovno ne procvijeta, javim se sa slikicom.
Hvala! ;) |
|
![]() |
|
Ana1511 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Djevojke pozdrav...
Imam sljedeću situaciju - phal u cvatu već zadnjih cca 2 mjeseca koji pusta 7 potpuno novih korijena + 2 korijena iz vec postojecih + novu stapku! Eh sad... kako da ja ocuvam te nove korijenčiće i kako da ih "navedem" da rastu prema dolje kako bi ih mogla ukopati u supstrat i je li uopce pozeljno ici presađivati orhideju dok ovako cvate?? Prije nekog vremena isto je pustala par korijencica ali su jednostavno propali, pretpostavljam zato jer su visjeli u zraku. Unaprijed hvala... ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ana, korijenje može visjeti u zraku ne mora sve biti ukopano u supstrat. Nemoj ju presađivati sad kad cvate, ako misliš da ju baš treba presađivati onda to napravi poslije cvatnje. Njih ne treba presađivati svake godine. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Ana1511 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Nisam znala da nemoraju biti u supstratu.
A mislim da bi je trebala presaditi poslije cvatnje, vec je min 3god u ovome (ako ne i vise) i vec je sav isusen i nikakav...
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Fiki, ova je baš posebna ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Hvala Anastazija na komplimentu,,,,tvoje su preeedivne ,dali ih gnojiš?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
|
Silvy,,,,divna je,,,,volim bijele orhideje...,,!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti ![]() Potapam ih svakih 15 dana i svaki puta im dodam malo gnojiva. |
|
|
|
![]() |
|
Aha,,,hvalaa na odgovoru.....ja ću ih sljedeći tjedan gnojiti,,,ja ih zalijevam kada korijenje pobijeli!
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Nemreš mi reći da ih već nisi zavoljela ! |
|
|
|
![]() |
|
One su ti jako zahvalne a malo traže!...Prekrasnee su ti
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Fiki, hvala.
Andina, prekrasne su. E da je malo više prostora, ne bi kod mene bile samo dvije. A kako ih nećeš zavoljeti?! ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |